![]() |
6800GS i otkljucavanje
Moze li se ili?soory ak je bilo!sasad sam ju samo OC i mema ide na bolesnih 1350 bez problema a negdje sam cital da je 2.0ns mema,chip s orginal hladjenjem neide vise od 500Mhz
|
...lakse malo da nebi bilo:zasto kad upalim komp na desktopu mi se pojavu tockice ali ne uvjek samo kad igram ili tome slicno,vidi koliki ti je dobitak u igrama pa zakljuci isplati li ti se drzati na tim frekvencijama...
|
Ako budes drzao memu na tom taktu bez vrhunskog hladjenja nemoj se cuditi ako jednog dana (a to ce biti ubrzo!) budes vidio sr....e po ekranu i kartica je otisla u vjecna lovista!!!
BTW, 6800GS s NV42 (koja je kod tebe) se neda otkljucati:smoke: |
Orginal hladnjak ima aktivno hladenje memorije no to sam ja samo isprbal koliko ide inace ju drzim na orginalnim frekvama jer nemam potrebe (jos) za oc a kad to dodje nabaviti cu bolje hladjenje.
Znaci everest laze, on veli da je nv41 chip i izrada chipa u 0.13 mikrona |
Ne može se otključat
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemoj se baš oslanjat na to da je memorija dobro hlađena... Evo ti slika susice v9999GE koja ima identičan hladnjak kao i 6800GS. Sa tvorničkim hladnjakom mi je memorija nerijetko išla na 75 stupnjeva a sa vf700 koji samo puše po zalmanovim ježićima su temperature pale 20 stupnjeva... |
Zaboravio sliku...
|
Citiraj:
Pozdrav :beer: |
1 privitaka
Eh, sad ja zaboravih sliku... :fuming:
|
Bokte,pa ta kartica dolazi meni sutra!
Pa na koliko je sigurno možeš OC sa stock coolerom,znači da ne pati proc i memorija? Kako ti se ponaša u igrama? |
Isti takav cooler samo malo veći ventilator i hlađenje memorije je imala moja 6800 Ultra
|
Citiraj:
@LordClockan: Da, cooler je identičan kao i na 6800Ultra samo što je kod ultre malo masivniji i zauzima 2 pci slota, jel tak? Nadalje, GSica i GE imaju gotovo identične hladnjake, samo je kod asusa malo ušminkan, ali baza preko GPU je identična. No, obzirom na sitniji proizvodni proces, sa istim hladnjakom, GS je 15ak stupnjeva toplija ;) |
Evo i usporedbe, slikano mobitelom, pa je dosta loše...;)
|
Tako je, uzima 2 slota, glasan ko svinja kad se kolje, a ne hladi ni kurca
|
Ovak, 6800GS za PCI-X je NV42 čip i ne može se otključat jer su samo GS NV42. Rađen je u 0.11 mikrona i sa stock coolerom temp nakon igranja ne ide iznad 52°C.
Fora je da je na mojoj kartici tvornički vent stavljen na 60% i u 2D i 3D pa se to mora promijenit inače je temp do 60°C. Sa stock coolerom ide na 530/1230 (to ovisi o svakoj kartici) i onda je temp nakon igranja do 60°C. Na ono u Everestu se ne obaziri jer on 6800GS prepoznaje kao GS za AGP koja je bazirana na NV41 i 0.13 mikrona. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Aluminijski hladnjak,zuji ko avion,a prdnule mi obe i to memorija :grrr: Jednu sam morao downclockat da radi normalno : roller : |
E onda sam joj bio smontirao zalmana i sa ventom na high mi je bila nečujna i dosta hladna, ali se nije mogla puno OCat, čak i sa vmodom jer se jako grijala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |