![]() |
Vent na MX440
Koliko brzo vi se trebao vrtiti vent na MX 440? Moj se vrti skoro pa nikako...Probao sam ga spojiti čak i na 12 V. Na početku radi kao neke polovične krugove...pa onda malo po malo ubrza, ali i na ful brzini na 12 V čini mi se da se vrti presporo...
Inače, s tom karticom mi se komp muči pri bootanju...stalno ide u reset...nakon 20 pokušaja se uspije podignut. Je li kartica već izgorila ili kaj? Da probam kupiti novi vent? Hvala : cheers2 |
Vjerojatno su otišli ležajevi na ventu i sl. Skini taj, stavi neki veći pasivac i to je to.
|
Misliš da bi pasivac bio ok? Imaš koji prijedlog?
Mislim, vjerojatno je kartica već izgorila...to jest, bar donekle...ali svejedno bih htio malo eksperimentirati.(dobro bi mi došla kao rezerva) |
Bit će ok pasivac, ak ne bude, staviš neki vent sa strane.
|
Uzet ću najveći koji imaju... :D
Samo moram smisliti kako ga fixirat gore... |
Uzmi zutog ili plavog Zalmana za NB , mora imati rupice oko jezgre kartica a onda je to pola minute posla , samo uglavis sa onim plasticnim "necim" pasivac i gotovo! ;)
|
Pazi samo kad budeš skidao sadašnji cooler. Na tim starim grafama su oni zalijepljeni.
|
Ma cooler je već dolje :D
Imaju tog zalmana u HG-spotu? EDIT: Vidim sada :) Zalman ZM-B47J Northbridge chipset Heatsink Gotovina:35,98 kn |
Na istu grafu sam stavio toga pasivca i nista se negrije. Samo nažalost zauzme 2 pci slota
|
Who needs PCI! :D
A šta je i tebi prdnuo vent, ili si ti to učinio radi tišine? U biti zanima me je li mi kartica još funkcionalna...nakon svih tih pregrijavanja. |
Mogao si uzeti i obicni cooler za chipset za 19 kuna onaj ruzni green power i zamijeniti ga s ovim potrganim. NIje nesto , ali ce raditi slijedecih godinu dana dok i on ne crkne jer je jeftilenka od venta.
|
Zbog tišine, vent je postao dosta bučan s vremenom.
A ako ti se već uspije bootati možda neće biti problem u grafi već u nečem drugom: goood : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:19. |