PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   VHS na PC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3418)

Sörensen 13.01.2003. 12:38

VHS na PC

Jel tko pokusavao svoje stare VHS kazete prebaciti na PC ...

Jel to uopce ima smisla ???

Komentari, prijedlozi, sugestije ... dobro su dosle

Hvala

Raven_1 13.01.2003. 12:44

Moj frend to radi već nekoliko mjeseci.Za to ti treba disk od 40Gb
ili veći i dosta slobodnog vremena.Da li se isplati?Ja to ne bih
radio, ali ko voli nek' izvoli:)

Sörensen 13.01.2003. 14:06

@Raven_1

A koji program za to koristi ???

Imam par stvari koje bih se zelio sacuvati ... i to bih onda htio staviti na CD ...

z3D 18.01.2003. 11:52

ma daj ajde, pa pogledaj kvalitetu slike na VHS-u, ne zelis to raditi. :D

greg SE 18.01.2003. 11:57

Citiraj:

Originally posted by z3D
ma daj ajde, pa pogledaj kvalitetu slike na VHS-u, ne zelis to raditi. :D
pa i nije tak strasn ak cem iskren.....
sn nisam iga neku kazetu 100 gina a na sam nekian frena pkupi neki film 8silen i gte pitaj sta, vrl stupin uglavnm9 i mgu reci a me slika iznenaila.....prije je ila pun gra

fale mi neka slva na tipkvnici pa tekst izglea zrljan, srry

z3D 18.01.2003. 12:02

pa di su ti? stisci srafncigerom, ko ja :D

Jelc 18.01.2003. 22:09

Re: VHS na PC

Citiraj:

Originally posted by Sörensen
Jel tko pokusavao svoje stare VHS kazete prebaciti na PC ...

Jel to uopce ima smisla ???

Komentari, prijedlozi, sugestije ... dobro su dosle

Hvala

Normalno da ima smisla,pogotovo zato kaj sliku možeš još malo i obraditi i poboljšati...

Čim mi stigne TV-kartica i ja se bacam na posao prebacivanja par
kazeta na CD
Mislim da je bila cijela tema o tome kako prebaciti sa VHS-a na CD negdje u BUG-u,ak te zanima mogu ti pogledat točno za broj

MadBoY 18.01.2003. 22:26

Re: Re: VHS na PC

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by Jelc
Normalno da ima smisla,pogotovo zato kaj sliku možeš još malo i obraditi i poboljšati...

Čim mi stigne TV-kartica i ja se bacam na posao prebacivanja par
kazeta na CD
Mislim da je bila cijela tema o tome kako prebaciti sa VHS-a na CD negdje u BUG-u,ak te zanima mogu ti pogledat točno za broj

To sam i ja mislio. Sad kad mi je stigla TV kartica grdno sam se razočarao. Slika sa videa (koja je na TV odlična) je bezveze. Po cijelom ekranu su neke linije. Možda se stvar popravi kad kupim kabel za S-Video ulaz i preko njega budem snimao. Usput, znate li ima li kupiti SCART > S-Video konektor ili nešto slično?

Raven_1 18.01.2003. 22:44

Re: Re: Re: VHS na PC

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Možda se stvar popravi kad kupim kabel za S-Video ulaz i preko njega budem snimao. Usput, znate li ima li kupiti SCART > S-Video konektor ili nešto slično?
Mozda u TechnoMax-u u sklopu KingCross shoping centra.

Jelc 18.01.2003. 22:45

A kak si spojijo sve skupa???
Ova slika kaj si poslao je puna smetnji...
Ja sam prije imao ATI-TV/išla je u ISA slot i kablom se spajala na grafičku/ i slika mi je bila izvrsna...
Onih adaptera imaš gdje hoćeš...

MadBoY 18.01.2003. 23:37

1 privitaka
Ovakva je slika kad gledam a nije preko VIDEA. ona slika se odnoslia kad gledan neku kasetu a ova je kad gledam običn program. Samo da pripomenem da je slika ipak malo bolja nego što se čini na slici.

Jelc 19.01.2003. 00:19

Citiraj:

Ovakva je slika kad gledam a nije preko VIDEA. ona slika se odnoslia kad gledan neku kasetu a ova je kad gledam običn program. Samo da pripomenem da je slika ipak malo bolja nego što se čini na slici.
Čekaj malo...dakle-signal i TV i video dobivaš preko videa??
To te ja pitam-gdje si i na kaj i s kakvim kablom spojio?

MadBoY 19.01.2003. 00:30

Citiraj:

Čekaj malo...dakle-signal i TV i video dobivaš preko videa??
To te ja pitam-gdje si i na kaj i s kakvim kablom spojio?

Trenutno dobivam signal sa videa. Ali slika nije puno gora kad videa nema. Spojeno je ovako Antena je priključena na video a video je spojem sa karticom sa najobičnijim kabelom.

Jelc 19.01.2003. 00:49

Citiraj:

Trenutno dobivam signal sa videa. Ali slika nije puno gora kad videa nema. Spojeno je ovako Antena je priključena na video a video je spojem sa karticom sa najobičnijim kabelom.
Ak si spojijo video i TV-karticu sa antenskim koaksijalcem i imaš lošu sliku,jebiga moralo bi bit dobro :confused:

Koji put hoće zajebavati uzemljenje,naponi na kablu i slično,škvadra je čak znala lemiti kondenzatore na kabl jer ih je toliko zajebavalo
Meni je slika bila najbolja sa koaksijalcem i s chincevima-sa s-vhs sam uvijek imao šugavu sliku

A za te adaptere ti je najbolje pogledat u HAMA-i,mislim da imaju i online dućan

MadBoY 19.01.2003. 01:02

Citiraj:

Ak si spojijo video i TV-karticu sa antenskim koaksijalcem i imaš lošu sliku,jebiga moralo bi bit dobro :confused:

Koji put hoće zajebavati uzemljenje,naponi na kablu i slično,škvadra je čak znala lemiti kondenzatore na kabl jer ih je toliko zajebavalo
Meni je slika bila najbolja sa koaksijalcem i s chincevima-sa s-vhs sam uvijek imao šugavu sliku

A za te adaptere ti je najbolje pogledat u HAMA-i,mislim da imaju i online dućan

Da li je to možda do kartice? Probati ću još neke stvari pa se nadam da će bolje ići. Imam ja i onaj neki Composite to S-Video adapter.

tor 19.01.2003. 01:21

Citiraj:

Da li je to možda do kartice? Probati ću još neke stvari pa se nadam da će bolje ići. Imam ja i onaj neki Composite to S-Video adapter.
Najbolje rješenje je preko scartova.Nabaviš onaj scart priključak (bez kabela)koji se samo utakne i ima jedan žuti činć i dva audio,i sklopku za video in ili video out. Ja sam to rješio tako da sam spojio sve preko satelitskog resivera. Iz kompa mi ide video in/out,audio in/out u resiver na takav scart. Iz resivera se spaja na Tv i na liniju. Tako u svakom trenutku imam i zvuk i sliku in i out. Samo na daljincu od resivera izabrem vrstu signala-video, Tv ili sat.

Jelc 19.01.2003. 01:27

Citiraj:

Probaj malo pogledat na site-u proizvođača,pronjuškat malo po manualu...

Probaj sve: i koaksijalac,i chincheve i s-vhs
Možda ti je kabl u kurcu ili ćeš možda morat stavit onaj razdjelnik sa pojačalom...(ak ti je signal od antene slab)

MadBoY 20.01.2003. 19:41

1 privitaka
Riješio sam problem. Slika je (kako se i vidi sa priložene slike) nemjerljivo bolja.
Problem sam riješio kupnjom ovog adaptera http://www.damiralter.hr-free.com/1m...scartinout.jpg
i spajanjem na TV karticu preko S-Video IN-a i činč kabelima za zvuk.

Lignja 20.01.2003. 19:48

sada ti je slika pet put bolja na odnosu na proslu
kolko si platio taj adapter

tor 20.01.2003. 19:53

Citiraj:

Riješio sam problem. Slika je (kako se i vidi sa priložene slike) nemjerljivo bolja.
Problem sam riješio kupnjom ovog adaptera http://www.damiralter.hr-free.com/1m...scartinout.jpg

E na to sam ja mislio...
To je inače adapter s Sonya PS jedinice.

tor 20.01.2003. 19:54

Citiraj:

Inače ovako od oka i moja slika s VIVO ulaza je tu negdje...
Pogotovo kad je spojim direktno na TV a ne preko satelitskog resivera.

MadBoY 21.01.2003. 15:05

Citiraj:

Originally posted by Lignja
sada ti je slika pet put bolja na odnosu na proslu
kolko si platio taj adapter

Platio sam ga 45kn. Možda je to i malo skupo ali jedni sam našao taj i jedan komplet sa nekim kablovima koji mi nikad neće zatrebati po cijeni od 80kn.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32.