PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Postavljanje Freezer 64 Pro (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34014)

piNheaD 17.02.2006. 12:52

Postavljanje Freezer 64 Pro

Da li se ovako stavlja Freezer(topli zrak puše prema grafi,a vent je okrenut prema memoriji)
http://img126.imageshack.us/img126/7...e0067ab.th.jpg
ili bi trebao bit okrenut tako da topao zrak puše prema stražnjoj strani kompa tj prema ventu od kučišta?Zapravo koji je najbolji položaj za stavit da su performanse najbolje?
Btw ploča je DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

rendula 17.02.2006. 12:57

habrni ga tak da puše od grafe prema napajanju, nikako ne ovako.

piNheaD 17.02.2006. 13:01

Citiraj:

Originally posted by rendula
habrni ga tak da puše od grafe prema napajanju, nikako ne ovako.
Al onda pati mema!?Jer po njoj puše od napajanja topli zrak i od coolera!?

teofil 17.02.2006. 13:02

:D :D :D
Naopako si ga stavio ili tko ga je već stavljao.
Ventilator okrenuti prema grafičkoj a zrak neka puše prema memoriji i napajanju....:beer:
Nema nikakve patnje s memorijom,dobro će joj doći malo vjetra.

piNheaD 17.02.2006. 13:06

Citiraj:

Originally posted by teofil

Nisan ja nego http://3dxtreme.net/index.php?id=acfreezer64pro3 :D

piNheaD 17.02.2006. 13:10

Citiraj:

Originally posted by teofil
Ventilator okrenuti prema grafičkoj a zrak neka puše prema memoriji i napajanju....:beer:
Nema nikakve patnje s memorijom,dobro će joj doći malo vjetra.

Još ga zapravo nisan ni stavija jer nema proca :D samo da znan ubuduće kako ga ispravno stavit,fala vam :beer:

piNheaD 17.02.2006. 13:13

E još ga treba prije svega dobro ispolirat jer stvano ima loše ispoliranu bazu,dosta je gruba i vide se crte od stroja...

teofil 17.02.2006. 13:26

Citiraj:

Originally posted by piNheaD
E još ga treba prije svega dobro ispolirat jer stvano ima loše ispoliranu bazu,dosta je gruba i vide se crte od stroja...
Pa neznam,ja nisam polirao ništa(iako sam htio)i mislim da nema potrebe ali ako imaš neke crte Polirajte dok ne dojde proc.
I da s čim to radite?

piNheaD 17.02.2006. 13:32

Nisan ni sam siguram al brijem da bi trebalo najprije s finim brusnim papirom a onda bi s pastom za poliranje da dobijem sjaj,btw već se na forumu pričalo o tom idem baš potražit....

piNheaD 17.02.2006. 13:36

Evo ima tu http://forum.pcekspert.com/showthrea...ezer+poliranje :D

teofil 17.02.2006. 13:52

Jebi ga to sam i mislio:D a i s čim drugim bi mogao....brusilicom:p
Ode ja to polirati,možda padne malo temperatura na ovom vrućem opteronu:beer:

piNheaD 17.02.2006. 14:05

Sretno i javi rezultate:beer:

Matta 17.02.2006. 14:08

I meni se cinilo logicno da ga postavim kao sto su ga postavili tipovi sa 3D Extreme-a. Zasto ?

Kod mene je kartica u gornjem slotu i sa straznje strane (dakle, strane koja je okrenuta prema procesoru) isijava dosta topline. E sad, ako je vent okrenut da puse od grafe prema memoriji i napajanju onda vent uzima topli zrak koji dolazi od grafe i tako se smanjuje maksimalna efikasnost hladjenja.

Naravnom, to bi trebalo potvrditi i u praksi tako da pratim temperature ovako kako je sada pa preokrenem Freezer-a i usporedim ali mi se trenutno to neda raditi. :D

Sto se tice poliranja, ja sam koristio tzv. vodeni brusni papir (mada moze i "na suho") granulacije 500 i 1000. Prvo sa 500 pa zavrsni glanc sa 1000. :beer:
Rukom naravno, mada bi se moglo i strojno. Pasta za poliranje IMHO ne treba jer nece na izlozbu nego u blato (citaj: pastu) od procesora ! :clap:
Doduse, nisam imao zivaca dotjerati ga da izgleda kao ogledalo (kao sto su neki ovdje uradili) ali i ovako prepoznajem objekte koji se odrazavaju na njemu ! ;) :clap:

Gargamel 21.02.2006. 11:02

a sta vam nije logicno da puse prema nazad (premo ipusnom ventilatoru na kucistu)?

crn 21.02.2006. 12:19

Na slici se vidi da cooler ima zakrivljena donja krilca koja služe za hlađenje mosfeta, prema tome ne bi trebalo biti zabune kako ga okrenuti ...
http://img98.imageshack.us/img98/749...er64pro9fr.jpg

Matta 21.02.2006. 12:35

Freezer 64 Pro se postavlje drugacije nego obicni Freezer (imam oba).

Dok sam imao F64 na ovoj ploci mogao sam ga okrenuti da puse ili prema straznjoj strani kucista ili prema prednjoj strani kucista (ja sam ga drzao da puse prema straznoj strani)

F64Pro je moguce okrenuti da puse prema dolje (prema PCI/PCI-E slotovima) ili prema gore (prema memorijskim slotovima). Ja sam ga okrenuo da puse prema dolje (dakle prema PCI/PCI-E slotovima) jer kad bi puhao prema memorijskim slotovima to bi znacilo da mora uzimati topli zrak koji dolazi od PCI-E slotova (od grafe) i tako bi bio manje ucinkovit.

Gargamel 21.02.2006. 13:14

meni puse prema nazad

Matta 21.02.2006. 13:36

Citiraj:

Autor Gargamel
meni puse prema nazad

Koju plocu imas ? Da li je kod tebe Freezer64 Pro ili non Pro ?

Gargamel 21.02.2006. 13:38

pro, msi k8n neo4-f

Matta 21.02.2006. 15:57

Citiraj:

Autor Gargamel
pro, msi k8n neo4-f

U tome i jest fora, kopce na ploci su okrenute obrnuto, tako da kod mene Pro gleda ili prema slotovima ili prema memoriji a kod tebe ili prema straznjoj strani ili prema prednjoj.

Isus 21.02.2006. 16:15

Stavlja se tak da puše prema stražnjem ventu stvarajući tako tunel.Tako i nikako drugačije. Divota kod Freezera pro je da se kao i kod Zalmana 9500 se može mijenjati položaj kopče za montažu ( za razliku od one na Sonic Toweru :( )

domy_os 21.02.2006. 19:28

Tako je, Freezer64 Pro se može postavit u koji oćeš položaj. Ima ih četiri, naravno...

Matta 21.02.2006. 21:16

pasmater, uopce nisam isao za tim ! :eek:

Evo, okrenuo sam sa samo me hebe to sto mi Freezer sada lagano gura memoriju u prvom slotu. Nazalost, ne mogu koristiti zute utore jer tada nece ni da se pokaze boot screen pri 265MHz FSB. :mad:
Ostavit cu memoriju u narancastim utorima, valjda se nece utor sjebati...

Sto se tice temperatura, tu je to negdje (stupanj razlike) ali temp ploce mi je (ocekivano) opala za 3-4 stupnja...

Srky 22.02.2006. 08:55

Citiraj:

Autor Matta

Evo, okrenuo sam sa samo me hebe to sto mi Freezer sada lagano gura memoriju u prvom slotu. Nazalost, ne mogu koristiti zute utore jer tada nece ni da se pokaze boot screen pri 265MHz FSB. :mad:
Ostavit cu memoriju u narancastim utorima, valjda se nece utor sjebati...

Sto se tice temperatura, tu je to negdje (stupanj razlike) ali temp ploce mi je (ocekivano) opala za 3-4 stupnja...

Probaj sa malo duzim CLEAR CMOS-om od jedno 20-30min da se baterija potpuno isprazni pa onda stavi memu u zute slotove i probaj jel ti radi, meni je pomoglo (hvala Jelc) :)

Gargamel 22.02.2006. 10:19

Citiraj:

Autor Matta

lol, pa imas na uputstvima, tj jedinom papiricu sto si dobio uz njega :D

teofil 23.02.2006. 03:31

Citiraj:

Autor piNheaD
Sretno i javi rezultate:beer:

Polirao ne piolirao isto je,barem je meni.Nisam dobio niti jedan stupanj dole ali barem se sjaji: goood : :D
Eto ako se netko hoće gledati u bazu nek polira a sve ostalo su loša predviđanja:beer:

Mislim da je najbolje ga staviti kako je Isus rekao pogotovo ako se ima dfi jer hladi i "mofsete" usput po ploči a topli zrak bježi van..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52.