![]() |
Kako najbezbolnije skinuti pasivne hladnjake...
...nedavno sam na 9800pro stavio zalmana vf700, međutim, kartica je prodana bez hladnjaka, dakle samo sa tvorničkim, a na novu karticu bih stavio zalmana.
Sad, plavci su dosta čvrsto nalegli na memorijske čipove, pa ako netko ima ideju kako skinuti dotične najsigurnije i čime i ljepit drugi put na drugu karticu? |
Ako si smontirao pasivce sa normalnom original termalnop trakom onda ih samo zakreni i isčupaj
Nanovo montiranje pasivaca: Stavi u sredinu kapljicu silikonske paste (bijele, a ne sive) jer siva provodi struju, pa da ne bi bilo nisam znao, a na 4 ruba smučkaj malo epoxija i pusti da se suši par sati da ne otpadnu odmah |
Citiraj:
Imam osjećaj da će tako bga čip ostat na hladnjaku... |
nece...skidao ne 1put ...inace sam zakreni...i odpast ce
|
Re: Kako najbezbolnije skinuti pasivne hladnjake...
Citiraj:
|
Jesu li ti isti ježići od zalmana dovoljni da hlade GDDR3 memoriju na 1000-1100Mhz ukoliko se nalaze ispod vf700?
|
Jesu.
Vidio sam fiševo skiadnje hladnjaka. Za snimat horor :smoke: |
Ako koristis epoxija onda kada budes zelio skidati pasivce izvadi grafu, uzmi fen (onaj za sušit kosu da nebi slucajno nes drugo :D), primakni ga skroz blizu i zagrijavaj, meni se znalo dogoditi da hladanjak sam otpadne a temperatura grafe je nikakva... Nravno pasivac je malo jace zagrijan...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30. |