![]() |
pad performansi siemens
Imam siemensa Amilo, sa 6800go pIV 760Dohan. Ali moje pitanje se ne odnosi na komponente.
Laptop sam od sebe smanji brzinu procesora i grafičke kada na njemu nisu pokrenuti programi koji zauzimaju procesorski rad. Ja to ne želim, volim imat kontrolu na računalom. Kako to maknuti da procesor stalno radi na 2000mhz? |
to ti služi za duže držanje baterije...
nemam pojma kak to ugasiš ali računaj da če ti onda baterija trajat 30% kraće |
power menagment u windowsima? ili tamo negdje...
ili u BIOS-u ? Probaj sa Rightmark- om, on sluzi za takvo sto sa procesorom |
Znam da će baerija kraće trajat, al čini mi se da dosta pad performansi u igrama i da laptop nikada ne radi kako treba i mislim da je to zbog tog pada taktova. Ionako ga na punjaču držim. A ima jedan gumb na njemu koji procesor pušta na 700mhz a grafički na 110mhz. ZAto ne vidim razloga da ga u windozima još i on spušta.
|
u power managmentu...
|
ne nema toga u power menagementu. Samo ima se šte baterija, jako štedi i još jače štedi, pa hibernacija i te gluposti.
Nema nigdje da konstantno pere na max performanci |
a neznam onda...nemam fujitsu siemens, pa ti nemogu reci...
|
ne kuzim u cemu bi bio problem, jer kad igras neku igru, sigurno ti proc radi na maksimumu, pogotovo s strujnim kablom.
|
Jasno da radi onda na maksimali. Ali problem je u meni ne volim kad se nešto u kompjuteru radi a da ja ne mogu kontrolirat. Što vi ne?
|
Imash u biosu opciju "speedstep", koju mozes disejblati i to je to.
Edit: Instaliraj ovaj program i stavi na max performance, jednostavno je! http://tinyurl.com/wl19 |
Hvala ekipa na pomoći
|
ja probo i nece da radi max spusti se opet
|
Program skini speedswitchXP u njemu reguliraj takt proca.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26. |