PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Iskustvo s pretraživanjem IT artikala (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=318945)

trnac 21.01.2024. 13:57

Iskustvo s pretraživanjem IT artikala

Pozdrav svima,

novi sam ovdje.
Radim webshop i trebam sugestije oko filtriranja artikala.
HR shopovi uglavnom filtriraju točno određeni pojam, npr. "4GB GDDR6".

Ima li smisla filtrirati po dijelovima, npr. samo "4GB" i samo "GDDR6"?
Primjer, želim grafičke samo sa 4GB memorije, nevažno koje - kliknem na "4GB".
Želim samo "GDDR6", kliknem na "GDDR6"?
Smanjuje se broj izbora, ali se širi mogućnost kombinacija. Primjerice, kod procesora je generacija zanimljiva. Za "14th" dobiju se samo Core procesori 14. generacije.

Svaki savjet je dobrodošao.
Ako netko želi probati, posloženo je samo na grafičkim karticama - trigonshop . com

Hvala

coconut 21.01.2024. 14:17

Zašto ne bi moglo i jedno i drugo. Pogledaj Mindfactory. Ima par osnovnih filtera, a kad klikneš na 'Alle Filter anzeigen' imaš ih k'o u priči.

trnac 21.01.2024. 14:30

Naivno sam gledao samo HR shopove. BTW, mindfactory prvi put vidim. Znači da sam na dobrom putu.

Hvala

D00D 21.01.2024. 18:04

Od nasih ducana Protisov site mozda izgleda malo staro ali meni osobno je najpregledniji i ima najbolje filtere. I default sortira po cijeni a ne po onom sto je 'popularno'.

S druge strane, dodje mi da se objesim kad moram nesto trazit na Elipsu.

spiderhr 21.01.2024. 18:16

Citiraj:

Autor D00D (Post 3723793)
Od nasih ducana Protisov site mozda izgleda malo staro ali meni osobno je najpregledniji i ima najbolje filtere. I default sortira po cijeni a ne po onom sto je 'popularno'.

Meni iq centar a ni svijet medija nemaju loš filter.

kopija 21.01.2024. 19:05

Ultimativni filter ima geizhals.eu, tamo nađeš što potrebuješ i onda samo sortiraš po cijeni na nabavi.

mkey 21.01.2024. 20:39

Ako to sada radiš i ako boga znaš vodi računa da staviš neki botun koji će omogućiti korisniku da poklika x filtera i da tek onda potvrdi učitavanje rezultata s tim gumbom. To toliko očito fali ali većina shopova reloada nakon svakog selektiranog filtera.

Također sam primijetio da mnogi shopovi koji u rezultatima uključuju i ono što je nedostupno nemaju filter dostupnosti.

trnac 26.01.2024. 13:13

Hvala na linkovima shopova, pomoglo je.
Nemam problema s dostupnošću, prikazujem samo dostupne artikle.

Koliko je cijena važna u filtriranju?
Sada prikazujem artikle sortirano silazno po cijeni. Ništa popularno, novo, akcije i slično :)
HR shopovi koji imaju filter na cijeni je obično slider i koliko vidim to radi sasvim zadovoljavajuće.

Da li je filtriranje sliderom dobra mogućnost ili znate za nešto još bolje?
TNX

spiderhr 26.01.2024. 13:30

Pa umjesto slidera volim radije da mogu upisati cijenu od do plus da sort bude od najmanje do najveće : zubo :

Lika091 26.01.2024. 13:55

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3724876)
Pa umjesto slidera volim radije da mogu upisati cijenu od do plus da sort bude od najmanje do najveće : zubo :

Upravo to, a ne da defaultu sortiranje bude "preporučeno" ili " najtraženije". Jer to je stvarno debilno s gledišta kupca. 😎😎😎

trnac 26.01.2024. 14:24

U redu, našao sam jedan shop koji ima upis cijene (makromikro, izrada shipshop). Mathema se drži slidera.
I skoro sve stranice agencija za prodaju nekretnina se baziraju na upisu cijene tako da ne bi trebalo biti problema.

Zaboravio sam odgovoriti na ovo...

Citiraj:

Autor mkey (Post 3723818)
... korisniku da poklika x filtera i da tek onda potvrdi učitavanje rezultata...

Problem je što se korisnik može zaigrati kod odabira elemenata filtera i na kraju ne dobije ništa u rezultatima. Po meni je bolje jedan po jedan element. Da, sporije je, ali efikasnije. Problem prejakog filtera (nema rezultata) sam riješio porukom da se ukloni jedan element i pobrojao sve odabrane. Pa nek' klika...

D00D 26.01.2024. 18:47

Citiraj:

Autor trnac (Post 3724868)
Da li je filtriranje sliderom dobra mogućnost ili znate za nešto još bolje?
TNX

Slideri su obicno neprecizni, bolje je imati polja za upisati min i max, kao ebay.

spiderhr 26.01.2024. 19:00

Citiraj:

Autor D00D (Post 3724968)
Slideri su obicno neprecizni, bolje je imati polja za upisati min i max, kao ebay.

I njuškalo. Tam je stvarno tražilica super organizirana.

medo 27.01.2024. 00:23

Citiraj:

Autor D00D (Post 3723793)

+1

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:44.