![]() |
Seagate vs. Maxtor <--> "okršaj za Valentinovo"
Danas je nekav"poseban" datum, pa povodom toga evo jedne
zgodne komparacije dvaju najrazvikanijih proizvođača HDDova. Uvjerljiva pobjeda Maxtora na neugodnom gostovanju kod Seagatea uz vrlo korektnog suca i minimalne izgrede na tribinama. Krajnji rezultat, 2:23! :D :burn: http://img119.imageshack.us/img119/5632/hdd6jx.jpg Procijenite sami koji HDDovi više vole svratiti na tehnički pregled u "teretanu" poradi održavanja bolje kondicije :rolleyes: :D BTW, to je današnja reklamacijska pošiljka jedne od najcjenjenijih informatičkih firmi u HR, o kojoj se tvrtci radi neću direktno reći, ali nije teško za pogoditi. :rolleyes: ;) |
Jel taj krepani Seagate na vrhu onaj moj kaj je krepao nakon 170 sati rada :) bum sutra dosao po novi nisam danas stigao ... ako pricamo o istoj firmi :)
|
a otkud tolko njih??
koji je to servis? inace, maxtor kod mene sve najbolje... |
Citiraj:
|
hahahha :clap: pa jesam govorio da maxtor ne valja... :p
|
Zato ja i uzeo dvije Barice u raid0
|
zato ja imam western digital, njega nema na hrpicama:D
|
Citiraj:
Imam i baricu 120GB koja radi fenomenalno... :) |
A ostali statistički podaci?? Nemožeš pričat o broju reklamiranih ako ih nemožeš usporediti sa brojem prodanih... Recimo možda je prodano 1000 maxtora pa tih 23 nije tak loš broj; a možda su prodane samo 2 barice.....
|
Kada sam ja bio radio u jednom jelte malo boljem pc shopu prodavalo se jednak broj maxtora i seagatea, tako da ono maxtor vise rikava :)
|
Vec vidim di ovo ide...
Ja osobno ne bi rekao da maxtor nevalja ali da nije na razini Seagate-a to sigurno... Inace ovo je tablica prodanih hdd i udio za prvi i drugi kvartal 2005. god.: http://img485.imageshack.us/img485/3237/hdd9ca.th.jpg |
ako sam dobro vidio po slici 4 su maxtora iz diamondmax 8 serije i ostatak iz diamondmax 9 i obe su se grijale nenormalno i crkavale. nova serija 10 je po meni puno bolja. a osim toga sad su jedna firma.
|
Citiraj:
Citiraj:
Meni se svidaju perfomanse 10-tke no kao sta rekoh koliko su pouzdane vidjet cemo...Kad nesto novo izade nikad nemozes biti 100% siguran sta dobivas mozes se jedino pouzdati u prethodno iskustvo sa pojedinim proizvodacem... pritom ne mislim na vlastito-jer ono je cesto stvar slucajnosti ili subjektivnog dojma vec treba imati siru perspektivu... |
Potpuno za očekivat.Jedan jaro je odnjeo tri puta maxtora od 160Gb na reklamaciju da zadnji proradi na neko duže vrijeme.Još nema problema,da pokucam od drvo.Barem su crkavali u garancijskom roku...
|
jedan moj frend je slično tak, krepala mu 2 maxtora od 80gb, prvi nakon 7 mjeseci a drugi nakon 2 tjedna, sad kad je dobil trečeg ga je prodal meni i kod mene jos uvjek radi a on si je kupil baricu i zadovoljan je, sve to ovisi o 1000 faktora, netko jednostavno nema sreće s maxtorima
|
onda sam očito vrlo sretan! dosad sam kupio dva jedan je ovaj u sigu, a drugi je 3,5 godine star diamond max 8 s 40 giga i 2 mege cache-a.
|
ja imam 2 maxtora ;
jedan od kad sam kupio komp (1999) @5400 rpm i a drugi kupio prije 2 godine @7200rpm i nema uopće problema jedino kaj bi mogo je speć ručak na njima kak se griju :fuming: |
1 privitaka
pa bar je hladenje jednostavno....
eto moj na 30 stupnjeva... |
1 privitaka
Ja isto imam maxtora, mislim da je Diamondmax 8 serije... :) 40GB, 7200rpm, 2MB... Malo su mi se grijali previse pa sam stavio jedan vent da puse po njima...
Evo temperatura, komp je radio cijelu noc... :) Lakse zaspim kad on bruji... :D |
da, ja sam stavio jedan vent u kučište i puše točno po hardu :)
za 10°C smanji temp :D |
ja vec imam maxtor 60gb , 7200 i 2mb , vec preko 3 godine . mislio sam uskoro ga prodati , i iskoristiti sata 2 na ploci pa uzeti maxtora diamond max 10 od jedno 160gb sata 2 , ali sad kad sam nidio ovo - ne znam , morati cu razmisliti jos malo .
|
Nekako mi se zadnju godinu Segate čini jako dobar. Puno frendova ga ima i za sad nije bilo pritužbi.
|
Jučer san kupija u ve-mulju HITACHI 160GB SATA300 7200rpm 8MB i danas ga proba kod frenda i mogu Vam reć da se disk uopće nečuje ko da neradi,a prebacivao sam 80Gb podataka s diskova iz siga
|
Obadva diska iz siga su kupljena u zadnjih mjesec dana,u biti sam zadovoljan sa obadva.Jedino Hdd life mi pokazuje da je Seagate na 42% a ima 10-ak sati rada.
|
taj hdd life nije bas po meni pouzdan tool jer meni isto novom hitaciju kaze 44% heltha ??? nekuzim po cemu to uopce gleda.
uglavnom i tacija i WDa sam testirao sa svime i oba prolaze sve ali eto :D |
probaj defrag. možda je zbog fragmentacije.
|
Moj prvi odabir je uvijek Western Digital pa Hitachi,imao sam ih nekoliko i danas rade.Jedan od 15GB uskoro navrsava 5g u aktivnom stanju.
|
ja do prosle godine bio na jednom 60gb 7200/2mb maxtoru mislim da je serije 8. vise nisam jer je krepal naravno(skurila ga ploca) imal sam ga jedno 4 godine i radio je skoro pa 24/7 s 3 particije na sebi, miljiun foratiranja, defregmentiranja itd. ja tada prezadovoljan.
ova 2 hitatchija iz siga odmah bi mijenjal za 2 slicna maxtora.... |
mozemo samo jadikovati za starim diskovima koji su bili neunistivi, ne racunajuci connere. evo, servisirao komp s wd-om 2250, 250mb diskom i disk bez bad sectora. btw, meni je bas zakon onaj zvuk koji su stari wd-i proizvodili pri spin-upu, kaj ne?
|
Conner
Citiraj:
http://img69.imageshack.us/img69/3965/conner2ul.th.jpg Datum rodenja 12. mjesec 1994.:) Kapacitet 210MB... :D Ali kaj je najbolje jos uvijek radi bez greske, nakon 11 godina... To je kvaliteta i pouzdanost starih tehnologija... ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48. |