![]() |
Ogroman problem
ovo sam već pokušao riješiti na jednom drugom forumu ali nisam uspio, zato ce biti tu nekih copy/pasteova u ovom postu:
Upomoć. Imam 2 particije. Na D je Win XP koji radi ok. Na C je bio win2000 kojeg sam htio izbrisati i staviti još jedne winXP! No pri instalaciji nije mi uopće PONUDIO formatiranje i završio sam sa 2 windowsa na 1 particiji. Pokušao sam opet reinstalirati i opet isto sranje. Onda sam popizdio i ušo u windowze i ručno sa select/delete obrsisao sve foldere na problematičnoj (C) particiji. TAko da sada nemože ući ni u jedan win na C particiji. Sad sam išao reinstalirati i ono kad trebam odabrati particiju za fresh copy of win, on mi uopće NE pokazuje C particiju kao mogućnost instaliranja wina tj. formatiranja. Ovo mi je zajsta velik problem! Molim pomoć. Želim formatirati i staviti winXP na C particiju. HELP NEXT POST: gle, prije bootanja ja imam opciju biranja koje windowse oću! od instaliranih NA D: imam WinXP (sve u redu) Na C: imam Win2000 i winXP kužiš? e sad, ja želim formatirati C particiju(i staviti win xp na nju), sa D particijom je sve u redu i sad ja stavim winxp cd i pocnem postupak.... i kada biram na koju particiju želim fresh copy of win NE nudi UOPĆE C, samo se vidi D koja je u redu i koju ne želim dirati!! NEXT POST: @anthrax sve sam na C ručno izbrisao jer sam poludio jer prije ovog problema postojao je drugi, dok je on još sce očitavao ok, taj je problem bio: kada sam išao instalirati winxp na C željeći da mi ponudi format drive opciju(što inače nudi, zar ne?) on mi ju NIJE ponudio već je xp-e instalirao i ostavio postojeće 2000, ponovio sam proces i opet nije ponudio format drivea. Tako su se našla 2 windowza na 1 paticiji! A nije da sam debil i da sam nešto previdio jer sam već reinstaliravo windowse i formatirao usput n puta. samo nikad nisam išao xp stavit umjesto nekih drugih help e, sad, nadam se da ste shvatili u čem je problem, molio bih pomoć a onaj tko riješi je CAR |
Najbolje ti je sa Partition magicom iz dosa izbrisati C i D particiju i spojiti ih da budu jedna particija jer si ti totalno s oproštenjem sjebao to sa 100 windowsa.KAd to napraviš kreneš instalirati windowse i onda če ti 100% ponuditi format i to sve i onda napraviš opet dvije particije i windowse staviš na C i to je to.
|
Ukratko, čini mi se da si u postupku "pobrsao" informacije o disku pa ih winbloze ne vide. Najednostavnije-pogledaj post iznad.
PM ti bude "vidio" sve particeije i snjim fomratiraš C i kreneš ispočetka. |
znači mogu samo c deletad bez diranja D-a?
partition menager je program, right? hvala |
Pa što ti uopče hočeš?Na D ti je več XP i sad bi stavio na C XP?Što če ti 2 XP-a?
Partition magic je program. |
prvo želim srediti c particiju jer su gore 2 windowsa koje nemogu izbrisati
a kasnije bih želio imati 2 XP-a, DA, svaki na 1 particiji |
Zašto želiš imati dva XP-a,nikako mi ne ide u glavu,ajd da imaš XP i Win98,ili XP i Win2000 ali 2 XP-a...
|
bez puno filozofiranja obriši ti oba winXP-a i kreni sa instalacijom ispočetka. :D
|
btw, naslov teme stvarno odgovara problemu ... :clap:
|
a jel dobar program partitiomagic?
ma samo cu ja c složit. na D su mi podaci a neda mi se backupirati jer nemam dvd pržu niti viška hard a sa cdima bi trajalo predugo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:00. |