![]() |
Zalman i DFI NF4 Ultra-D
mislim kupiti Zalman 7000Al-Cu ili 7700Al-Cu, i imam mbo DFI LP NF4Ultra-D i sada me zanima dali moram skidati mbo da bi mogao staviti zalmana !?!?!
|
Da jer na poleđinu socketa moraš stavit backplate.
|
ne mora stavit backplate jer dotični već postoji, nisam ziher jel trebš vaditi ploču, jer matice su u backplateu od retention modulea, možda je dosta samo zašarafiti na njega.
Sad sam pogledao filmić i zaključak je da ga se može samo na retention module zašarafiti ili smao maknuti gornji dio, ploča se ne mora vaditi. |
Moras vadit plocu jer ne pasu na originalni backplate vijci za zasarafit, moras stavit od Zalmana backplate. Sa Zalmanom 7700 moze bez vadjenja maticne.
|
evo da ne otvaram novu temu
mislim kupiti Zalman 7700Cu i on je tezak skoro 1kg, a po ljeti ( i kada se snjeg otopi ) ja mislim ici na lan, pa me zanima dali je to pretesko, ili bi bilo bolje da uzmem 7000Cu ( on je malo laski ) Zasto zalman -> Prelijep |
Citiraj:
A Zalman nije baš najsretnije rješenje ako ideš na lanove... A i muka ga je čistit. |
Citiraj:
I dali bi bilo pretesko i koja je neka gornja granica da cooler bude tezak 700g, 800g ??? |
Pogledaj ovo...mislim da ima 600gr,buka?16Dba...TT Big Typhoon,bolji od zalmana,od vecine!Heatpipe tehnologija...
http://img387.imageshack.us/my.php?i...sc027899vl.jpg |
Citiraj:
i ima 813g |
uzmi freezera i miran si!
lagan, tih, ne moraš vadit ploču i hebeno dobro hladi |
Cooler nije žena pa da je bitno da li je lijep ili nije nego je bitno kako hladi. Uzmi Sonic Tower + neki 12 cm vent ili Big Typhoon i gotovo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
evo kako freezer hladi... http://img350.imageshack.us/img350/4...ezer8he.th.jpg |
Da, u pravu si, Jelc. Možda je ipak Freezer bolje rješenje.
|
Ja sam si konačno riješio hlađenje.
Sa freezera vulgaris sam skinuo orginal vent i namontirao Glacialteh 92mm. Nije glasno a hladi mrak. Lagan za stavljanje/skidanje. |
Da, a prije toga sam ga ja pretvorio u ogledalce ;)
I isprobao sa 92mm ys techom. Hladi krvnički dobro |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al ja sam GT-a privezal pomocu gumene zice, strgal sam od starih slusalica od walkmena... Jedino jos da ga malo "zbrusim" :D i mislim da ce to biti to... No, freezer moze komotno hladit i pasivno, ako se ne dize voltaza i ako se ima malo provjetreno kuciste...A da ne velim da na 1.125V temp nece prec 33°C u loadu |
ok, budem kupio Arctic-Cooling Freezer 64 Pro
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:55. |