PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Trebam stabilan brzi internet za upload 300gb datoteke na dropbox (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=320745)

B-Link 30.08.2024. 22:57

Trebam stabilan brzi internet za upload 300gb datoteke na dropbox

Imam bizaran problem, moram uploadati na svoj dropbox account 330gb datoteka, a brzina neta mi je 50/10 i to bi trajalo 3 dana, što nije problem ali mi dropbox izbaci grešku kada mi se mijenja IP svakih 24h i sada tragam za internetom negdje/nešto da mi riješi taj problem.

1. solucija je uzeti "internet posvuda" od T-coma i neki 5g router npr. Xiaomi 5G CPE Pro i nadat se da će to ići brže i bez prekida veze

2. solucija je da nađeme nki prostor/internet caffe koji ima optiku i dubim tamo 3h u nadi da sve bude stabilno i dobro

Da li vi imate neke prijedloge za moje probleme?

kopija 31.08.2024. 05:41

ZIP-ati u manje datoteke pa jednu po jednu uploadati?

coconut 31.08.2024. 08:23

RAR-ati fileove, ali u dijelovima ili napraviti više rar datoteka pa uploadati jednu po jednu.

B-Link 31.08.2024. 09:28

Citiraj:

Autor kopija (Post 3759684)
ZIP-ati u manje datoteke pa jednu po jednu uploadati?

Evo upravo to radim, pa ćemo vidjet da li će funkcionirati, trebalo bit.

Hvala

xlr 31.08.2024. 10:06

Nemas bas nikoga s optikom kod koga mozes pustiti da se to uploada?

Ako si na bakru, veza se u pravilu reconecta iza 2h ujutro (lako provjeris na web portalu popis spajanja), pa mozda da rascjepkas batcheve i uploadas sirove fajlove sta ja znam, od 8 do 22 sata kad ides spati, stopiras i drugi dan opet.

Ne znam koliko su te rascjepkane arhive prakticne kad ti treba neki specifican fajl iz njih.

mann 02.09.2024. 07:43

Citiraj:

Autor xlr (Post 3759706)
Nemas bas nikoga s optikom kod koga mozes pustiti da se to uploada?

Ako si na bakru, veza se u pravilu reconecta iza 2h ujutro (lako provjeris na web portalu popis spajanja), pa mozda da rascjepkas batcheve i uploadas sirove fajlove sta ja znam, od 8 do 22 sata kad ides spati, stopiras i drugi dan opet.

Ne znam koliko su te rascjepkane arhive prakticne kad ti treba neki specifican fajl iz njih.

Bas to, nije mi je poznato da Dropbox ima podrsku za rascijepkane zipove. Doduse jako su ga nadogradili (pdf edit i slicno) u zadnje vrijeme, mozda moze extractati. Suprotno, ako mu treba file onda sto napraviti sa zipovima ako ih Dropbox ne zna handlati...

Poslano koristeći Tapatalk

jp_rv 02.09.2024. 08:33

nemožeš neki laptop odnesti na posao ili tako?

jako jako davno kad sam imao za uploadati poveću količinu podataka, mislim da je bilo 200njak GB - sam odnio cijeli KOMP na faks i uštekao se u tehničkom kabinetu (naravno dogovorio sam sa tehničkom službom da bude kod njih). u vrijeme kad sam ja doma imao 512K upload, na faksu je to bilo 300/300.

Avan7garde 02.09.2024. 08:48

odes u centar grada negdje na kavu, mobitel hotspot sa tarifom da ti ne pojede sav net, da bude upload 100mbps a mozda i vise i uploadas.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52.