PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Thinkbook - Windows 11 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=320924)

ghost3z 21.09.2024. 19:20

Thinkbook - Windows 11 problem

Imam problem s novim Thinkbookom - instalacija Win 11 Pro.

Uredno napravio bootabilni stick Rufusom, instalacija, sve ok, odaberem mu jezik, tipkovnicu, dok ne dođemo do "Let's connect you to a network".

Od tu neće dalje, WiFi mreže ne vidi, na LAN kabel isto. Command prompt mogu otvoriti ali ne mogu ništa tipkati.

Šta da radim?

BinaryJesus 21.09.2024. 19:38

Ne kužim. Jel ti tipkovnica radi ili ne? Možeš otvoriti cmd sa Shift+F10 ali ništa tipkati nakon toga? Probaj USB tipkovnicu. Ili klikni tamo dolje na onog čovječuljka i uključi on screen keyboard pa tipkaj mišem.
Nakon toga ncpa.cpl i disable sve adaptere pa onda oobe\bypassnro

ghost3z 21.09.2024. 19:56

Citiraj:

Autor BinaryJesus (Post 3763785)
Ne kužim. Jel ti tipkovnica radi ili ne? Možeš otvoriti cmd sa Shift+F10 ali ništa tipkati nakon toga? Probaj USB tipkovnicu. Ili klikni tamo dolje na onog čovječuljka i uključi on screen keyboard pa tipkaj mišem.
Nakon toga ncpa.cpl i disable sve adaptere pa onda oobe\bypassnro

Tipkovnica radi, tab, space, enter, shift, F10, ali u command promptu ne mogu tipkati, miš također ne radi, pa ne mogu do čovječuljka. Jedino mogu sutra USB tipkovnicu probati, ni to nemam više.

Očito 11 i Lenovo nisu baš sa driverima na ti.

tomek@vz 21.09.2024. 21:26

Dobro da si napisao koji Thinkbook. Specke i to pa da kolege mozda kazu "fali ti taj i taj driver". Jesi probao instalirat Win11 bez da je spojen na mrezu ili ostavit cijelo vrijeme LAN spojen kod instalacije (mozda povuce drivere u pozadini).

ghost3z 21.09.2024. 22:11

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3763796)
Dobro da si napisao koji Thinkbook. Specke i to pa da kolege mozda kazu "fali ti taj i taj driver". Jesi probao instalirat Win11 bez da je spojen na mrezu ili ostavit cijelo vrijeme LAN spojen kod instalacije (mozda povuce drivere u pozadini).

Model je ThinkBook 16 G6, 21KH008LSC

Probao i jedno i drugo, isto.

tomek@vz 21.09.2024. 22:19

Mozes probati kod instalacije mu dati driver za tipkovnicu (sa Lenovo sajta za tvoj model). Cisto da budes 100% siguran da Rufus nije nekaj smrdo > probaj preko Media Creation Toola kreirat bootabilni USB cisto da eliminiramo Rufus kao problematican.

domy_os 21.09.2024. 23:21

Citiraj:

Autor ghost3z (Post 3763802)
Model je ThinkBook 16 G6, 21KH008LSC

Probao i jedno i drugo, isto.

Prošli tjedan sam instalirao četiri takva notebooka bez problema. Touchpad ne radi kroz setup, ali cmd i tipkovnica rade, jedini mogući problem je što cmd ne bude u fokusu pa ga treba vratiti ALT+TAB-om.

potemkin.hr 23.09.2024. 21:24

Citiraj:

Autor ghost3z (Post 3763787)
Tipkovnica radi, tab, space, enter, shift, F10, ali u command promptu ne mogu tipkati, miš također ne radi, pa ne mogu do čovječuljka. Jedino mogu sutra USB tipkovnicu probati, ni to nemam više.

Očito 11 i Lenovo nisu baš sa driverima na ti.

Za neke full nove modele često ako gaziš sve particije i jovo nanovo neće imat drivere za neke stvari u 23H2 (piši touchpad jako često, nekad wifi), spoji ga na ethernet/mobile tethering i u instalaciji će si povući sa neta drivere koji mu fale i dalje bude sve OK. Čim dođe u OOBE da skida updateove s neta bude povukao i drivere sve usputno.

ghost3z 23.09.2024. 22:22

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3763809)
Prošli tjedan sam instalirao četiri takva notebooka bez problema. Touchpad ne radi kroz setup, ali cmd i tipkovnica rade, jedini mogući problem je što cmd ne bude u fokusu pa ga treba vratiti ALT+TAB-om.

Kako? Napravio novi bootabilni stick, ovaj put koristio Media Creation Tool, ista stvar. Spojio USB tipkovnicu, isto, CMD mogu otvoriti, tipkati u njemu ne.

@ potemkin, nemam ga na što spojiti, WiFi ne nalazi, a na LAN kabel ne reagira

potemkin.hr 23.09.2024. 22:56

Citiraj:

Autor ghost3z (Post 3764138)
@ potemkin, nemam ga na što spojiti, WiFi ne nalazi, a na LAN kabel ne reagira

Možeš mob spojiti USB kabelom i dijelit internet tako ako nijedan mrežni adapter ne nalazi (android, iphone)

domy_os 24.09.2024. 00:25

Citiraj:

Autor ghost3z (Post 3764138)
Kako? Napravio novi bootabilni stick, ovaj put koristio Media Creation Tool, ista stvar. Spojio USB tipkovnicu, isto, CMD mogu otvoriti, tipkati u njemu ne.

Pa napisao sam ti, cmd prozor ne bude aktivan, nego kao da si ga otvorio i mišem kliknuo na desktop. To je bug već godinama. Drži ALT i 1-2 puta stisni TAB dok se ne selektira cmd. Ja sam još kroz cmd instalirao LAN drivere, imaju silent install skriptu, trebalo mi je za Autopilot, ali to je drugi par opanaka.

Na Win 10 cmd isto ne bude aktivan kad ga pokreneš kao admin, ostane u pozadini s otvorenim startom.

mrva_zg 24.09.2024. 09:24

Baš kako domy kaže

Isto par komada tih instaliro/gazio i u firmi je samo lenovo tako da nikad problema,

Eventualno jos si stavi na stick intelove wifi drivere pa ih kroz cmd instaliras

A ako se ne snalazis sa tipkovnicom, spoji neki vulgaris mis na USB i peglaj

ghost3z 20.10.2024. 17:13

Digao Windows 10, skinuo LAN drivere, pa napravio upgrade na 11.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11.