![]() |
Je li me napa virus???
Evo sam bas danas isa malo da cu svrljat po netu jer sam kupija kabelsku 100/64kbs za 94kn, kad ono kad sam aktivira anti virusni program, a nakon toga sam isa pokrenit ad-aware kad sta sve mi ikonice na destopu pobilile i dobile extenziju *.lnk:eek:, te kad sam isa pogledat po disku sta mi je sa programima koji su instalirani skoro svi su dobili extenziju *.lnk....:eek:
Sta da radim ???? Je li me mozda koji virus napa ????? |
Ako te napadne brani se! : CoolRamb
|
skini neki antivirus..ili ako ga imas updejtaj ga...
|
Skenira sam cili disk i nasa je bija jednog trojan pa sam ga izbrisa te ponovo skenira i onda nije nista nasa, ali i dalje mi je ostala extenzija *.lnk i nerade i dalje file-ovi koji imaju extenziju *.exe.....pokusa sam i napravit system restore ali mi ga upce neda i trazi ga po disku ko da uopce ne posoji ???
|
e dalje ti nebi znao pomoci..ja bi formatirao disk..da sam ja u pitanju...ali pricekaj mozda ce ti netko dati posten odgovor..pozdrav i sretno :)
|
brale skini nod 32 i onda skeniraj disk cijeli a mogao bi i spybot skinut usput s neta, ako ni to ne pomogne formatiraj disk
|
skenira sam sa kasperskim 5.0.388 i ad-awareom sa drugog kopjutera particju na kojoj su windowsi i javlja da je sve ok da nema virusa,trojana....ali i dalje kad dignem xp ostaje sve po starom (nerade *.exe fileovi i opet daesktop sa *.lnk ikonama).....ocito cu morat formatirat disk, a to mi je bila zadnja opcija i nisam tija ni pomisljat na to ...samo me zanima je li moram i ostale particije formatirat na kojima nisu bili windowsi i je li mogu sacuvat dokumente sa ostalih particija ili i oni idu u zaborav?
|
samo za tebe da ne morash formatirati....
downloadaj ovo: http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/linkfile_fix.zip nakon toga pokreni i kada te pita da li da importira u registry, stisni yes. to je to. :) |
napravi i jedan restart, makar mislim da ne morash... ;)
|
provat cu cim dodjem doma pokrenit ovaj fix pa odam javim.
do cega je bilo? |
u pravilu, zbog losheg antivirusa i zashtite. ;)
trojanci i virusi vrlo chesto i vrlo rado rade izmjene u registry-u. |
fala ti atha spasija si me od formatiranja !!!!!!!!!: goood : : goood :
|
nema na chemu.
nemojte tako brzo posezati za formatiranje. skoro uvijek postoji neko elegantnije rjeshenje... ;) |
koji mi je bolje koristit kaspersky ili nod32 i je li dobar zone alarm
|
oba su dobra, ja koristim osobno avg najednom rachunalu, sophos na drugome.
zone alarm kao fwall je dobar. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:57. |