![]() |
Vanjski HDD/SSD za video produkciju
Bok ekipa,
Ukratko, ostajem kratak s prostorom na kompu pa tražim nešt vanjsko. Nemam neki ogroman budžet pa gledam neki best buy. Ne treba mi ništa server-based nego ukopčat direkt u komp, ali da je stalno raspoloživo. Navodno je Samsung SSD T7 ponajbolji izbor, a kod HDD-a dobri su navodno i WD Elements? Što bi vi preporučili? Hvala |
eh sad, oćeš li SSD ili HDD, velika je razlika? :D
Jel za storage ili je radno također? AKo je samo storage/streming, onda možeš običan HDD, za to je WD Elements sasvim ok. Osobno bih kupio 3.5 inch ladicu i unutra stavlja što god poželim, neki Exos ili WD Red. |
Treba mi za radne fajlove, da. Gledao sam i ladice pa u nju stavit neki Ironwolf ili WD Red.
Kaj je bitno kod tih ladica? Imaš kakvu preporuku? |
ja imam neki stari docking station, 3.0 usb, no vjerojatno se danas može nešto i bolje nabaviti, iako je i ovaj sa 3.0 bio dovoljno brz za moje potrebe (backup, torrenting).
Da sam ima uključene SSD-ove, definitivno bi bio bottleneck, tako da na to treba obratiti pozornost. |
Za relativno čestu i brzu izmjenu diskova onda neki docking station,
ako je za "samo da imam mjesta" onda gotovi ili ladica složenac. E sad, ssd ili hdd ovisi o kapacitetu / nofčići / brzina. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ak je za video edit gdje će premier pro ili davinci stano renderat i sl bolje SSD pošto je external. meni običan hdd unutar kompa (na SATA) radi normalno . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:47. |