![]() |
Kako saznat kolka mi je voltaza na GPU-u ?
Ima li neki softwerski nacin ili moram sa multimetrom?
Grafa je 6800 vulgaris (non ultra).... Cudno mi je, tj. tesko za povjerovat da mi grafa ide tak dobro s obzirom da ljudi vele da je napon 1.1V defoltni za moj tip kartice... pa ocu provjerit dal je mozda povisena voltaza.... Ja nisam nis jos modal nit bios mjenjao... |
Jedna ti je voltaža za 2D i druga za 3D.
Za 6800GT je 1.4V u 3Du, za 6800Ultra je 1.4 isto, ali za 6800 Ultra >Extreme je 1.5V Tvoja ima 1.4 ili 1.3V u 3Du. Sa rivatunerom možeš gledat voltaže... Ne znam točno objasnit jer ga nemam instaliranog |
Ma mislim da sam ja gledal u Rivi, dodaval one plugin-ove i da nisam nis tam nasel sto se napona tice...al cim dobijem sve kaj mi treba bum pogledal...
|
6800LE ->1.1V
6800NU->1.2V 6800 U/GT->1.4V Stock napon u 3d-u. Najjednostavnije bi ti bilo da backupiras bios i otvoris ga nibitorom te jedostavno pogledas koja je voltaza namjestena. |
Se moze to napravit preko bootabilnog USB sticka? Nikad nisam fleshao grafu, pa pretpostavljam da i za fleshanje i za backupiranje moram imat onaj nvflash ?
A nis, sad jos dok nemam komp budem izucio malo po netu kaj mi sve treba... tako da budem spreman ;) |
Ne bih znao...Znam da sam ja to radio sa floppy-jem...
Da, nvflash ti je potreban :) Ma cas posla, ako se tobro sjecam upises: nvflash_b (za backup) tako nešto moram potražit nesijećam se točno... |
Citiraj:
|
Samo otvori Nibitor u windowsima i iz njega direktno učitaš bios sa grafe
|
E fala Lord. To sam si i mislil... Nekaj sam ja vec isprobaval taj Nibitor, mislim, da vidim kaj pak to je...
Nista, fala decki na pomoci, javim rezultate... |
Evo napokon sklopio komp, i sad idem ja sa nibitorom, i kao prvo, nemre se direktno iz njega povuc BIOS. Onda sam isao preko nvflasha tj. nvflash -b bios6800.rom i napravio sam backup BIOS i kojeg kad idem otvarat u nibitoru, odma me doceka poruka unsuported device poruk i nemrem otvoriti tamo VID tab.
BIOS integrity je zelen, al valjda mi nemre tocno ocitat BIOS...ima koji prijedlog? |
Probaj s novim Nbitorom 2.7 http://www.mvktech.net/index.php?opt...filecatid=1541
|
u everestu mozes vidjet voltazu....
meni na LE-ici je bila 1.25V ako se dobro sjecam.... |
Evo dzlobec fala, mislil sam da imam najnoviji nibitor 2.0 al vidim da me gugle zajebo :D
Sad sam ispravno otvorio BIOS, al opet nigdje ne vidim da mi pise kolka mi je voltaza pod 3D-om? Pod tabom voltages-exact mode i VID mode mi nis ne pise... Kolko se sjecam, u everestu nisam nigdje vidio da to pise, al evo, idem ga sad instalirat pa provjerit... EDIT: pogledo u Everestu, nigdje mi se nit ne spominje voltaza... Imam neki filing ko da mi je netko vec prckao po BIOS-u od grafe. |
mora ti pisat u eversetu voltaza....bar na ultimate editionu...
|
Nula bodova, a i gledal sam u Everest Ultimate-u...
Ko da mi je neko modal BIOS i sakrio voltaze :D http://img113.imageshack.us/img113/8...rd025es.th.jpg |
Kaj nitko nema ideju ? :D
|
Ako nikako nemozes otkriti voltazu, nema ti druge nego probati sa multimetrom.
|
Em nemam multimetar, em neznam di moram mjerit :D
Al lagano za multimetar, di trebam mjerit? |
v9999GE
1.47V, bar prema SmartDoctoru |
Cuj, to kaj ti napises v9999GE mi nis ne znaci :D daj napisi koja je to: 6800LE, vulgaris, GT, GS ili Ultra?
Kak ti se kloka? |
Od ASUS-a 6800 Gamer edition!
|
Citiraj:
"Obična" 6800 sa 256MB DDR3, 350/1000, 12,5. Mogućnost otključavanja na 16,6, a overklok najveći koji sam potjerao je 440/1200. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img357.imageshack.us/img357/5...rd017bv.th.jpg |
uuuuuuuu hebote pa ta tvoja karta odbija svaku dalju saradnju: hitthewa
daj sliku "Perfomance Table" ? |
Ma evo ti svi tabovi, al nece pomoc, jednostavno odbija suradnju:(
http://img453.imageshack.us/img453/1...rd012oi.th.jpg Sumnjam da sam nes zahebo prilikom backup-a, napisal sam nvflash -b bios.rom Sam tu nes krivo napravil? EDIT: Primjetil sam jedino da mi krivo ocital jezgru, riva veli NV42 ovaj NV41 |
Nemam ideja....... ma ja bi ju fleshnuo s nekim drugim biosom ili probaj pronać njen originalan bios pa ju prefleshaj:smoke:
|
Jedno sam siguran, ovo nije njezin defoltni BIOS, da ga hebes...
Nista fala stublina na pomoci, al opet mi je krepo komp (da, da, nakon 2 dana kaj je normalno radio) tako da cu sad morat misli usmjerit na novu plocu ;) A kad Bog da da mi ovo sve proradi, onda se vracam na ovaj thread |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30. |