![]() |
(riješeno) Wifi USB adapter se random diskonekta i rekonekta
Dakle, imam TP-Link ARCHER TX20U PLUS wifi USB adapter i svako malo se diskonekta (čuje se onaj zvuk) i automatski rekonekta nakon par sekundi. Nedavno sam imao ASUS AX56 i bila je ista stvar. Također imam i jedan stariji TP-Link adapter i ista stvar.
Što sam probao: - reinstaliranje Windowsa: sinoć napravio, dosta sam toga mijenjao u konfi u zadnje vrijeme pa rekoh idem sve svježe napraviti, ali opet isti problem - drugi USB portovi: probao druge USB portove, ali isto. Probao uštekati u one gdje su uštekani npr. miš i tipkovnica koji normalno rade, ali opet isto. - reinstaliranje drivera za USB adapter: probao, ali s obzirom da sam radio reinstal Windowsa to se i podrazumijeva + koristio sam i taj nekakav ASUS adapter koji nema veze s ovim TP-Link i bila je ista stvar. Što bi mogao još probati? Obično mi ovakve čudne probleme reinstall Windowsa riješi, ali evo sad ništa. Edit: konfa iz "Moj PC". |
USB 3.X port si probao?
|
Citiraj:
Sve sam ih probao uključujući i 4 3.0 porta. |
Pogledaj da ti nije uključen power saving na usbima, odnosno na sticku.
|
Citiraj:
Gdje bi to mogao pogledati? U Power Settings on Windowsa ne nalazim ništa o USB-ima, a postavke baš TP-Link adaptera nemam, uz instalaciju drivera ne dolazi nikakav software za kontrolu USB adaptera. |
U normalnim winsima ima samo neće da se javi,
jeli ima u W10/11 smetju neznam. Device manager > Network adapters > nađeš WiFi USB adapter > desni click / Properties > Power managment tab > makneš kvačicu sa "Allow the computer to turn off ....." |
Citiraj:
|
Evo ovako, prvo sam danas napravio ovo što je ovaj lamchiheng napisao ovdje:
https://answers.microsoft.com/en-us/...0620fc2?page=2 I činilo mi se da se ne odspaja više. Sad sam napravio ovo što je Nikky napisao i evo već satima sve oke. E sad, vratio bi rado na defaultne postavke ovo s linka, ali nema te opcije pa vidio hoće li raditi samo s ovime što je Nikky predložio, ali ne znam koje su originalne postavke bile :D Uglavnom, čini se da sad radi :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:38. |