![]() |
Gigabit LAN mreza, transfer podataka
Pozdrav ekipa,
Trenutno imam gigabitnu lokalnu mrezu na koju je spojeno par raspberry-ia, NAS, kamere i laptopi. Nakon promjene routera (presao na Fritz6660) transfer podataka u lokalnoj mrezi ne prelazi 10MB (sto je ~10 puta manje nego sto bi trebalo biti). Testiranja sam vrsio kopiranjem 4GB zip faila s lokalnog racunala na NAS (1Gbit), koristeci RSYNC, nista drugacije nije niti s ostalim toolovima za prijenos podataka. Takodjer, sve uredjaje prilikom testiranja sam odspojio sa mreze, tako da je trenutno spojeno racunalo -> switch -> NAS iperf mi prikazuje rezultat: Transfer = 1.06 GBytes izmedju racunala i NASa sto i ocekujem od RSYNC-a, dok RSYNC ~10MB/s Imate li savjet kako dobiti punu Gbit brzinu za transfer?:beer: |
A koji je switch u igri ?
|
TPlink TL-SG2210MP
|
A jel vidis u settingsima na NASu i u switchu jesu "ispregovarali" 1Gbit ili je mozda palo na 100Mbit?
|
Što prebacuješ s rsyncom? Ako su sitne datoteke, nije to "čudan" rezultat.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Slozio bih se s tobom, ali u ovom slucaju je jedan arhiviran file od 4GB. |
Takodjer brzina HDD je >180MB R/W tako da nemogu biti bottleneck,
|
Citiraj:
|
Sve je na istom subnetu?
Imam doma isti taj switch već 5-6 godina i nikada nisam imao problema s brzinama etherneta. Možda antivirus kopa po ZIP fajlu pa usporava transfer? Ako koristiš komprimirani ili enkriptirani prijenos podataka preko rsynca onda bi to moglo usporavati. |
Jesi probao ikakav drugi fajl (tipa veća .mkv datoteka i slično) ?
|
Fritzboxovi pod "network" postavkama imaju opciju da portove staviš u "green mode" tj prebaciš ih na 100 mbita.
Možda je do toga |
Citiraj:
Isti subnet, AV ne koristim a onaj na NASu je disablean. Citiraj:
Citiraj:
|
Ne znam koji NAS imas, ako je Synolog vidi da ti nije podesen speed limit na rsyncu?
https://kb.synology.com/en-us/DSM/he...sync?version=7 Kako ti radi transfer preko smb-a, isto lose ili? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |