PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   X-FI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34246)

Thoroughbred B 22.02.2006. 11:30

X-FI

Namjeravam kupit X-FI zvucnu karticu,ali koju??
Prvenstveno bi mi koristila za muziku,onda igre pa filmovi...

Zna li tko koja je razlika izmedju X-FI Extreme Music koja dodje 950kn i Fatal1ty FPS koja je 1000kn skuplja?Naravno osim one dodatne konzole koje dobijes!Ima li razlike u kvaliteti zvuka??
Jako mi je bitna kvaliteta zvuka,ako je na Fatal1ty-u kvalitetniji onda ga kupujem,ima neki XRAM 64Mb pa mene sad zanima daje li on sto na kvaliteti?

Jer ako je ta memorija samo da stedi resurse ddr memorije,onda mi to ne treba posto imam 2 gige : sweating

:confused:

buljo 22.02.2006. 11:41

X-Fi Music je malo više optimizirana za mjuzu dok je Fatal1ty FPS više za igre, s tim da je kvaliteta zvuka ista, moj izbor bi možda čak pao na Audigy4 Pro.

Ako misliš dobro proč Extreme Music je čist ok, tim više jer ti netreba prednji panel jer imaš Z-5500.

Thoroughbred B 22.02.2006. 11:49

Citiraj:

Autor buljo
X-Fi Music je malo više optimizirana za mjuzu dok je Fatal1ty FPS više za igre, s tim da je kvaliteta zvuka ista, moj izbor bi možda čak pao na Audigy4 Pro.

Ako misliš dobro proč Extreme Music je čist ok, tim više jer ti netreba prednji panel jer imaš Z-5500.

E vidis vidis,nebi se nikad sjetio da mi ne treba taj front panel jer vec imam jedan od zvucnika!: goood :
Citao sam malo na guru3d forumu i ljudi su s extreme music-om osjetili kako kazu "zastrasujucu" razliku u kvaliteti zvuka naspram Audigy-a ZS,cak ima komentara tipa "shocked" da su ostali sokirani koja je razlika:D

A nis idem kupit Extreme Music pa javim dojmove...

Trenutno imam SoundBlaster USB Mp3 spojen optickim kabelom s zvucnicima...

Btw kad smo vec kod toga,gubim li na kvaliteti sta ako je spojeno putem optickog kabela ili je bolje ona tri direkt u zvucnu?

buljo 22.02.2006. 11:59

Najbolji zvuk je preko optičkog kabla, dakle ak možeš sam daj, ona 3 su obične banane (jackovi), dolje bi bilo preko digitalnog ak se već tako odlučuješ..

Aj pa javi dojmove mene je moja A2 počela dosađivat...:D

Thoroughbred B 22.02.2006. 12:10

Citiraj:

Autor buljo
Najbolji zvuk je preko optičkog kabla, dakle ak možeš sam daj, ona 3 su obične banane (jackovi), dolje bi bilo preko digitalnog ak se već tako odlučuješ..

Aj pa javi dojmove mene je moja A2 počela dosađivat...:D

Hmm...onda bi ipak trebao Fatal1ty jer zvucna dolazi s konzolom u koju mogu spojit opticki,zvucnike i zvucnu putem optickog!

Thoroughbred B 22.02.2006. 13:36

Koliko je cca bolji zvuk preko opticnog?Ima neki link?...Za 1h idem kupit,pitanje je Extreme Music (950kn) ili Platinum (1500kn) zbog optickog...

heeeee eeeeelp : hitthewa : bonker :

buljo 22.02.2006. 13:49

Za link neznam jer su mi se bookmarkovi pobrisali, preko optičkog je najbolji zvuk, pa ide digitalni pa chinc pa jack..

Daj više tu autorizaciju za icq!!! :D

Thoroughbred B 22.02.2006. 13:52

Citiraj:

Autor buljo
Za link neznam jer su mi se bookmarkovi pobrisali, preko optičkog je najbolji zvuk, pa ide digitalni pa chinc pa jack..

Daj više tu autorizaciju za icq!!! :D

ICQ mi nije ni instaliran :D :D :D
Al imam MSN aktivan,a nish idem u shoping,kupujem Platinum i Toslink Optical cable (najbolji opticki kabel,THX certifikat) ...

buljo 22.02.2006. 13:58

Koji platinum sad?: stoopid

još da si na msnu...:D

Thoroughbred B 22.02.2006. 14:00

Citiraj:

Autor buljo
Koji platinum sad?: stoopid

još da si na msnu...:D

X-FI Platinum,idem ca :burn: :D

buljo 22.02.2006. 14:07

Javi kakva je kad ju isprobaš..
Daj neki osvrt.

Thoroughbred B 22.02.2006. 15:47

Citiraj:

Autor buljo
Javi kakva je kad ju isprobaš..
Daj neki osvrt.

Evo ga : cheers2

http://img47.imageshack.us/my.php?image=dsc027154ck.jpg

http://img47.imageshack.us/my.php?image=dsc027164tb.jpg

Test malo kasnije :)

Thoroughbred B 22.02.2006. 16:29

Za sada sam ni manje ni vise nego impresioniran : cheers2
Za sad sam slusao muziku samo na ovim slusalicama koje sam kupio,zvuk je stvarno cist ko suza i kvalitetan,neopisiva razlika ako usporedjujemo s Audigy 2 ZS kojeg sam imao,a da ne pricam koja je razlika od ovog SoundBlastera USB mp3...
Nadam se da cu uskoro imat prilike razvalit do kraja : roller :

Idem probat malo COD2 itd...

Vuco 22.02.2006. 18:44

Izgleda opako... al da je malo jeftinija.... :(

Assassin 22.02.2006. 21:10

Thoroughbred B jel bi htio prodat staru zvucnu??

Thoroughbred B 22.02.2006. 22:15

Assasin javi mi se na PM,ponudi neshto...btw neznam di mi je garancija :(

Inace,malo sam se igrao s zvucnicima,24 crystalizer radi cuda :) pogledao sam i pola filma,zvuk me ostavio bez rijeci s time da sam slusao jako tiho...stvarno vrijedi svake lipe : wtf :

Assassin 23.02.2006. 14:47

Imas PM....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02.