PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   ata na sata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34770)

JoZ@ 01.03.2006. 20:07

ata na sata

treba mi adapter sa ata na sata
koji i gdje ???

Bubba 01.03.2006. 21:17

Citiraj:

Autor JoZ@
koji i gdje ???

Neobicno bi nam pomogla informacija o tome zelis li konverziju sucelja za disk ili za kontroler... Ako zelis spojiti ATA disk na SATA konektor, to se jos i da izvesti prilicno jednostavno uz nemali novcani izdatak. Primjer takvog cega je imao Abit sa svojim Seriell adapterima. Ako pak zelis spojiti SATA disk na ATA kontroler, to vec ide malo teze i iziskuje vi$e novaca, uz cinjenicu da su takve stvarcice rijetke i tesko se dolazi do njih.

JoZ@ 01.03.2006. 21:46

Citiraj:

Autor Bubba
Ako zelis spojiti ATA disk na SATA konektor,

: goood :
naravno da zelim : bonker :

Bubba 01.03.2006. 23:13

Citiraj:

Autor JoZ@
naravno da zelim : bonker :

Lupali ti tako T-Cumovi monteri DVD-om po DSLAM-u, netom prikljucenim na flat rate.

Eto, mozes pitati na trznicu bi li ti netko ustupio taj Abit Seriell ili pak pokusati s nasim cuvenim trgovcima (nisam siguran je li ta Abitova stvarcica uopce dostupna u slobodnoj prodaji). Rijetki su, IMO, koji drze takvo sto, no pokusaj u nabavu.net ukucati nesto u stilu "ATA to SATA", mozda ti se posreci...

Visage 02.03.2006. 07:07

Citiraj:

Autor JoZ@
koji i gdje ???

Jedan od mojih omiljenijih 'haustor' dilera, imao je punu kutiju tih adaptera (ABIT SerII )

Dapace, ima ih jos u ovoj ponudi : >Slaven<

Problem je samo ... sto je nedavno u 30-toj preminuo od srca od prevelikog posla. Tako da nisam saznao dal je netko nastavio posao (mislim da je to gotovo sa svim)

Bilo je krajnje neukusno uopce takve stvari pitati nakon sto je tek preminuo. No proslo je dovoljno vremena, pa probaj nazvati broj gore, mozes li koga dobiti. Mada cisto sumnjam. Ali barem si napisi kompletan naziv adaptera pa ga proskeniraj po ponudama firmi. Nabava i na mail.

Netko to jos ima, ne puno , ali sigurno komad dva se nadje. Kad smo se zadnji put vidjeli, bila ih je puna omanja kutija, a opcenito, malo je to ljudi kupovalo. Uzeo sam tad sebi dva komada ako zatreba.

Hm, kad se bolje sjetim, moj prvi post na PCE-u je bio upravo odgovoru SKY-u koji je to isto bio trazio :)

pogi 02.03.2006. 10:14

Citiraj:

Autor Bubba
mozda ti se posreci...

:song:

Glasuj u piramidi, možda ti se posreći....

:p

Malo sam puko...

BrunoZG 02.03.2006. 12:08

A koji je to razlog da bi netko htio PATA disk spajat na sata kontroler?

buljo 02.03.2006. 12:15

Citiraj:

Autor BrunoZG

Ja sam prije preko serillela spajao PATA hard na SATU samo zbog kabla, jer je puno manji i lakše se sakrije od velikog IDEa.

Isus 02.03.2006. 12:16

zbog marketinga ;), korist = 0

Sky 02.03.2006. 12:21

Ne znam, možda ima više od 4 IDE uređaja u kompu, možda mu idu na živce veliki IDE kablovi, možda ne može naći zeleno-žuti IDE kabel, a baš ima takav SATA koji bi mu baš lijepo odgovarao uz njegov žuto-zeleni case mod, možda želi izbaciti jedan veliki kabel i zamijeniti ga manjim...ima milion razloga.

JoZ@ 02.03.2006. 12:21

Citiraj:

Autor BrunoZG

Citiraj:

Autor buljo
Ja sam prije preko serillela spajao PATA hard na SATU samo zbog kabla, jer je puno manji i lakše se sakrije od velikog IDEa.

jedan od razloga
razmjestaj u kanti i potreba za jos jednim ATA prikljuckom

buljo 02.03.2006. 12:24

E da zaboravio sam dodat da sam tad imao DVD-ROM, CD-RW i DRD-RW tako da su oni bili IDE a hard SATA (odnosno PATA al spojen na SATA priključak).

JoZ@ 02.03.2006. 12:26

Citiraj:

Autor Sky
možda ne može naći zeleno-žuti IDE kabel, a baš ima takav SATA koji bi mu baš lijepo odgovarao uz njegov žuto-zeleni case mod,

men te perverzije sa lampicama i bojicama ne zanimaju

BrunoZG 02.03.2006. 12:30

Potrebu za jos jednim ata prikljuckom mozes rijesit sa kupnjom prilicno jeftinog IDE kontrolera. SA odabirom PCI slota za kontroler mozes i smjestaj u kanti prilagodit.

Zelja za tankim kablickom mi jedino izgleda logicna za potrebu za PATA->SATA adapter.

JoZ@ 02.03.2006. 12:31

Citiraj:

Autor BrunoZG
Potrebu za jos jednim ata prikljuckom mozes rijesit sa kupnjom prilicno jeftinog IDE kontrolera.

nemam slobodan pci slot

buljo 02.03.2006. 12:37

Citiraj:

Autor BrunoZG
Zelja za tankim kablickom mi jedino izgleda logicna za potrebu za PATA->SATA adapter.

Mada i tada smeta za oči onaj veliki serillel...

Sky 02.03.2006. 12:43

Samo sam navodio moguće razloge, nisam ni rekao da tebe to zanima. :)

Mile 03.03.2006. 01:35

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=5214

JoZ@ 03.03.2006. 10:10

taj mi bas i ne uljeva povjerenje
kaj ga nisu mogli napravit kracim
pa jebote kad ga pristekas dode ti do pol kucista

domy_os 03.03.2006. 12:08

Pa to stoji na kablovima, ak se ne varam...

buljo 03.03.2006. 12:19

Citiraj:

Autor domy_os
Pa to stoji na kablovima, ak se ne varam...

Ne ne, to ti ide na IDE utor na hardu, i na kraju tog adaptera se spoji SATA kabel, al ovo mi ružno izgleda, ABIT je to bolje sredio.

JoZ@ 03.03.2006. 12:28

Citiraj:

Autor buljo
Ne ne, to ti ide na IDE utor na hardu, i na kraju tog adaptera se spoji SATA kabel, al ovo mi ružno izgleda, ABIT je to bolje sredio.

nije stvar u tome kaj je ruzno
e kad bi naso abitov

buljo 03.03.2006. 12:59

Citiraj:

Autor JoZ@
nije stvar u tome kaj je ruzno
e kad bi naso abitov

ABITovih nema nigdje za kupit osim od nekih ljudi koji imaju NF7-S matične (kao ja :D ).

JoZ@ 03.03.2006. 14:23

Citiraj:

Autor buljo
ABITovih nema nigdje za kupit osim od nekih ljudi koji imaju NF7-S matične (kao ja :D ).

imam i ja takvu maticnu pa ipak nemam taj adapter :grrr:

buljo 03.03.2006. 14:48

Citiraj:

Autor JoZ@
imam i ja takvu maticnu pa ipak nemam taj adapter :grrr:

Rev. 2?
Kad si ju kupio? Samo uz novije (od godinu do godinu i pol stare) se dobiva serillel.

JoZ@ 03.03.2006. 14:50

Citiraj:

Autor buljo
Rev. 2?
Kad si ju kupio? Samo uz novije (od godinu do godinu i pol stare) se dobiva serillel.

da bas ta
al sam ju kupil od nekog
pa ga zato nisam dobil

oces prodat svoj?

ćiber_manija 03.03.2006. 15:14

Našao sam ja u chipoteki neki danas!
Neznam sad točno jel PATA to SATA ili SATA to PATA!
Košta 120kn

buljo 03.03.2006. 15:37

Citiraj:

Autor JoZ@
oces prodat svoj?

Drage volje, inače nisi prvi koji me to pitao:D

Matična mora na servis tak da mora ostat u kutiji.
Ide nova matična možda.

Delta S4 03.03.2006. 15:44

A kaj se može na neku foru i SATA II disk spojiti na klasičan IDE?

Ako je pitanje jako glupo, onda me : giljotin :D

:beer:

buljo 03.03.2006. 15:53

SATAII=SATAI
Priključci su isti na SATAI i na SATAII, a normalno da se može spojit al iskoristivost je neupitna jer IDE ima max 133MB/s teoretski, a SATAII ima max 300MB/s također teoretski.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55.