![]() |
Hlađenje Harda
Ovako,ima san ovaj cooler za hard http://www.canyon-tech.com/products/...DD/CN-HDF-602S koji je košta nešto sitno i dobro hladi(skine za 10 stupnjeva temp,a i više)Stvarno dobar izum hladi s 2 venta odozdo čipove i sklopove na hardu...Ali, hehe postoji uvik "ali"... 1.stvar je i ja mislin najveća greška-fulali su dimenzije harda :eek: koje bi trebale bit univerzalne.Hebate moš zašarafit samo jednu stranu coolera jer ako pod malo većom silom zašarafiš i drugu sve se uvije i ventovi počnu zapinjat : bonker2
2.Ventovi su loše kvalitete i brzo odu u qurac.Moš mislit vrtnju na 4000 RPM a vent u qurcu imaš osjećaj da ti je avion na mlazni pogon u kučištu: suicide 3.Neznam da li je to moguće,ali meni se dogodilo da kad upališ komp čuješ jako zujanje tih ventova i dok se ne "smire" ti ventilatori windowsi se neće da podignu.U ovo sam se uvjerio kod frenda kojem se to isto dogodilo sve dok nismo maknuli taj cooler i windowsi su se normalno i brzo podigli :confused: Znači,NE kupujte ovo sranje od coolera za hard firme CANYON !!!: nono : Hmm,što san ono zapravo Vas htio pitat :p ..e da :) jel tko ima ili je proba stavit ovaj http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.025 ipak to proizvodi SHARKOON,a svi znam da rade kvalitetne stvari |
moja preporuka->ne zezati se s tim coolerima za hardove, nego postaviti jedan vent ispred harda da puše i miran si.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije loša ideja. ;)
|
Citiraj:
Inace,disk se stvarno jako grijao,i preko 50C... :rambo: |
ma uzmi neki kaj od napred puse po cijelome hardu i neces zazaliti,temperature su oko 30 stupnjeva i po mogucnosti da nema 35 dba :)
|
da vas pitam kad ste već tu, jel bolje stavit da vent puše ispod ili iznad po disku, jel nikako nemrem stavit da puše ispred?
|
Citiraj:
|
ja imam (imao sam) tog sharkoona...ne isplati se tih novaca...
1. ventovi jako brzo prozuje i glasni su 2. hard se napuni prasinom radje kupi 120mm vent i stavi ispred harda i dobit ces iste temperature a buku nikakvu!!! |
slazem se s ovim gore,potpisujem:D
|
Citiraj:
Ili jedostavno kupis samsung P120 seriju ( SP2504c) koji bez venta neide preko 35 stupnjeva ;) a s AC TCpro 80mm ventom kaj jedva d apuse na minimumu u idelu ima 25 a u loadu se zagrije na "paklenih" 27 i nedie preko. |
Citiraj:
|
Hehe ja sam nekad imao maxtora koji je "isao na" preko 50C, naravno bez hladjenja...uf kad se sjetim...eno ga jos radi samo zuji ko blesav...nemos sjedit blizu kompa
|
imam dva ova sharkunova i stavio sam ih oba na 5v i fino pirkaju a nisu glasni :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja svog maxotra hladim sa 120mm ventom...neki silent nesto..moram pitati prodavaca kako se zove vent..zaboravio sam :)
uglavnom brutalno ga hladi |
Ja svoje Seagate 120GB i Maxtor 40GB hladim jednim 80mm ventom. Je da je malo bucno, vent je neko smece ali temp ne prelazi 30 ni na jednom hardu ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kaj mislite da poklopim odozgo ovaj maxtor sa jednim pasivcem od P4 coolera? Onak samo ga stavim na onaj dio sa naljepnicom? Hard mi ide na 35-37C bez venta, a sa AC TC Pro na oko 1400rpm-a je na 28-30C.
|
Citiraj:
Hehe, to se trazi! Karlovacko mi je najbolje pivo poslje Osjeckog. ;) I iznimke -> Bavaria 86 : cheers2 |
ma to su gluposti. ima san WD koji se masu grija i blokava bi mi kompjuter stalno (od 6. do 9. miseca).
Kad san stavija jedan obični ventilator za kućište šta je puva priko diska, više se nije grija niti je ikad bloka. Okanite se tih gluposti kad je ovo puno jeftinije i jednostavnije |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:47. |