PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   pitanje u vezi tv kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34431)

Pikavac 24.02.2006. 21:08

pitanje u vezi tv kartice

U ovome sam podrucju poprilicno neiskusan pa me zanima na što bi kod tv kartice trebalo obratiti pozornost, pliz pomagajte!

Tooma 25.02.2006. 02:15

logicno se namece kvaliteta slike
ono sto je meni najvaznije poslije slike je funkcionalan software te dobar daljinski
kad malo bolje razmislim ne znam postoji li cetvrto
a da - cijena

ja da kupujem kupija bi leadteka, ne znam napamet modele pa neka ti preporuce ponosni vlasnici

RSedmak 25.02.2006. 07:48

Posjedujem ovo=>Leadtek TV2000XP EXPERT
Ima conextantov čip tak da bi kvaliteta slike mogla biti bolja, ali za to daljinc radi kako je zamišljeno(recording,screenshots videa,snimanje radija, jedino neznam kak da pokrenem komp s njim: bonker : )Scheduling i time shifting rade kak spada tak da ako nemaš love za bolje leadtekove kartice(hardverski MPG2) this will do just fine

Vuco 25.02.2006. 15:42

kaj ta expert nema hardverski MPG2 ?

domy_os 25.02.2006. 15:51

Nema, ima Leadtek WinFast PVR2000.

Nebelwerfer 25.02.2006. 17:18

Pa rekel bih: stabilnost i kvaliteta slike :)

Mnogim proizvođaćima je izlet u ovu branšu prilično neuspješan što se toga tiče.

Ova moja Geniusova DVB-T kartica je živi očaj što se softvera tiče. Jedno vrijeme dok nisam mogao softver nać za nju(jer se originalni rušio svako malo) razmišljao sam da ju rasturim i šiknem kroz prozor koliko sam lud bio.

Ako si u mogućnosti lovit DVB-T i ako imaš 100 € za takvu karticu uzmi Pinnacle MediaCenter 300i DVB-T/Analog/FM Radio TV karticu... :) Najbolja slika i najbolji softver od svih kartica koje se mogu kupit. Ovu karticu ja planiram u dogledno vrijeme uzet.

Neznam kakav je slučaj sa prebacivanjem iz DVB u Analog jer nema nikakvog reviewa o ovoj kartici ali koliko vidim sve ostale kartice imaju problema sa tim te se softveri ruše.

Codiac 26.02.2006. 15:20

Od recemo jeftinijih tv kartusa ja bi birao leadteka jer bolje nepostoji...

imao sam kworld i kartica nije losa ali ej software OCAJAN bio tako da sam odustao od takvih izleta :D

Tooma 26.02.2006. 19:31

Citiraj:

Autor Codiac-
imao sam kworld i kartica nije losa ali ej software OCAJAN bio tako da sam odustao od takvih izleta :D

s njom dobijes WinDVR, a podrzava i Dscaler

HrcoZg 26.02.2006. 22:01

Pinnacle PCTV 110i

Pozdrav svima. Molio bih da ako netko zna (tj. ima iskustva) nešto kaže o Pinnacle PCTV 110i internoj TV kartici.

Naime namjeravam ovaj tjedan kupiti novu TV karticu za gledanje zemaljske televizije do 500-ak kn. Do sada sam imao JETWAY TV Tuner interni s kojim nisam zadovoljan. Jest da je bila dosta jeftina prije 2 g. (oko 300kn) te je tada bila moj izbor, ali je katastrofa glede snimanja programa na hard (oko 3 min= 1GB RGB16 formata !?).
Usporedbe radi na SkyStar 2 za gledanje satelita 20-ak min. neke emisije je 300-400MB)

Pa me zanima da li netko zna kakva je kvaliteta slike, signala,...?

Možda Pinnacle 110i i nije najbolji izbor (ne znam), pa da mi preporučite neku drugu.

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:36.