![]() |
Koji CDRW kupit? TEAC,LG,LITEON,MSI?
Daklem, raživciram se ja neki dan zbog činjenice da moram pržit CD-e na 4x kaj traje pola života jednog manjeg sisavca, pa reko, mogao bi upiknut i novu pržilicu. E sad, dosad je za mene pojam bilo kakvog optičkog pogona bio TEAC. Dosad sam imao 2 kom i imam jako dobra iskustva.
No, hmm, novi 48x dođe oko 700 ćuna (!? vrag mater arghhh), a i neki dan posredno čuo da da se navodno ovi novi TEAC-ovi fejst kvare (poluprovjerena informacija iz servisa M-SAN-a), pa sad više ne znam kaj eventualno piknut. MSI navodno jako dobro radi (al to tak i tak dela LITEON il ko već), LG kaj ja znam, valjda solidna sredina, frend me uvjerava da je LITEON čist dobar... Hmm, daklem, neka iskustva, savjeti...? Cijenio bi pouzdanost i tihi rad, brzina sekundarna (jel 3,1 ili 3,2 minute po CD-u lagano mi, hmm... me nije briga) |
Meni se cini da je NEC best buy
ali nisu lose ni Lite-on koliko sam cuo dosta su tihe i ne kvare se a cijena im je oko 430kn:clap: |
ja mislim uzet ovoj snimac
CD RW LG 48/16/48x speed ATAPI, bulk, 2MB buffer, SuperLink Buffer Underrun Error Protection 2 god. 473,38 :beer: |
Ja kazem *ebes firme koje moraju promjenit ime zbog uzasne reputacije (ako ne znate o kome pricam, saznat ce te). danas im ljudi hvale televizore, VCRove, przilice, monitore, klima uredjaje, mislim stvatno ljudi... probudite se.
TEAC je nekad bio izvrsna firma, ali izgleda da im se zadnje serije (govorim o citacima, ne przilicama) dosta kvare. Frend ima LiteOna, i ako smo mu se svi smijali (bez brige, nismo snobovi, jednostavno malo "dobronamjerne" zafrkancije medju odlicnom ekipom), skonstali smo danas da je njegova przilica nenadjebiva sto se tice citanja unistenih medija. Uz to je tiha i jeftina. Za NEC ne znam, ali dosta ljudi ih hvali, a MSI mi je ipak malo sumnjiv (ti si mi prvi glas da im LiteON proizvodi przilice). Suma sumarrum: NEC ili LiteON od jeftinijih. |
hmmmm
Hah, nadam se da ne širim laži i obmane, al gotovo sam ziher da sam negde davno pročitao da za podosta firmi ala MSI, ASUS itd. optičke pogone radi neka polu brand name firma ala LITEON (il je bio CYBER il kaj ti ja znam više). Daklem, uzmite tu informaciju sa dobrom zadrškom, možda trabunjam pi**arije.
Ak se ne varam, LITEON je u Bugovom testu pržilica dobio status "Naš izbor" pa sve više naginjem prema njemu (unatoč činjenici da sam i ja prije jedno tjedan dana po**ebavao frenda da nema pojma i da je LITEON šrot). NEC? Hmm, o njima na tom polju ne znam baš niš... Sony i Samsung kao firme zvuče fejst jako, al sam poprilično uvjeren da im to nije domena di su jaki i da se furaju samo na ime. Whirlpool radi super vešmašine, al ipak ne bi kupil njihov televizor da ga imaju (iako je usporedba malo bedasta, nekak mi ima smisla). |
Moje iskustvo:
Kupio prije 4 mjeseca TEAC 40x u Ve-milu,retail,dela fino... Budući da sve kaj delam na njemu-delam za sebe,snimam sve na manjim brzinama,probao sam i na full-zadovoljan:D |
Kupio sam TEAC 48x16x48
nije ni cut za nju :) |
Ja NISAM kupio Lite-off. Super je. Nema ga i ne čujem ga. Neću ga čuti nikada ako Bog da sreće i zdravlja. Isto se odnosi i na Goldstar.
|
Memoari neodlučnog
Aaaahhh, Lignja, kako me mamiš na predragog mi TEAC-a. Kaj se fakat ne čuje? Čovjek bi pretpostavio da sve kaj se vrti na 48x se jednostavno mora čut i to značajno. Najrađe bi uzeo TEAC 32x samo da ga negde nađem, sve iznad 32x, maksimalno 40x, mi smrdi na roštanje i izgledni crkljot motora. Jebemu, Liteon (il kaj već tog ranga) = 470kn, TEAC = 670 ćuna, pa ti budi pametan. :confused:
|
Yamaha
Da se mene pita ja bi nekog RICOHa, ali i Yamaha T@o ti je 30 kn skuplja od TEACa? Da ti još otežam izbor:D Zamisli, šaraš sličice po donjoj strani CDa, a koji Sex?:p
|
hrabro se odupirem svim iskušenjima...
AHA!! Zmajoliki, imam spreman odgovor na tvoju sramotnu provokaciju :-)). Daklem, ne padam baš tak jako na guba điđe miđe koje mi u principu neće trebati. Mislim, padam, al ne baš na sve, hehehehehe. Neeego, daj za svaki slučaj zini di kod nas ima tih Yamahica, čisto ono za informaciju :rolleyes:
Inače, nisam mogao ne zamijetiti znatnu količinu gađenja spram LG-a, Liteona i sličnih firmi kod određenih kolega forumovaca. Postoji neki posebni razlog ili jednostavno ne odgovaraju njihovom profinjenom ukusu? :D |
Ja stvarno neznam šta imate protiv LG-a. Meni moj radi bez ikakvih prblema. Samo jedan jedini CD nije snimio do kraja nego do 85%. Neznam. Možda sam ja zatrefio neku posebno dobru seriju ili je takva cijela 16x. Nemogu reć da mi je RW tih da se nečuje ali je tiši od LG 52x CRdorma. Meni tišina CDRW-a i nije baš od prevelike važnosti.
|
Zola
Pa kaj Zola ne drži još uvijek Yamahu za RH?:confused: Kaj te čudi što ljudi ne vole LG, LiteOn, ... pa čuj nekako su se pokazali izrazito dobrim, kvalitetnim i toliko su dobri da kada ih jednom čovjek kupi, razvije ovisnost da svako malo mora kupiti barem još jedan, ak me kužiš:D
|
ja imam Teac 40/12/48 vec 7 mjeseci i snimac radi prefektno. koristim ga uz BCD 56X i Traxdata 40x medije. :o
|
hmmm
Uh, kako me brže navuče, upravo pogledah Zolu, samo su tam Yamahice laganini 920 ćuna kaj je 250 ćuna više od TEAC-a, a ne 30. Di si ti vidio Yamahice za 700 ćunića? :grrr:
|
Hah, pa o TEAC-ovima tu čujem samo dobre stvari, jel ima netko kojemu je vrisnuo? Lagano mislim da sam nasjeo na "trla baba lan, snjeguljica i 7 patuljaka" priče iz kuloara da se TEAC-i lately kvare ko ludi. Ma TEAC je mrak, nitko me nemre razuvjerit više... :clap:
|
Chekaj
Kada ovo iznad pročita CatKiller ćeš tu čut i vidjeti kako drvlje i kamenje leti na TEACa, još nije dobio novi (po tisućiti put, 3 u šest mjeseci:fuming: ) Mada i ja dalje tvrdim da je TEAC konj radnik, a CatKiller je samo imao malo veći baksuz s njima.
|
a jel, bogati
Možda takva vrhunska tehnika nije za Catkillera. Znaš onu narodnu sa biserima itd. :clap:
A di su ono Yamahe za 700 ćuna?:fuming: |
Re: a jel, bogati
Citiraj:
|
ahaaaa
Aaaa, u tom grmu leži zec. Ma, gle, kak ćeš drugačije na Zmaja nego plamenom? Ne, stvar je u tome kaj si me nabrzaka navuko na Yamahu, a ja ono pogledam i vidim cijenu 920 ćuna u Zoli. Info Gamu nisam ni gledao jer pokušavam maksimalno izbjegavati taj dućan.
Tam je trenutno po 730 ćuna i to mi je puno i ne volim Info Gamu i u principu to ne bi uzeo, aaali.... oni imaju nekakav happy hour ponedjeljkom sa nekih 15% popusta kaj ne?? Hmmm, 620 ćuna zvuči već vrrrloo interesantno. :gringo: |
Glede CatKillera
Nemoj čovjeku (CatKilleru) trljati sol u ranu, ja već to dovoljno radim. Čovjek je OK, samo ga prati mali baksuz sa tim TEACovima ali mislim da sada kada dobije ovaj treći taj mu mora raditi barem narednih 50 godina.:beer: Čovjek zna šta radi ali ga nešto ne ide s tim TEACovima.:fuming:
|
Re: Glede CatKillera
Citiraj:
Nemoj čovjeku (CatKilleru) trljati sol u ranu Od sad je to Prime Directive na Forumu !!! Zanimljivo da još nije doplovio novi iz tajvana (nude mi LiteOFF , ali to smatram nemoralnom ponudom) |
kaj je je
Hmm, da, nije u redu zaj**avat manje sretnije, kakve sam ja sreće meni bu se to sljedećem dogodilo. Bolje ne coprat.
Definitivno naginjem sad da si piknem Yamahu u Info Gami during happy hour, samo me muči kaj su dokazano šinterajska firma. Moral bum se pouzdat u retail pakiranje (iliti nismo niš čačkali po njemu) i da ne bu krepao baš odma, pa da se natežem s njihovim servisom (ak bude takav slučaj, onda će se dijeliti ćuške, nema druge). :rambo: |
E da, ja bi uzeo Liteon ak još na ponudu dodaju i dvije sisate lepojke. Hah, čisto ono da se ne zamjerim ljudima... :D
|
Citiraj:
|
Re: kaj je je
Citiraj:
|
Re: kaj je je
Citiraj:
Ako dobro uspije odmah nabaci koju za ukrašavanje sobe :cool: Iako ne vjerujem Info Gami pa taman da mi život od toga ovisi ( nedaju oni bolesne popuste bez veze ) probaj, pa neka ti je sa srećom :beer: |
Ta tetovaža ide na neispisanom dijelu CD-a i super izgleda. Samo kaj ne ide baš na svaki CD. CD-i koje ja snimam su rijetko poluprazni ili jako slabo popunjeni. Pržilica je inače OK.
Samo vam niti cijena nije legla. Onaj popust izgleda lijepo a efektivno košta negdje oko 710 kn. To je ipak razlika od 620kn kojoj se vijeni neki nadaju. |
eh da, vidiš, ne...
Daklem, gledam ja kolko Info Gama daje garanciju na CDRW-e i brojka je ni više ni manje 6 smrdljivih mjeseci. Naravno da je u većini većih dućana garancija (provjereno u hgspotu i vemilu) na CDRW-e barem godinu dana.
Bez obzira kaj drugi vele o LG-u, LG daje garanciju od čak dvije godine u bilo kojem dućanu i s obzirom na cijenu, već sam faktički odlučio piknuti jednog u hgspotu pa kud puklo da puklo. To kaj su prije bili šerot firma ne znači da im sad pržilice nisu ok. Naime, ko god ih je imao je u principu kolko sam ja čuo bio zadovoljan. Aaaah, al da ipak sve nebi prejednostavno završilo, vidjeh da je vemil dobio TEACove 52x kaj znači da su 48x pojeftinili. Sad jedan dođe oko 640 ćuna i dovraga i bestraga sve, vraćam se prvoj i jedinoj ljubavi, TEAC all the way! Kad je bal nek je maskenbal. |
Bucko daj se već jednom odlući :rolleyes:
Tak si ko djevica kad gubi junf. Kupi i gotovo, tak i tak za cca 12 - 18 mj. češ kupovati DVD pržilicu :beer: Već si mogao spržiti 20 filmova do sada koliko ti je trebalo da lemaš glavom u zid, pa da se nakraju odlučiš za TEAC koji si inicijalno htio kupiti :rolleyes: Ništa dođi na :beer: pa da porazgovaramo o tome kaj je nabolje pržilica ili uređaj za snimanje CD medija ili možda CD/CD-R/CD-RW :rambo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51. |