PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   jel valja sta zalmanovo dvokomponentno ljepilo ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32105)

turpija 21.01.2006. 09:15

jel valja sta zalmanovo dvokomponentno ljepilo ?

... ono iz linksa ?
kosta nekih 13-14kn, a ono Artic-ovo kosto 80-ak kn, jel to articovo toliko bolje, ili je samo precjenjeno zato sto se srebrnkasto sjaji ?

i btw koliko mi treba tubica da naljepim dva pasivna hladnjaka na dvije plocice rama (jednostrani) ?

pozdrav!

Tooma 22.01.2006. 02:31

artic nisam nikad koristija
cini mi se da u pakovanju ima triput vise lipila pa samo izgleda da je 5 puta skuplje

sa zalmanovim sam i vise nego zadovoljan
po pravilu na svaku povrsinu koja se lijepi treba nanijet po jednu komponentu ljepila
ja nanesen obe komponente na cip, izmisan ih i onda samo pritisnem hladnjak
tako drzi dovoljno cvrsto, a kad hladnjak treba dignit mozes bez problema

Renesis 22.01.2006. 06:41

Meni je to zalmanovo sasvim ok...

turpija 22.01.2006. 10:54

Citiraj:

Originally posted by Tooma
artic nisam nikad koristija
cini mi se da u pakovanju ima triput vise lipila pa samo izgleda da je 5 puta skuplje

sa zalmanovim sam i vise nego zadovoljan
po pravilu na svaku povrsinu koja se lijepi treba nanijet po jednu komponentu ljepila
ja nanesen obe komponente na cip, izmisan ih i onda samo pritisnem hladnjak
tako drzi dovoljno cvrsto, a kad hladnjak treba dignit mozes bez problema

kako mislis - kad treba dignit hladnjak ? jel drzi dovoljno crvrsto da se ne moze hladnjak skinuti sa rama, ili drzi onako - jedva ?
Posto pravim vodeno hladnjaci na ramu ce biti dosta veliki i teski pa ne bi bilo zgodno da kliznu ...

btw kako se uopce skida hladnjak ako je zaljepljen bilokakvim termalnim ljepilom ?

Srky 22.01.2006. 11:13

Citiraj:

Originally posted by turpija

Posto pravim vodeno hladnjaci na ramu ce biti dosta veliki i teski pa ne bi bilo zgodno da kliznu ...

Vodeno za ram, ima li to smisla uopce?! :rolleyes:
A to da ce zalman drzat to ovisi o tezini hladnjaka.

Tooma 22.01.2006. 12:06

Citiraj:

kako mislis - kad treba dignit hladnjak ? jel drzi dovoljno crvrsto da se ne moze hladnjak skinuti sa rama, ili drzi onako - jedva ?

btw kako se uopce skida hladnjak ako je zaljepljen bilokakvim termalnim ljepilom ?

ne znam bas oce li ti ijedno termalno ljepilo drzat vodeni blok kojeg jos odvaljuju crijeva i jos uz sve to blok dobro vibrira
ako ides tako nest radit savjetujem ti neko drugo rjesenje (rupice oko procesora)

ja sam na svojoj ploci lipija pasivce povrsine 1x1 cm visoke 5 cm i drzi bez problema
iman tower kuciste tako da pasivci vuce i gravitacija i na njima je jos jedan mali vent

turpija 22.01.2006. 18:51

Citiraj:

Originally posted by Srky

hm, ne znam koliko su teski, ali su negdje oko 120x15x24mm, bakreni naravno ... po nekim proracunima mogli bi biti oko 300g ...

Ako mislis da to nema smisla, pogledaj sta je sve u planu ;)
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=105157

Citiraj:

Originally posted by Tooma
ne znam bas oce li ti ijedno termalno ljepilo drzat vodeni blok kojeg jos odvaljuju crijeva i jos uz sve to blok dobro vibrira
ako ides tako nest radit savjetujem ti neko drugo rjesenje (rupice oko procesora)

ja sam na svojoj ploci lipija pasivce povrsine 1x1 cm visoke 5 cm i drzi bez problema
iman tower kuciste tako da pasivci vuce i gravitacija i na njima je jos jedan mali vent

znaci to ljepilo je sve samo ne ljepilo...
dobro da nisam istovario 80kn i onda to shvatio
thx morat cu onda potraziti neko drugo rjesenje

LorD ClockaN 22.01.2006. 19:09

Citiraj:

Originally posted by Srky

Nije rekao za RAM, nego da planira staviti vodeno i poštene pasivnjake, barem sa ga ja tako skužio...

Srky 22.01.2006. 23:57

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Nije rekao za RAM, nego da planira staviti vodeno i poštene pasivnjake, barem sa ga ja tako skužio...
Citiraj:

i btw koliko mi treba tubica da naljepim dva pasivna hladnjaka na dvije plocice rama (jednostrani) ?

joolka 23.01.2006. 16:34

..ja sam stavljao pasivac na sky star 2 s tim zalmanovim ljepilom,pa me zanima je li potrebno stavljati ikakvu pastu ili je samo ljepilo dovoljno jer pise da je termalno ??

Srky 23.01.2006. 16:41

Citiraj:

Originally posted by jolkica
..ja sam stavljao pasivac na sky star 2 s tim zalmanovim ljepilom,pa me zanima je li potrebno stavljati ikakvu pastu ili je samo ljepilo dovoljno jer pise da je termalno ??
dovoljno je samo ljepilo jel je ono ujedno i termalno a probao sam ja i kombinaciju paste i ljepila al ne drzi vodu, otpada. stavio sam u kutove bio to ljepilo a u sredini pasta medjutim slabo je to drzalo i otpalo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23.