![]() |
Preporuka za dva diska od 160gb sata 1ili2
Dakle tražim preporuku koja dva diska uzet od 160gb nešto jako ultra tiho i brzo,planiram ih u raid stavit pa eto dajte svoje preporuke
|
Ja ima dva Samsung Spinpoint 80GB SATA 2 harda u RAID 0 polju i jako sam zadovoljan.
|
Ja baš mislim uzet 2 160GB diska za Raid 0
Razmišljao sam o Seagate Baraccudi NCQ 7200.9 8MB Cachea Sad imam Baricu 7200.7 ncq 160GB, Maxtor Sata 120GB, Maxtor Sata 160GB i prodat ću 2 diska od ovih da kupim nova 2 za u Raid Neke preporuke bi i meni dobro došle |
wd caviari RE, posebno optimizirani za raid. ja kupih maxtor 160gb, sata2, 16mb cache u hgsrotu i jako zadovoljan, cak je i tih. a leti...
|
Jel u biti ima razlike između 8mb ili 16mb buffer,ono jel se osjeti?
|
Malo kasnije si naručujem 2 barice SATA2 7200.9 NCQ
Caviar RE nema SATA2 |
Citiraj:
osjeti se manje fajlove uopce nvidis onu crtu kojaa ide kada prebacujes vec samo napravis drag and drop ) imam wd-a 16cachea i jako sam zadovoljan je da ima nekih buha tipa da senzor za temp mu laze ko kuja i sto ima hard click kada se gasi. ali sa ostalim sam zadovoljan |
Samsung P120 ili Hitachi T7K250 serije.
|
Zbog garancije Hitachi.
Samsung kod nas ima samo 1 godinu garancije ( inace Samsung daje 3). |
Citiraj:
@Sky Čekaj,moji nisu P120 serija ili jesu? A ako nisu jer su ti P120 bolji ili što,pa gdje njih uopće ima? Evo link tamo gdje sam ih uzeo,tamo sam jedino našao Samsung... http://computer-centar.hr/cjenik.php?id_kat=6 |
Baš sam htio uzet samsung al me sad ovo s jednom godinom garancije odvratilo od kupnje,šta je s maxtorom on je isto dosta jeftin?
|
Maxtor diamond Max 10 se grije ko lud!
Nisu losi ali su Hitachi i Samsung bolji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzeo prije dva tjedna T7k250 160GB, SATA II. Jako sam zadovoljan sa diskom. |
U čet mi dolaze dvije barice sata 2 od 160Gb, pošto nisam nikad slagao RAD0 polje molioi bi koj savjet.
Znam od prilike kako... D ali ih moram spojiti u SATA1 i 2 ili SATA 1 i 3. Na ploči imam Intelov RAID kontroler i Sillicone 3132 RAID, pa me zanima koji je bolji. Imam možda koj direktan test njih 2? THX |
Spoji na Intelov kontroler, ak ništa drugo, barem ima veći burst speed od Silicon Imageovog.
Nadam se samo da nisi uzeo seriju 7200.7 jer rošti za popizdit. |
7200.9 su SATA2 diskovi
Ali imam novi sillicone conreoller, ne ona stari 3112 verziju. Možda je ovaj bolji... Zato i pitam za savjete |
Nisam siguran, al možda se i taj novi "kvači" na PCI sabirnicu kojoj je max teoretska propusnost 133 MB/s tak da...
|
Kvači se, ali na PCI-express sabirnicu (2,5GB/s)
Ne da mi se probavat, postao sam na ABITovom forumu i malo pretražio google, ali nisam našao da je netko direktno usporedio Intelov ICH7R sa Sillicon 3132 controllerom, a kamoli u RAID kombinaciji |
Mozda link pomogne, puno razlicitih kontrolera ...
http://www.gamepc.com/labs/view_category.asp?id=6 |
THX za link, ali nema onog što ja tražim
Sutra ih spajam na Intelov |
Evo, pospajao sam ih i instalirao XP i sve druge programčiće koje mi trebaju i drivere, tako da više nije čista instalacija.
Nevjerojatno kako se osjeti brzina kad je na RAID0, i to dva SATA II diska. Imam još jedan SATA II disk od 160 GB, ali od Maxtora i jedan od 160GB SATA I od Seagatea (7200.7 NCQ) Sad ću ih istastirati sa HDTach-om i postat screenshootove da se vidi razlika... Čim sam instalirao XP sam pokrenuo HDTach samo od prilike da vidim i Burst speed RAID-a0 je bio 358, to navodim samo ako se sad to smanjilo jer disk više nije prazan |
Ovo je Seagate 7200.2 NCQ 160GB SATA I
|
Ovo je Maxtor 160GB SATA II
|
Ovo je RAID sa dvije Seagate Baracude 7200.9 160GB NCQ SATA II
Graf baš i nije ravnomjeran, ali svaki put kad ponovim testiranje se graf mijenja (baš sam slučajno uhvatio najlošiju sliku) Vidi se pošten napredak, ali i malo lošiji rezultat od čiste instalacije XPa Ja sretan :D Još bi htio pokrenut PC Mark 2005 HDD test, ali mi ga se neda instalirat. Ako nekog baš zanima neka posta i ja ću to sredit :D HDTach je verzija 3.0.1.0 |
e to vec leti...a kaj je to takve rupe???
dva raptora x u raid 0....hehe... |
Ne znam, u HDTune su puno manje (skoro ih i nema), u Everest Disk benchmarku ih također nema.
Super mi je ovako |
E ljudi pa ja uopće nemam pojma šta uzet a slijedeći tjedan moram to uzet koja dva hard diska da idem na one s 16mb bufferom?
|
svakako.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |