![]() |
BestBuy cooler za 9800PRO
Zanimaju me preporuke za neki cooler za staru 9800PRO..mala ima 128MB, 256 bitna and the whole package.
Bacio sam oko na Silencera, rev.3 u Linksu je rkosta samo 73kn. Dakle taj hladnjak nije potreban za NIKAKAV overclock..samo obicna upotreba graficke. Cilj je samo bolje hladenje uz sto manju potrosnju i pozeljnu tisinu. Znam da je Zalman samo 150kn ali mislim da je to nepotrebno a i pri najvecoj brzini brijem da je glasniji od silencera. Pa sta mislite? I naglasak je na STO MANJU potrosnju novaca. hvala :rambo: |
...ja da sam na tvom mjestu smanjio bi clockove gpu-a i meme,npr editira bi bios,jer u zadnje vrijeme ih je zbilja pun kur*c sto su otisle u lovista,izgleda da su im tvornicke frekvencije ipak previsoke za dugotrajni rad,i naravno stavis silencera i pasivce na memu :beer:
|
stvarno? ja svoju drzim konstantno na 400/700.. editiran BIOS.. i jos je to 980SE inace hardmodana u PRO :))
dakle, OC na stranu, taj silencer za 73kn bio bio jako dobar izbor? |
..pa naravno da je dobar izbor,dobro hladi i izbacuje topli zrak iz kucista...
|
Ako gledaš najjeftiniju varijantu onda silencer :)
A Zalman isto nije loša varijanta, jer npr kupiš ga sad i onda kad promijeniš grafu samo njega staviš na novu :), a on puuno bolje hladi od silencera, a na 1300-1800 rpm je iznimno tih (po mojim mjerilima). Pozz :) |
ma ta grafička je meni radila 1.5 godinu i još drugom liku godinu dana, i to modana u XT sa silencerom.
Nikad ništa. |
Ne zelim biti bezobrazan al tema je SILENCER tj. cooler za 9800PRO a ne dugotrajnost te kartice :)
hvala na iskustvima al bio bi zahvalniji na komentarima o cooleru :beer: |
Ne znam oće li Silencer moć ohladit tu karticu na silent modu. Moja 9700Pro je poprilično topla, a 9800Pro ima još veće taktove i vjerojatno napone tak da ćeš možda morat stavit na veću brzinu na kojoj Silencer nije baš tih.
|
Aha.. ok ajmo onda probat usporedit.
Silencer na 12V i VF700 na 12V - kolko imam iskustva sa Zalmanom ON je glasniji. Pitanje je sad kolko bolje hladi. No svejedno ga nemrem kupit jer je pre skup za trenutni budget.. |
Ja mislim da nemaš kaj razmišljati...Ja osobno ne čujem preveliku razliku između silent moda i turbo, toliko je mala da je skoro pa neprimjetna! Zalman košta jedanputa više, a definitivno je isti vrag....
|
mislim da je najbolje da uzmes zalmana. ja imam silencer i moram priznat da ga cujem na full okretajima, unatoc vrlo glasnom napajanju. uzmes vf700 alcu i stavis na 5V sa fanmateom i mirna bosna.
|
da ali ja NEMAM za Zalmana :)
nista, biti se Silencer..jer kao sto rekoh graficka ce nece "naprezat" previse..na tvornickim taktovima ce biti uvijek. Tako barem vlasnik tvrdi :rolleyes: |
Kad Silencera i Zalmana pojačaš do yaya, po glasnoći su tu neđe, al Zalman bolje hladi...
|
meni silencer na najjačem i nije bio baš toliko glasan.
Nazvao bi to prosjekom |
Silencer na 12v je tiši od vf700;)
|
Eto, zbog pre male razlike, ocite isplativosti i nedostataka novaca uzeo sam silencera. Sutra ga dajem slavljeniku pa nakon montaze javim dojmove :)
hvala svima na trudu :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11. |