![]() |
9800x3d curve na Nova 870e ploči
Pozdrav,
Ma glupo pitanje ali evo na 3.30 biosu sam i prvi put želim na ovom procesoru napraviti negativni offset. Ne želim dodatno dizati frekvencije niti procesora niti rama. Stock frekvencija i expo za ram. Vidim da većina ljudi uspješno koristi curve pa sam htio i ja na ovoj ploči, međutim u biosu ukoliko želim staviti naprimjer -20 izgleda da sam prisiljen i tjmax sa 95 rušiti na 85. Može li se ovo nekako namjestiti da ostane na 95 ? Također volio bi izbjeći kroz Ryzen Master ali ako je jedina opcija... Zašto je na ovoj ploči to tako, kada vidim na drugima da se uredno odvojeno namještana za sekund.... |
Moraš zajedno, ali samo ako koristiš presete. Ali zašto bi to radio?
Ovako nekako: https://i.postimg.cc/grLgYkxz/250307215041.jpg |
E to da, samo na mojoj ploči to sve ide skupa sa tim tjmaxom. A eto volio bi jer me svi živi uvjeravaju da je to odlično na ovim procesorima što ja znam... volio bi i nešto nižu temperaturu uz iste performanse.
|
Pa stavio sam ti screenshot na kojem točno vidiš path kak doći do toga.
https://youtu.be/ky7I-d2gcpM?t=1007 |
Samo da nesto napomenem sta nema veze sa CU.
Nadam se da si svjestan da Asrock nije rijesio problem sa ubijanjem procesora (najvise 9800X3D) cak niti sa najnovijim biosem... |
Moj već par mjeseci radi opterećen 24/7 sa +200MHz na Asrocku X670E Pro RS bez problema, još je živ
Mislim da sam zadnje stavio 3.15 verziju BIOS-a, nisam kasnije radio update jer mi se jednostavno nije dalo |
Citiraj:
Isto Asrock x850 pro rs radi bez problema. Gasenjem gpu na 9800x3d isto smanjuje temp. i kolicinu rama koristenog Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
A s druge strane, moja je na stock postavkama + negativni offset -20 spalila procesor... Srećom zamijenjen.
|
Kada sam na redditu gledao onaj neki lik što je pratio slučajeve pojedinačne što su mu slali tada je bilo svih asrocka u toj listi - osim Nove. To mi je stvarno dalo malo ono mira, ali opet eto imamo garanciju pa ako se što dogodi a valjda će zamijeniti ne znam. Uglavnom, hvala bilo je do korisnika hahaha, ne znam kako nisam uspio naći a stari se valjda tnx :chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |