![]() |
ADSL LAN modem fix IP
Jel se smije namjestiti fixni IP za ADSL modem, da ne moram svaki put kad palim ili restartam PC čekat da mu se dodjeli IP prije nego se mogu connectirat?
|
Re: ADSL LAN modem fix IP
Citiraj:
|
Misliš DHCP servis ili samo da u tcpip propertiesima namjestim IP adresu koju želim?
|
Samo sam na LAN adapteru stavio fixni IP i sunbet masku, valjda će ovako biti brže
|
Re: Re: ADSL LAN modem fix IP
Citiraj:
dakle nesmijes imati isti ip ako se psojis na net tj oces spojit...kao sto neko vec koristi!!! inace uvijek mos napravit subnet?njega ce ti reijetko ko imat isti(osim ak su morali od jedne ip adrese raditi 50:rolleyes: ) inace imam usb modem(nije mi se dalo mjenjat:p )pa neznam koji su defaultni gatewayovi te dns serveri...najbolje da zapises sadasnju i istu uneses |
Re: Re: Re: ADSL LAN modem fix IP
Citiraj:
|
Imaqm novi HTov ADSL modem koji je ujedno i router/switch i kad se dignu XPi, moram pričekat malo da mu se alocira IP, ali ne onako puno kao kad imaš 2 računala u mreži spojena preko switcha, pa xp traži 5 min IPeve
Sad mi radi OK Jedan je IP za Modem, a drugi ti dodjeli HT kad se spojiš |
Odes u Network connections , desni klik na Local area connection, Properties, Odaberes Internet Protokol TCP/IP, Properties, i pod Ip adrese uneses:
IP: 192.168.1.7 (recimo) subnet: 255.255.255.0 ce sam napisati geteway: 192.168.1.1 OK, Close, desni klik i Repair to je to:beer: |
To sam i napravio ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:50. |