![]() |
Potrosnja energije na mobitelu
Zanima me ova situacija......
U stanu sam, 3g ima jaci signal ("sve crtice") od 4g ili 5g kojima fali jedna crtica. Mobitel je na Wifi stalno kad sam u stanu. Da li u toj situaciji profitiram sto se potrosnje baterije na mobitelu tice ako je 3g odredjen u odnosu na 4G ili 5G ili je nebitno u tom scenariju obizrom da je podatkovni prijenos preko wifi i jedino sto mi treba je da budem dostupan za telefonske pozive i SMS? |
Previse je faktora za "da" ili "ne" odgovor. Kod mene je 4G na pola ili cak losiji i ne vidim bas nikakvu razliku ako se prebacim na bolji 3G. Tako mi je bili na dva razlicita moba.
Morat ces izmjeriti sam na svom mobu i lokaciji. Ponovi test par puta da budes siguran. |
Citiraj:
|
Testirao sam potrosnju u idleu, pustio ga ~10 sati spojen na wifi kao i uvijek i drugi dan pogledam postotke i izracunam prosjek po satu. Uvijek mi se vrtilo tako oko 1%/h (to je dosta individualno, ovisi sta vrtis na mobu).
Pixel 7 i Samsung Note 9 |
Citiraj:
Hvala na odgovoru, zapravo, najbolje mi je pustit preko noci jednom na 3g, jednom 4g i jednom 5g pa vidjet jel ima razlike (idle me zapravo zanima) |
Realno ti nema smisla stavljati na 3G jer je u fazi isključivanja, a mislim da je razlika potrošnje baterije između 3G i 4G +-5%
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |