![]() |
web stranica u php-u, molim pomoc
trebam napraviti jednu web stranicu i vidio sam dosta zgodnih php rjesenja. to sam mislio rijesiti necim kao sto je phpnuke, ali besplatno. isto tako, sto mi jos treba od programa? cuo sam da treba sql bazu...
|
Ako misliš na CMS (content managment software ili tak nekak) za manje stranice je dosta CuteNews ili nešto slično. Kad se složi mogu se dodavati vijesti kao na nekom portalu, znači bez potrebe za ponovnim uploadom stranice.
|
evo ja bi ti preporučio Mambo.Instalacije je vrlo jednostavna i nezahtjeva neko veliko znanje.Sad se zove Joomla, ali sve je ostalo isto-besplatno.
Treba ti server sa podrškom za php i mysql. Evo pogledaj www.cropes.net, primjer CMS Mamba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pisac je time htio reći da je vlasnik ostal na phpbb umjesto da prijeđe na najnoviji vbuletin
|
a kake to sada ima veze?
možda da imam love bi i prešao na vbuletin, ali ovo je offtopic |
Citiraj:
Inače, od CMS-ova mislim da bi trebao izbjeći PHPNuke. Probaj Mambo (Joomla), sigurno će ti se svidjeti. Ak se ne varam, ljudi su još dosta nahvalili onaj e107. Malo proguglaj, downloadaj si neke CMS-ove i onda probaj na localhostu |
Meni se svidja cisti PHPBB + Integramod recimo. Malo je zahtjevo za konfigurirat ali je ok.
|
phpbb je forum, ne stranica
|
da, phpbb je forum ali može poslužiti i kao CMS
|
Citiraj:
Mambo mi je bolji ako ne zeli forum. Bolji od NUKE-a. nije ni XOOPS za bacit. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:09. |