![]() |
na dolaze mailovi, sanduk pun?
Pozz ekipa
na t-com mail adresim već tjedan dana ne dolaze mailovi. i u outlook (pc)i blue mail (mob). Postavke kod mene nisu dirane, probao poslati sa gmail adrese i javlja grešku, kao pun sanduk na poslužitelju. Kako to riješiti? |
Ne razumijem pitanje.
Kakve veze ima mail adresa s aplikacijom? Imaš email adresu tipa ime.prezime@tcom.hr (karikiram). Tu istu imaš složenu na PC-u na Outlooku i na Blue mail aplikaciji na mobu? Ista mail adresa? Aplikacija nema veze s mailom samim, aplikacija samo učitava mailove, tj. to je alat za slati/primati mailove. Zapunio si prostor. Svaka mail adresa ima određeni prostor za pohranu, kreni brisati mailove. |
Treba označiti u postavkama da mailove ne sprema na svoj server nego da ih prosljeđuje korisniku. Onda ti se mailbox neće zapuniti.
|
Koristi POP gdje je označeno da mailovi ostaju na serveru. Tcom nema IMAP.
Odi u postavke maila i makni kvačicu da mailovi ostaju na serveru. |
A kako ih obrisati sa servera?
Jer u inbox sanduku nemam nijedan mail. U obrisanom isto nema mailova... |
Citiraj:
Ili vidi da se nekako spojit na njihov server. Vidi s podrškom od tcoma. Puno toga su oni mijenjali da više ne znam kaj se mora. I da, kreiram negdje drugdje mail (gmail, outlook, yahoo) pa budeš lakše disao i svima s kojima si kontaktirao pošalji da ih objavještavaš za novi mail. |
Citiraj:
EDIT: ima: https://i.postimg.cc/yxbL4QLy/image.png |
hvala svima ali
taj mail koristim od 2000. godine, dodsad niakd problema, mailove redovito brišem i prazim "deleted" folder - nikad nisam trebao mijenjati postavke servera. @superunknown - ja nemam te opcije na "moj telekom" profilu, možda je to za vlasnike tel. linije (ja nisam vlasnik) |
Citiraj:
evo ti hint - IMPORTIRAJ taj mail u gmail. kakav crni outlook ... tamo podesiš cijeli account od tcoma (unutar gmaila) i kad šalješ mail, podesiš da ga šalješ sa tcom adrese KROZ gmail, i sve ulazno ti ostaje na gmailu. s vremenom napraviš migraciju na gmail. ne treba ti ni outlook više, ni blumail, ništa. imaš gmail i vozi, na bilo kojem kompu i na bilo kojem mobu di se prijaviš sa tim gmail accountom. |
Citiraj:
Pa...kontaktiraj Telekom kako je vec receno ili se obrati vlasniku linije...ne kuzim gdje je tu problem? |
Postoji šansa da će mu trajno deaktivirati taj mail ako nije aktivni korisnik T-Coma ali i sada mu je više neupotrebljiv tako da nema što izgubiti.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |