![]() |
Brzi start racunala
Kako napraviti da računalo što prije starta(tj. bude spremno za normalan rad). Od pritiska na gumb za paljenje do mogucnosti normalnog rada mi protekne 1.5min(no prije je bilo brže), u msconfigu sam iskljucio sve nepotrebno u startup kartici, napravio sam neku foru s maxzone tako da sam smanjio prolazak one crtice od win s 7 na 2, no najdulje vremena prodje od welcome screena do mogucnosti normalnog rada, da se sve ucita, virusa i spywarea nemam(bar tako kazu nod32, spybot, adaware, i cw shrederer)
Athlon 1.8+ 512 Rama WD Caviar SE |
Koji su ti sve programi u startupu?
Dal možda imaš u Spybot S & D-u, ili nekom drugom programu te vrste uključen Scan kod samog starta? Ili možda kod NOD32? Jel se baviš grafikom u npr. Photoshopu, pa imaš stotine i stotine fontova? ( svi fontovi koji su instalirani se učitavaju odmah pri bootanju )... |
Ako zelis munjeviti komp, kupi si ovo i da vidis posla... ni ne pustis tipku za paljenje, a vec si u windowsima...
http://www.pccasegear.com/prod3234.htm |
Imam Paint shop pro, sto se tice i-rama, ne namjeravam potrositi toliko love, samo želim da se što prije podiže, nije mi ni nod ni Spybot pri startupu, kolko vama treba vremena do normalnog rada(sekundi da možeš normalno radit, meni kako sam napisao je oko 150s, da li je to puno, prije mi je znalo biti oko 50s
|
Najprije napraviš ovo (nemaš više onu "crticu" i ekran prilikom loadanja WinXP, već samo crni ekran i dobiš cca 2-3 sekunde), pa restartaš komp. Ako si ti jedini korisnik na kompu, pomoću programa TweakUI si složi Auto LogOn, tak da više ne gledaš Welcome ekran, tj. da ga makneš/isključiš. Pogasi sve nepotrebne servise, u BIOS-u isključi sve kaj ne koristiš, tj. sve kaj ti ne treba i to je to.
|
omogući hibernaciju...
desni klik na desktop ->properties ->sreensaver->power->hibernate->enable hibernation i onda kad to napraviš, na katici advanced si podesiš kako želiš da bude i to je to... znači, sav sadržaj rama windowsi spremaju na hdd i onda poslje nema bootanja ni startupa, samo to učitaju u ram.... |
za hibernaciju sam znao i to koristim, jesan sam user probati cu to Tweakom
|
E da u msconfig tko zna za šta služe ono win.ini, sistem.ini i to jel ima to kakve veze
|
preporučio bih ti da to ne mjenjaš....s time nećeš dobiti nikakva poboljšanja u bootanju ili startupu...u msconfigu se igraj samo sa services i startup....
pa ak ti hibernacija nije dovoljno brza, onda neznam..... |
Citiraj:
|
pa svejedno mu je....ovisi kak mu je jednostavnije...
|
to "ovo" kako to da ja to nemam u msconfigu, nigdje taj boot.ini, kako se slaže taj autolog, kratko objašnjenje ako može
|
Auto LogOn Za msconfig mi nije jasno kak nemaš neke opcije.
|
Ima li kakvih loših strana kod STALNOG korištenja hibernacije ?
|
Nema. Osim što je preporučljivo svako nekoliko ipak restartat računalo da bi se očistio RAM.
Nego, još mi pala jedna stvar na pamet. Radiš li redovito defragmentaciju diska i čime? Fragmentirani disk može uvelike usporiti rad računala, pa i podizanje sustava. |
Pa zar se RAM ne očisti svaki put kad se komp ugasi?
|
Ne nego se sadržaj RAM-a kod hibernacije premješta u datoteku hiberfil.sys pa se onda komp isključuje, a kod paljenja se sve što je bilo prije vrati natrag u RAM ponovo iz te datoteke.
|
To razumijem, ali u ramu onda nema ništa, već se tam nasnimi prilikom paljenja kompa, ne?
|
nemoraš se ti niš žalit:beer:
meni treba oko 5 minuta na mojoj kanti(možda čak i više);) |
evo ja danas, od pritiska na power tipku do screena kad utipkavam šifru za moj account, izmjerio 28sek. šifra je lagana i brzo utipljiva+nemam puno procesa i nekakvih drivera tako da mi treba aproksimativno max max 35sek do korištenja računala(iako obično 31-32) ;)
|
Citiraj:
|
Meni do normalnog rada u Windowsima treba 50s, a s hibernacijom 33s.
|
koji firewall imaš? meni se zonealarm znao klat sa nekim procesom od catalyst control centra. ali i kad sam instaliro bez control centra opet je zonealarmu trebalo oko 30 sekundi da se podigne nakon welcome-a.
|
zone alarm prije sam imao kerio pa isto
|
trpi kakav komp imaš
|
Gle u BIOSu pod power savings kako se vec zove taj izbornik stavi na S3(STR) mislim da sam dobro napisal. Onda kad si u windowsima umjesto shutdown klikni standby i ugasit ce ti se sve na kompu osim napajanja RAM-a, te kad kliknes tipku za upalit vratit ce ti se u windowse u roku 3 sekunde!
Mislim, ako vec mislis koristit hibernaciju, meni je ovo bolja opcija! |
probaj sve procese isključit na start-upu i onda restartaj računalo pa pogledaj koliko mu treba. i onda pali jednu po jednu aplikaciju dok ne nađeš koja usporava. ja bi probo zone-alarm prvo isključit
|
i na dijagnostik startup up mi je bio loš nedavno kada sam probao
|
E a meni se zadnjih par dana pojavio drugačiji problem. Kad stisnem Turn Off Computer treba mu barem jedna minuta da se pojavi ekran s Stand By, Restart, Shut Down. Prije je to bilo u sekundi. Zna li netko kak to ubrzati i zbog zašto je to tako došlo?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:18. |