PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   napajanje iz frontier vision kucista (miniATX) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34328)

Misak 23.02.2006. 13:59

napajanje iz frontier vision kucista (miniATX)

Mogu li ubaciti graficku karticu ATI X1600Pro PCI-E uz ovo miniATX napajanje od 240W? da li ce pruziti dovoljno snage? uz to imam jos jedan SATA disk i DVD-RW, te od PCI kartica samo modem....

Ubacio bi jace napajanje no ne stane u ovo kuciste a to je jedino koje mi se svidjalo i po dimenzijama i po izgledu....

bego2 27.02.2006. 20:37

Citiraj:

Autor Misak
Mogu li ubaciti graficku karticu ATI X1600Pro PCI-E uz ovo miniATX napajanje od 240W? da li ce pruziti dovoljno snage? uz to imam jos jedan SATA disk i DVD-RW, te od PCI kartica samo modem....

Ubacio bi jace napajanje no ne stane u ovo kuciste a to je jedino koje mi se svidjalo i po dimenzijama i po izgledu....

Teško, možda će se rušit.

Misak 27.02.2006. 21:35

probao sam racunati na onaj WATT kalkulator na linksovoj stranici i pokazalo mi je da uz ovu konfiguraciju i x1600pro bi trebao imati bar 270W...

bego2 27.02.2006. 21:54

Pa kupiš napajanje od 300W i stvar riješena.

Codiac 27.02.2006. 21:57

moguce da ce raditi kako spada ali sve zavisi od koga je to napajanje jer ako je neku unamed :D onda mozes zaboraviti ...

bego2 27.02.2006. 22:00

Citiraj:

Autor Codiac-
moguce da ce raditi kako spada ali sve zavisi od koga je to napajanje jer ako je neku unamed :D onda mozes zaboraviti ...

Upravo tako, a da li upoće i za kupit tih mini ATX?

Matesonik 27.02.2006. 22:01

frontier. ja sam ih zapamtio po onom kucistu uz koje je doslo napajanje koje je deralo 61db. :rambo:

bego2 27.02.2006. 22:13

ideš, pa to je "malo" pre glasno: evil :

Misak 27.02.2006. 22:51

problem i je taj da tih napajanja nema u prodaji a da su jaca od 250w koliko sam ja uspio naci... a drugo kuciste necu uzimati samo zbog dimenzija.. ovo mi je kuciste super jer je malo.. imao sam svakojaka kucista i big tower i midi tower al na ovome definitivno ostajem.. radije necu uzimati graficku i to je to... mozda jednog dana naletim na neko takvo napajanje negdje van hrvatske pa uzmem..

inace ovo sada napajanje je vrlo tiho.. ne cuje se uopce... vise se cuje box-ani cooler od athlona64 3000+.... gledam bas potrosnju na UPSu i pokazuje mi da mi komp sa lcd monitorom trosi 90W pa mi je glumpavo da bi ta graficka mogla posisati jos 150W...

Codiac 28.02.2006. 14:04

ja sam vidio da je u linxu postojalo aopenovo mini atx napajanje pa daj uzmi tel u ruke i zvrcni par firmi mozda se da i naci stogod :)

Misak 28.02.2006. 14:12

Citiraj:

Autor Codiac-
ja sam vidio da je u linxu postojalo aopenovo mini atx napajanje pa daj uzmi tel u ruke i zvrcni par firmi mozda se da i naci stogod :)

istrazio sam vec i nema ih...

Matesonik 28.02.2006. 17:52

obicno napajanje u zasebno kuciste

Misak 28.02.2006. 18:32

Citiraj:

Autor Matesonik
obicno napajanje u zasebno kuciste

mislis da bi se dalo nagurati u ovak malo kuciste od miniATX napajanja?

Matesonik 28.02.2006. 18:40

ne nego da stoji izvan. uzmes dulje i sleevane zice (one koje napajaju komponennte unutar casea) a napajajne drzis pored kucista, vani

edit: malo seljacki, ali funkcionira

Misak 28.02.2006. 20:55

Citiraj:

Autor Matesonik
ne nego da stoji izvan. uzmes dulje i sleevane zice (one koje napajaju komponennte unutar casea) a napajajne drzis pored kucista, vani

edit: malo seljacki, ali funkcionira

ma jok... pa onda bi radije promjenio kuciste... ipak volim da to lici na nest... :beer:

bego2 01.03.2006. 07:15

Da malo bi bilo glupo stavit napajanje u zasebno kućište.:gringo:

grga 04.03.2006. 00:33

mini atx

Imam i nova mini atx kucista i nova napajanje mini atx, napajanje je usa-viking 300W sa svim mogucim zastitama i tiho je fakat tiho - ispod 20 db

pa javi ako si zainteresiran

pozdrav od grge

Misak 04.03.2006. 01:52

definitivno sam zainteresiran.. stavi cijenu ovdje jer vjerujem da ima jos zainteresiranih... a mozes i slike kucista ak imas staviti...

grga 04.03.2006. 09:33

Moze sam da ih nadjem na prepunom disku , slika imam ko u prici , kuciste ima prednji lcd sa eletronikom koja ima integrirane pokazivace temperature ( unutra su dvije temperaturne sonde ukljucene) , sata , alarm , animacije. ima mogust ugradnje i diskova za laptope , napajanje je dakako unutra , sa svim zastitama, p4 ready. Unutra je sve modularno tako da ono kaj neces iskoristit mozes izvadit , da ti ne smanjuje zracni prostor. Znaci svi metalni dijelovi se mogu na komade izvadit. Prednja strana, ima 2 2.0 usb porta i audio prikljucke , 1 cd i 1 floppy sa maskama jer je to multimedia kuciste. i sve je skriveno ima raznih plastika koje se micu i. Eletronika sa lcd-om je poveca i ima sve mogucnosti kao i oni lcd paneli koje sam testirao na PCE-u . Lcd je je u plavoj boji , iako moze mijenjati boju u jos tri ili cetiri . Cijenu moram smislit. Nisam ih ni mislio prodavat jer je to nekaj kaj si cuvam. ali kad vidim da je interes budem malo trzio jer ih imam 5 komada pa da napravim mjesta u sobi.

Posaljem ti PM u vezi napajanja i kucista.

pozdrav od grge

Renesis 04.03.2006. 10:40

nije da kvarim prodaju... ali većini kompova je ionako dosta 300W, te mislim da mbi moglo gurati...

ako je konfa ova iz siga, mogao bi imati malo problema pri oc-u...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38.