![]() |
Pitanja oko diskova...
Ovak imam plocu iz siga NF7-s
ok ovako trenutno imam jedan ATA disk Maxtor 120gb..na njega bi htio spojiti recimo jos jedan ata disk od 160gb na ploci kolko sam skuzio imam jos dva sata konektora dali je moguce evo spojiti dva sata diska i dva ata diska..ali da nisu u raidu ili slicnome... i da dali trebam SATA disketu da "podignem" SATA disk?... fala :) |
Da i da. :) Ili na ovo drugo pitanje, integriraj drivere za SATA kontroler na instalacijski CD.
|
cool...kaj se to moze..ajde reci kako..ja sam mal i glup i ne znam kako to napraiviti :(
|
Na CD-u koji si dobio s pločom ili disketi nađi folder s driverima (obično su unutra datoteke txtsetup.oem, neke inf, cat, sys i ostale). Instaliraj nLite i ubaci CD na kojem ti je instalacija XP-a. Na početnom ekranu stavi točkicu na Integrate Drivers te Create Bootable ISO. Pažljivo prati korake i kad te zatraži, pokaži mu putanju di se nalazi instalacija Wina, a poslje di će je kopirat na disku. Nakon toga odaberi inf datoteku od SATA drivera, tekstualni mod i stavi Win XP verziju. Dalje ćeš trebat snimit ISO image i to je to ukratko. Morat ću napravit tutorial o ovome...
|
svakako :)
na turtorila mislim :) cuj budem probao...nadam se da ce ok proci :) cim nabavim sata disk..tj.sata diskove...za negdje mjesec dana..ovja mjesec sam propao :( :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:31. |