PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prijedlog za reorganizaciju tržnice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32099)

Amdejac 21.01.2006. 00:40

Prijedlog za reorganizaciju tržnice

Da se nadovežem na temu od Pogi-a.
Procitao sam postove i napravio malu anketu.

Veki-os 21.01.2006. 01:18

Nedostaje "Totalno me boli briga"
Ja bi kliknuo na to.

atha 21.01.2006. 02:00

kako ne, vidi cetvrti ponudjeni odgovor,
to je skoro pa ono sto ti trazish... ;)

Bran 21.01.2006. 08:44

Citiraj:

Originally posted by atha
kako ne, vidi cetvrti ponudjeni odgovor,
to je skoro pa ono sto ti trazish... ;)

Ha, ha. Vidim da bu neslavno propala inicijativa mijenjanja tržnice.

Crash009 21.01.2006. 09:56

evo glasao sam za prvi prijedlog

Gemmy 21.01.2006. 10:25

moj glas je isto za prvu opciju,tako bi izgledalo malo organiziranije

Dawar 21.01.2006. 11:47

Ja sam glaso za prvu opciju

GoGzS 21.01.2006. 12:35

Glasao za zadnju opciju....neznam što fali tržnici...
Ak piše P: onda prodaje ak M: mjenja i K: kupujem...poslje teoga šta prodaje i to je to....kakve komplikacije po kategorijama i kakvo dijeljenje...ovak je (barem meni) odlično....

Amdejac 21.01.2006. 15:21

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
Glasao za zadnju opciju....neznam što fali tržnici...
Ak piše P: onda prodaje ak M: mjenja i K: kupujem...poslje teoga šta prodaje i to je to....kakve komplikacije po kategorijama i kakvo dijeljenje...ovak je (barem meni) odlično....

Nije da nije dobro P: K: M:, ali dok je forum bio mali i nije se toliko trgovalo to je išlo bez problema.
Sada je toliki promet na tržnici da ti već drugi dan topic ode na drugu ili treću stranicu, a nekima i na petu ovisno kako mu je narihtano u opcijama i da bi nešto prodao moraš spamat svoj topic da bi ostao na vrhu.
Jer više od 50% ljudi ne gleda drugu ili treću stranicu.

atha 21.01.2006. 19:19

oni koji ne gledaju, ne gledaju niti 10 tema nize....eto vidjeh primjer gdje tip otvara temu "k: socket a proc", a na ISTOJ stranici dvije teme sa prodajom procesora sockertA. gotovani. :rolleyes:

kadaje meni nesto trebalo, trazim sam teme i preko mjesec dana stare, a samo znate koliko je to prerachunato u stranicama... ;)

administratorima na volju, dobro mi je ovako, no nemam nishta protiv toga da bude i P, K, M raspodjela, no razvlacenje na 5-65 podforuma poput cpu,vga,mbo,optika,hdd,grah i ostalo je pretjerano i NEpregledno....

zippo 22.01.2006. 09:28

Slazem se sa athom :clap: mislim da je prva opcija najbolja da se trznica ne pretvori u mastodonta. Jednostavna podjela sa pridrzavanjem da postovi idu onamo kamo spadaju (P,K itd) pojednostavila bi snalazenje svima : cheers2

Srky 23.01.2006. 09:08

A i na ovom forumu nije primarna stvar prodaja ili kupovina pa u skladu s tim bi i trebala ostat trznica ovakva kakva je.

demetrius 23.01.2006. 11:21

Citiraj:

Originally posted by Srky
A i na ovom forumu nije primarna stvar prodaja ili kupovina pa u skladu s tim bi i trebala ostat trznica ovakva kakva je.
i nije ali sam glasao za drugu opciju,da se forum tržnica podjeli na podforume mb,hdd,grafa itd

Srky 24.01.2006. 23:21

Citiraj:

Originally posted by demetrius
i nije ali sam glasao za drugu opciju,da se forum tržnica podjeli na podforume mb,hdd,grafa itd
Pa zbog cega je to neophodno, jel si dosad imao poteskoce u prodaji/kupovini zbog toga? :rolleyes:

atha 25.01.2006. 08:43

ne "da mi se takva podjela ne svidja", vec sam apsolutno protiv toga.

rekoh, eventualno P: (RoP-razne procjene i "tko ce ponuditi vishe"), K: (RoK-skupljanje informacija o mogucem buyu u dogledno vrijeme)), te M: kao razne zamjene i ostalo vezano uz to.

no po meni, i da ovako ostane je i vishe nego ok. eod. :smoke:

demetrius 25.01.2006. 11:23

Citiraj:

Originally posted by Srky
Pa zbog cega je to neophodno, jel si dosad imao poteskoce u prodaji/kupovini zbog toga? :rolleyes:
ne jer nisam niš kupovao samo prodavao,slažem se s amd da post brzo dođe na 5 stranicu,pa ga moraš spremati,zato bi podjela dobro došla.

atha 25.01.2006. 11:25

ne pretjerivati.
ako se ujutro posta, navecher je post na drugoj stranici,
bilo je rijetkih slucajeva da prijedje na trecu stranicu.

a ionako ce ozbiljni kupac pogledati onoliko stranica
koliko je potrebno da nadje sto ga zanima. ;)

Sand 25.01.2006. 15:22

Citiraj:

ne pretjerivati.

a ionako ce ozbiljni kupac pogledati onoliko stranica
koliko je potrebno da nadje sto ga zanima. ;)

Istina, ali... S obzirom na to da jetško pretraživati redke jer format objavljivanja oglasa nije standardiziran, lako ti promakne post. Osoba koja kupuje napajanje, će u svojo radnoj memoriji imati informaciju da se u nazivu posta npr. moraju nalaziti wata/wati/w itd. Nece svi koji prodaju napajnje staviti tu oznaku u naslova posta. Zato bi podjela na više djelova foruma bila bolja. Ali, opet, broj navedenih podforuma (opcija broj 2) je prevelik. Pa onaj tko generalno se zanima za više toga mora skakati s foruma na forum, što je loše jer produljuje opet vrijeme pretraživanja.
Ipak sam glasovao za br. 1 jer je to bolja opcija. :)

Raven_1 27.01.2006. 12:34

Također sam za 1. opciju. Slažem se s Athom i ja uvijek pregledam sve stranice kad me nešto zanima i tražim i po par dana unazad. Ipak ovako bi bilo malo preglednije.

Matesonik 28.01.2006. 20:35

da. mozda bi bilo dobro da se na trznici uvede komanda :sold: da nebi svrljali po temema di je prodano sve, a atha i Srky jos nisu stigli lockat, ko da nemaju pametnijeg posla. to nebi bil lock, da se moze nastavit neka zdrava rasprava. i te bi teme isle u zasebni podforum uz one iz prve opcije...

Bubba 29.01.2006. 19:52

Citiraj:

ne pretjerivati.

I to je, kao, OK? Sto je najbolje, 90% tih postova su razno razni, po ne znam koji put ponovljeni 'BUMP-ovi', a ne novi postovi...

Trayim danas 486icu, iste MINUTE su dva posta iznad mojega. I to dva _stara_ posta. No reply na postove na trznici bi bio spas, ili da se barem ogranici postanje na jedamput dnevno ili tako nesto.

pogi 29.01.2006. 20:43

Predlažem da se thread zaključa i nešto poduzme jer je manje od 1/3 glasača glasalo da tržnica ostane kakva je.

Dakle krenimo u promjene ...K,P,M i razno.

atha 29.01.2006. 21:07

Citiraj:

Originally posted by Bubba
I to je, kao, OK? Sto je najbolje, 90% tih postova su razno razni, po ne znam koji put ponovljeni 'BUMP-ovi', a ne novi postovi...

ne, nisam to rekao, no znam da volish citati izmedju redaka... ;)
jedino, nisam sklon pretjerivanjima...

@pogi
promjene se ne rade na nachin *paf*, anketa je pokazala da...
kao sto si i vidio nitko od administratora nije nishta rekao na temu, a ako se prochita malo i okolne teme, recimo tor-ov post na ovom podforumu o promjena,
vidjeti ce se da ce do promjena doci,
no ne i *paf* nakon ankete u kojoj je glasalo 74 forumasha.

zippo 29.01.2006. 21:45

Promjene treba napraviti, ali bez pretjeravnja u kolicini podforuma u trznici. Cim jednostavnije to bolje. I bez zurbe da se ne zariba stvar. Neka admini razrade strategiju ali treba krenuti jer ovakva trznica nema vise ni glave ni repa. Jos da pocnu i metle prodavat na njoj pa smo kompletni (mobiteli itd). Odjelimo kompove od ostaloga !:beer:

Amdejac 29.01.2006. 21:55

S ovom anketom nisam mislio raditi nikakve promjene.
Ona je ovdje tek toliko da se vidi mišljenje korisnika foruma, a na administratorima je da li će to uzeti u obzir ili ne.
Ako će se i mjenajti to će biti tek početkom ljeta, ako ne i kasnije. Sve ovisi o slobodnom vremenu administratora.
A anketa će trajati, trajati i trajati... ;)

FERRYS 30.01.2006. 22:15

glasao za prvi prijedlog ali bilo bi bolje samo da prva stranica prikazuje vise tema, recimo 50 ili mozda cak i vise a ne 30. jer prvih 6 su sticky a guzva je stvarno velika.

inace citam prvu i mozda drugu stranicu.

tor 16.02.2006. 10:29

Tržnica ide u reorganizaciju (uostalom kao i cijeli forum) tako da malo strpljenja dok to ne sredimo. Uglavnom, sve dobre ideje i prijedlozi su zaprimljeni i većina njih će zaživjeti uskoro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46.