![]() |
Problem sa diskom -
Pozdrav ljudi,
imam problem da kada uđem u win, moj stariji već sad WD black 1 TB HDD kada se uđe u my computer normalno pokazuje, međutim za kakvih 10ak sekundi nestane i dobijem ovakav info u disk manageru: https://i.ibb.co/WP9jxcx/Capture.jpg Kada ga pokušam reaktivirati, ništa se ne dogodi - bi on bio gecrk ili mogu nešto probati? Hvala! |
Bootati neki live sistem pa pokušati tamo.
Neki posebni razlog za "dynamic" diskove? Malo mi sve to izgleda kaotično. |
ajde mogao bi probati sa nekim ubuntu... a kaj kad tamo dođem, kaj da radim gledam? :D
Pa razmišljao sam i o reinstall-u win jer ovo ovako radi već cca 5 god pa i gledam kako to najbolje posložit... Disk 0 disk bi trebao bit primarni jer je to brzi M.2 od 1 TB Disk 1 je bzvz neki SSD da neke gluposti/igre budu gore a ovaj koji je missing bi trebao bit storage HDD od 1 TB |
Radije neki alat za diskove bootaj. Pokušaj pronaći "Dlc boot", acronis disk director ili minitool partition.
Ako su podaci bitni, prvo pokušaj spasiti, a onda formatiranje, ako nije krepao. Pitao sam zašto diskovi u "dynamic". Obično budu u "basic". Ako ćeš reinstalirati winse, savjetovao bih ti da prebaciš u "basic", osim ako nemaš neki poseban razlog za dynamic |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:58. |