PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Napajanje zuji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34447)

Tozo 25.02.2006. 00:16

Napajanje zuji

imam chieftec GPS-400AA-101A 12 cm ventilator...koje zvrnda ili zuji (ne znam kako bi to opisao), ne prebučno, ali tiho i ujednačeno, da čovjek poludi...da li je to normalno (tako su mi rekli)...naopajanje još ima garanciju..mogu li to reklamirati kao kvar...hvala unaprijed..iskustva drugih korisnika koji imaju isto napajanje također su dobro došla

P.S. sigurno nije rezonancija kućišta u pitanju, a kad je u stand by-u onda isto zuji ..ali još tiše

dali je to normalno?

Panzer 25.02.2006. 12:44

Eh sad neznam dali je to normalno, ja imam isto to napajanje i ne zuji... Ni u stand by ni u radu... Pitaj tamo gdje si kupio ili pricekaj misljenja drugih korisnika...: evil :

grga 25.02.2006. 18:44

transformator

Ako ti zuji i kad je komp iskljucen, a napajanje je u struji onda to zuji jedan od transformatora u napajanju. Razlog vrtlozne sile u tranformatoru i olabavljena konstrukcija oko feritne jezgre, oni mali limici oko ferita. Ako ti ne smeta nije nista strasno jer nije nikakav kvar jednostavno si takvog dobio i on ce raditi kao i svaki drugi samo ce zujati. Ja bi ga osobno zamijenio jer ne podnosim nikakav sum, a to se u tisini cuje itekako.. Kaj se zamjene tice moraju ti ga zamjeniti jer ako svi ostali ne zuje, a tvoj zuji onda nek ti daju onaj koji ne zuji.

pozdrav od grge

Tozo 25.02.2006. 23:35

hvala svima na savjetima ...otići ću to zamijeniti

trpi 02.04.2011. 21:08

naso sam ovu temu preko searcha da bzvz ne otvaram novu. dakle imam chieftec 410w i pocelo je zujati prekjucer ubija me mislio sam da je ventilator ali zaustavim ga i dalje zuji, ispuho sam napajanje usiso al opet. zuji samo dok komp radi. jel to gotovo napajanje starost ga ubi radi vec 6 god 365/24-7, da uskoro ocekujem RIP? il mozda neki poznati problem samo da cvrknem neki dio i da prestane:D?

edit: sad je pocelo i pjevati mijenjati tonove

Krvavy 04.04.2011. 16:01

Citiraj:

Autor trpi (Post 1884439)
naso sam ovu temu preko searcha da bzvz ne otvaram novu. dakle imam chieftec 410w i pocelo je zujati prekjucer ubija me mislio sam da je ventilator ali zaustavim ga i dalje zuji, ispuho sam napajanje usiso al opet. zuji samo dok komp radi. jel to gotovo napajanje starost ga ubi radi vec 6 god 365/24-7, da uskoro ocekujem RIP? il mozda neki poznati problem samo da cvrknem neki dio i da prestane:D?

Ako možeš otvori napajanje i provjeri da li ima trudnih kondenzatora. Ako nema, napajanje bi trebalo biti ok. Skini ventilator, skini onu okruglu foliju na sredini i kapni malo finomehaničkog ulja na osovinu (neki ventovi imaju taj dio zatvoren plastikom). Ako i dalje zuji, probaj malo prednju masku kućišta odvojiti milimetar od metalnog dijela (meni tu i tamo malo rezonira na tom mjestu). Pričvrsti sve šarafe i napravi isto s ventilatorom procesora (kap-dva ulja).

skyman 04.04.2011. 16:21

Pa čovjek je rekao da mu zuji i kad zaustavi ventilator tako da je najvjerojatniej zavojnica u pitanju( izgleda kao namotani bakar-debljina žice u krug), najbolje bi ti to bilo zalit plastikom, ja sam probavao silikonom par puta i nije baš puno pomoglo..al s plastikom već ima rezultata.

Passat003 06.04.2011. 11:18

Citiraj:

Autor Tozo (Post 366007)
imam chieftec GPS-400AA-101A 12 cm ventilator...koje zvrnda ili zuji (ne znam kako bi to opisao), ne prebučno, ali tiho i ujednačeno, da čovjek poludi...da li je to normalno (tako su mi rekli)...naopajanje još ima garanciju..mogu li to reklamirati kao kvar...hvala unaprijed..iskustva drugih korisnika koji imaju isto napajanje također su dobro došla

P.S. sigurno nije rezonancija kućišta u pitanju, a kad je u stand by-u onda isto zuji ..ali još tiše

dali je to normalno?

Rekao si da imas garanciju odnesi i dobit ces drugo i men je moj corsair bio tak zujio odneso i dobio novo napajanjee.....:chears:

kasandro 08.04.2011. 08:53

Citiraj:

Autor trpi (Post 1884439)

Slična stvar u isto vrijeme, Čiftek 410, zujao mi je komp pa sam ispuhao tonu prašine. Nakon toga svo ventovi nečujni a čiftek kao da se rasklimao pa ima neki čudan zvuk koji se nakon nekog vremena utiša pa onda opet počne. Ne čuje se kad se zaustavi. Raskopao sam ga i dodatno počistio još unutra sa kistom, skinuo sam naljepnicu ali nema otvora a nisam baš siguran da bi mi bilo pametno kapat tamo između fixnog dijela i rotora ? Ili da s borerom izbušim rupu tamo gdje bi trebala biti? Se to smije ?

Nikky 08.04.2011. 09:43

Nađi onu veliku temu o ventilatorima, sve potrebno već piše.
Neisplati se igrat sa ventom koji je prozviždao / odradio svoje.
Kad si već raskopao psu, prepiši oznake venta, sa time u Google, pronađi karakteristike (protok zraka, rpm, buka, . . .) i po tome kupi / nabavi novi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:45.