![]() |
DPM.exe greška prilikom startupa
Imam Windows 11 Pro up-to-date, DELL XPS 13 9310 laptop (također sav najnoviji softver) i prilikom startanja Windowsa mi dolazi do sljedeće greške (niže).
Probao sam Googlati, ali ne pronalazim nikakvo rješenje. Imate li netko ideju? https://i.ibb.co/5hwYtsj/error.jpg |
Na prijedlog jednog forumaša napravio sam ovo i izgleda da je pomoglo: "Probaj odvrtiti sfc i dism komande da repaira greške u samom sustavu."
|
Ipak mi se danas ponovno pojavila greška... Dakle, nije riješeno nažalost.
|
Daj izvrti neki memtest. Znam da izgleda preočito, al probaj :)
|
Pa gdje se nalazi taj dpm.exe?
otvori task manager i u startup tabu vidi što je to. Uvijek možeš maknuti aplikaciju, reinstalirati ili samo ugasiti startup. |
Pogreška koju ste naveli, “the instruction at 0x00007FFce8EA4d70 referenced memory 0x000000000000003, The memory could not be written”, može biti povezana s nekoliko problema. Evo nekoliko mogućih rješenja:
Optimizacija virtualne memorije: Najčešći način za rješavanje ove pogreške je optimizacija virtualne memorije1. Virtualna memorija, poznata i kao datoteka pagefile.sys, je mjesto gdje Windows prati kako vaše računalo zadovoljava mnoge zahtjeve za memorijom1. Dodjeljivanjem virtualne memorije može se pomoći u rješavanju pogreške1. Popravak oštećenih sistemskih datoteka: Kao što je navedeno, oštećene sistemske datoteka na C disku mogu biti odgovorne za ovu pogrešku1. U tom slučaju, često se koriste SFC i DISM skeniranje za popravak oštećenih sistemskih datoteka1. Skeniranje za zlonamjerni softver: Prema istraživanju, zaključeno je da zlonamjerni softver, oštećene sistemske datoteke i sukobljeni softver treće strane mogu izazvati ovu pogrešku2. Stoga, skeniranje računala u potrazi za mogućim prijetnjama može biti korisno2. Resetiranje računala: Ako nijedno od gore navedenih rješenja ne uspije, možete razmotriti resetiranje računala3. Molim vas da imate na umu da su ovo opća rješenja i točno rješenje može varirati ovisno o specifičnoj poruci o pogrešci i kontekstu. Ako problem i dalje postoji, razmislite o traženju pomoći od stručnjaka ili relevantnog foruma2. |
U redu, hvala na informacijama! Baš jako pazim na to da računalo ne zarazim malwareom, nemam crackani/piratski softver, radim update redovito, ali izgleda da je ipak negdje došlo do kolizije između nečega.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26. |