PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Bandwith limit reached (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=322495)

Nbdy32 14.04.2025. 12:27

Bandwith limit reached

The account “mojstroj” with primary domain “” has reached its bandwidth limit (9.8 GB/9.77 GB).

Održavam frendu stranicu, s time da mu ubacim pokoju slikicu ili popravim text ...

E sad sam dobio ovo gore ...

Kaj trebam napraviti,i da li to mogu ja ili mora on kao vlasnik ????

stranica je mojstroj.hr , i sad izbacuje da je bandwidth limit exceeded ....

THX

Ivo_Strojnica 14.04.2025. 12:46

A ništa pametnog osim pojačati paket za domenu, odnosno dati više para, pa da imaš više i bandwitha. :D

Također možda viditi odakle ti dolaze requesti, tko ti je pojeo sav taj bandwith, pa možda napraviti Geolocking da ne može svatko pristupiti web stranici. Budući da je mojstroj.hr, ja bih to ograničio na Hrvatsku ili EU.

Nbdy32 14.04.2025. 13:21

Kako mogu vidjeti od kud su requesti ????

Moram priznati nisam baš doma s time, a on je zadovoljan sa tim premetanjem slika i to malo texta kaj se popravi ....

I znači ne preostaje mi ništa drugo nego nazvati amis i da mi poveća bandwidth ....

Jako čudno do sad je sve bilo OK, nikada taj bandwith nije skočio kao problem ....

Sad gledam i vidim da zadnja 2-3 mjeseca je ono povećan, a ovaj mjesec došao i warrning ....

spiderhr 14.04.2025. 13:23

Meni na googletu za mojstroj.hr prikuzuje kineske znakove. moguće da je neka skripta uploadana i onda potrošila promet (10GB je ništa ako ima slika) te vjerojatno izmijenila i datoteke ako se vrtilo na Wordpressu.

Nbdy32 14.04.2025. 13:51

Mislim da nije na wordpressu, to je još uvijek plain php ...

Frend nikako da se odluči da napravimo novu stranicu ....

Sve kaj sam gledao po mjesecima ja bilo ajmo reć do 1.5GB, sad u 12 dana potrošio 10GB ...

Ono velim nisam tu preveć doma i sve je bilo OK do sad ...

Par puta je bilo problema s majlovima, ali to se riješilo brisanjem nekih gluposti koje su dečki u poslovnicama primali kao reklame ...

Ivo_Strojnica 14.04.2025. 13:58

Citiraj:

Autor Nbdy32 (Post 3799256)
Kako mogu vidjeti od kud su requesti ????

Moram priznati nisam baš doma s time, a on je zadovoljan sa tim premetanjem slika i to malo texta kaj se popravi ....

I znači ne preostaje mi ništa drugo nego nazvati amis i da mi poveća bandwidth ....

Jako čudno do sad je sve bilo OK, nikada taj bandwith nije skočio kao problem ....

Sad gledam i vidim da zadnja 2-3 mjeseca je ono povećan, a ovaj mjesec došao i warrning ....

To ovisi kakav je web hosting i kakav mu je control panel, da li možda imaš informaciju gdje je hostano?

Nbdy32 14.04.2025. 14:25

lvpcpan03.a1.hr

tu mi je stranica i sve ostalo ....

Jel to kaj pomaže ???

spiderhr 14.04.2025. 14:33

Za promet budeš moram platiti njima da ti povise ili do kraja mj. nema vidljive stranice.

A i provjeri si jel imaš kakvih sumnjivih skripti. Valjda znaš kaj ima sve gore?

Nbdy32 14.04.2025. 14:52

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3799269)
Za promet budeš moram platiti njima da ti povise ili do kraja mj. nema vidljive stranice.
A i provjeri si jel imaš kakvih sumnjivih skripti. Valjda znaš kaj ima sve gore?

Ahahahhaaha, sorry, morao sam se nasmijati ....

Ufff, kad bi znao to bi bilo odlično ....

Ja sam tu stranicu, da tak velim nasljedio, kad sam probao malo popratiti kaj kam ide, ispalo je da nakon 3-4 linka je to sve negdje u nekome nekada ...

Pa moram priznati da sam odustao od toga, frend nije htio da to sve posložimo za neku sitnu paru .... pa je ostalo sve kak je i bilo ...

Uglavnom zvao sam a1 (amis), pa mi je operaterka rekla da šaljem mejl, pa da će onda stručnjaci to pogledati ...

Eto trenutno na statusu qvo dok se oni ne jave ....

Ak imate volje mogu nekome dati da pogleda tu stranicu, ali mislim da bu mu to špansko selo, pogotovo kaj se nezna di je kaj ....

Velim slike su pod slikama, text sa stranice u jednom fileku ....

spiderhr 14.04.2025. 15:07

Sumnjive skripte ti imaju čudna imena nekad a i mapa znaju kreirati. Ako su tebi nazivi tipa index.php, galerija.php,... a ima xasdfasd.php onda ovaj zadnji fajl sigurno nije tvoj.

Nbdy32 14.04.2025. 15:20

Nemam nekih takvih gluposti ....

Po meni je sve normalno, čak i ako idem gledati po datumima, ko da je sve OK, barem mi se tako čini ....

Nbdy32 14.04.2025. 17:05

Evo samo da javim ....

Digli su mi do kraja mjeseca bandwidth, ali frend mora tamo da se prebaci sa staroga na novo ...

Moguće taj paket ima već pun kufer ... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25.