![]() |
termo buziri...
pitanje je di toga ima u zg za kupit, kojih sve dimenzija (fi), kolko para i kak se s tim najjednostavnije radi?
i ptanje No.2, kad bi recimo kablove razrezivao i uvlacio u te buzire, koliko je to flexibilno? ne bi htio da kad se to zagrrije i stegne, da ga vise ne mogu zvinut :D |
Re: termo buziri...
Citiraj:
zivih (2, 4, 8... mm). ja ih grijem upaljacem, ali moze i drugacije (fen). nije fleksibilno, manja savijanja trpi, ali se na vecim lomi, ukoliko imas vise zica u jednom buziru sumnjam da ces uspjeti stisnuti ih da sve skupa izgleda jednoliko, tj. bit ce grbavo. |
istina. dugi termo buzir sucks. koristite ga samo na "manje relacije" :D
|
yap, za uređivanje na duže pruge bolje su plastične vezice.
|
Nemoj rezat kabel i trpat žice u tb...on jednostavno nije namijenjen za to. Radije kupi višežilni kabel. Metar višežilnog je jeftiniji od metra tb.
|
ma kakav visezilni, on razmislja o tome di ce potrpati kabele od napajanja. btw, avatar je jeeeben!
|
da, razmisljam o tome di da utrpam kabel od napajanje, i IDE i Floppy kablove...
Da, znam da postoje rounded kablovi, ali je bi bas htio to sam izvest, pa me zanima koji bi mi onda nacin preporucili?? |
Citiraj:
Ja sam napravio rounded kablove na sljedeći način. Kablove od napajanja obljepiš izolir trakom. Malo će biti kruto ali se može savijati. Kabal koji ide od HHD-a,CD-roma itd. na matičnu sam preradio u rounded kablove na sljedeći način. Najprije sam otišao u shop i nabavio jeftinjak od 8kn da to isprobam. :) Između žica samo malo zarežeš skalpelom i onda samo povučeš na stranu i sve se lijepo odvoji. To ponoviš nekoliko puta i dobiješ kabal koji je izrezan. Zatim opet uzmeš malo izolir trake i to sve lijepo saviješ i zaljepiš.:D Samo pazi kod rezanja da nezarešeš previše ustranu pa da ti neka žica ostane "gola". Izolir traka je 5kn pa nije skupo.:) |
probo sam i ja to ali opet kabeli budu prekruti
Najbolje ja izrezat i s skalpelom i onda omotat s znjirancima budu gipki i bolje izgledaju nego s izolirkom a mozes ih jos stavit u silikonsko crijevo poput onog sto ide na vodeno:D |
ma stavi ga u plasticno crijevo za elektricne instalacije. to po meni najjebenije izgleda. ovo drugo su sve gluposti, pogotovo ovo s izolirkom, to izgleda ko da su mali cigani radili :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32. |