PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   termo buziri... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3295)

perich 31.12.2002. 00:32

termo buziri...

pitanje je di toga ima u zg za kupit, kojih sve dimenzija (fi), kolko para i kak se s tim najjednostavnije radi?

i ptanje No.2, kad bi recimo kablove razrezivao i uvlacio u te buzire, koliko je to flexibilno? ne bi htio da kad se to zagrrije i stegne, da ga vise ne mogu zvinut :D

nara 31.12.2002. 01:39

Re: termo buziri...

Citiraj:

Originally posted by perich
pitanje je di toga ima u zg za kupit, kojih sve dimenzija (fi), kolko para i kak se s tim najjednostavnije radi?

i ptanje No.2, kad bi recimo kablove razrezivao i uvlacio u te buzire, koliko je to flexibilno? ne bi htio da kad se to zagrrije i stegne, da ga vise ne mogu zvinut :D

U Chipoteci sigurno, promjere ne znam napamet, ali ima svih
zivih (2, 4, 8... mm).
ja ih grijem upaljacem, ali moze i drugacije (fen).
nije fleksibilno, manja savijanja trpi, ali se na vecim lomi, ukoliko
imas vise zica u jednom buziru sumnjam da ces uspjeti stisnuti
ih da sve skupa izgleda jednoliko, tj. bit ce grbavo.

z3D 31.12.2002. 14:08

istina. dugi termo buzir sucks. koristite ga samo na "manje relacije" :D

CatKiller 01.01.2003. 22:30

yap, za uređivanje na duže pruge bolje su plastične vezice.

Shaka 11.01.2003. 23:23

Nemoj rezat kabel i trpat žice u tb...on jednostavno nije namijenjen za to. Radije kupi višežilni kabel. Metar višežilnog je jeftiniji od metra tb.

z3D 12.01.2003. 10:30

ma kakav visezilni, on razmislja o tome di ce potrpati kabele od napajanja. btw, avatar je jeeeben!

perich 14.01.2003. 00:25

da, razmisljam o tome di da utrpam kabel od napajanje, i IDE i Floppy kablove...

Da, znam da postoje rounded kablovi, ali je bi bas htio to sam izvest, pa me zanima koji bi mi onda nacin preporucili??

MadBoY 14.01.2003. 15:30

Citiraj:

Originally posted by perich
da, razmisljam o tome di da utrpam kabel od napajanje, i IDE i Floppy kablove...

Da, znam da postoje rounded kablovi, ali je bi bas htio to sam izvest, pa me zanima koji bi mi onda nacin preporucili??

Ja sam napravio rounded kablove na sljedeći način.
Kablove od napajanja obljepiš izolir trakom. Malo će biti kruto ali se može savijati.
Kabal koji ide od HHD-a,CD-roma itd. na matičnu sam preradio u rounded kablove na sljedeći način.
Najprije sam otišao u shop i nabavio jeftinjak od 8kn da to isprobam. :)
Između žica samo malo zarežeš skalpelom i onda samo povučeš na stranu i sve se lijepo odvoji. To ponoviš nekoliko puta i dobiješ kabal koji je izrezan. Zatim opet uzmeš malo izolir trake i to sve lijepo saviješ i zaljepiš.:D
Samo pazi kod rezanja da nezarešeš previše ustranu pa da ti neka žica ostane "gola".
Izolir traka je 5kn pa nije skupo.:)

marac 14.01.2003. 15:46

probo sam i ja to ali opet kabeli budu prekruti

Najbolje ja izrezat i s skalpelom i onda omotat s znjirancima
budu gipki i bolje izgledaju nego s izolirkom a mozes ih jos stavit u silikonsko crijevo poput onog sto ide na vodeno:D

z3D 14.01.2003. 18:47

ma stavi ga u plasticno crijevo za elektricne instalacije. to po meni najjebenije izgleda. ovo drugo su sve gluposti, pogotovo ovo s izolirkom, to izgleda ko da su mali cigani radili :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32.