![]() |
opet molim savjet u vezi grafičkih :)
dakle sad posjedujem duron 600,kt133 čipset,384mb memorije,gf2 mx400 kartica.
Dobio sam ponudu za gainwardovu gf4 ti4200 64mb za 1000 kn.Oću li ubadanjem dotične dobiti neki veliki skok u brzini?Mašina mi je potrebna samo za igranje wolfenštajna i samo mi je brzina važna.Hoće li spori proc ili memorija biti neki ograničavajući faktor da izvučem gomilu fps-a iz igre??? tnx |
Da, bit ce ti ogranicenje. Wolfenstein se ponasao jako slicno Jedi Knightu 2 i performanse mu jako ovise o procu i memory bandwidthu. Ono kaj ces ti dobiti s GF4 Ti4200 je mogucnost da igru igras uz isti fps kao sada na visoj rezoluciji i uz koristenje 32bitne boje.
I cuvaj se da to nije jedna od Gainwardica s Pink Screen of Death problemom. |
tnx...znači niš od kartice jer mi veće rezolucije ne trebaju :)
|
Samo da znas:
Moj cimer ima istu tu Gainwardicu i Durona 900 clocknutog na 1072 i PC133 memoriju. Njemu radi oko 6300 Marka, a meni na kompu s njegovom karticom 3DMark radi oko 10300 Marka. Tako da vidiš da je slab procesor i spora memorija usko, usko grlo kompa. Probali smo staviti i moju 4600Ti karticu u njegov komp i kartica je napravila 30 Marka više nego njegova 4200. |
nVidia mrzac
1 privitaka
nVidia je junki (po naški: ovisnik o procu), ATi nije, nije :p i nije :p kupiš GShit kupiš novi proc, he he he vidi sličku (opet, ala ja volim te sličke).
|
Re: nVidia mrzac
Citiraj:
hmmm. izgleda da ta ovisnost o procesoru (da ne kažem skaliranje performansi) i nije baš loše.... :gringo: |
Re: Re: nVidia mrzac
Citiraj:
I Nvidia i Ati su CPU junkies - samo Ati u nešto manjoj mijeri. Kaj je još najbitnije u cijeloj stvari - nemoj urlati kao zadnja budala, lijepo i pristojno govori/tipkaj u umjerenom tonusu glasa/slova. my 2 cents .... |
Vaso daj isključi Caps Lock
|
Vaso bre pa nećeš i ti valjda da kupiš FX, ne može evropa da vam da tolko para da svi pokupujte nvidija grafičke!!!:D :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |