![]() |
RAID 0 isplativost
Planiram kupiti 2 HD 80GB Samsung Spinpoint SATA2(namaju SATA) i staviti ih u RAID 0
Na njima bi bili windowsi i ostalo a Maxtor200 GB SATA bi koristio kao storage muzike,filmova etc. Ploča je DFI Lanparty NF4 Ultra-D. Nema SATA2. DA li će biti problema zato što su hardovi SATA2 i još koji savjet oko RAID-a ako imate? I kažu da su tihi ti SAMSUNG hardovi ali ako budu u RAID-u 0 ?Dvostruko šrotanje?Hm? Tišina bi mi bila vrlo bitna.Paging file mi je sada na min. 2MB jer imam 2GB RAM-a. Imam li uopće velike koristi od RAID 0 ili je bolje uzeti samo jedan tihi hard za sistem. Hvala! |
Buka če ti biti potpuno ista,to se ne moraš brinuti,a sad isplativost,ovisi kak gledaš na to,meni se average read povečao sa 50-55 na 93 kad sam stavio diskove u raid,sve ti se puno brže učitava,u COD2 uvijek prvi upadneš na server:D i tak.
Al vjerujem da če ti to Bubba puno bolje objasnit:) |
ultra d ima sata2:clap:
|
Citiraj:
|
Jel te možda zanimaju moja dva Hitachija iz siga? :)
|
Citiraj:
Bilo bi ljepo bar da ljudi znaju koju ploču uopće imaju i koji chipset |
Hvala Bogu što si ti tak pametan dečkić pa onda kažeš ljudima koju ploču zapravo imaju...
|
Ah šta češ kad sam se takav rodio:p
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Cijena: 750 kn Garancija: 3 god. od datuma kupnje Ako hoćeš, možemo se dogovorit pa da isprobaš dok mi još nije stigla ploča jer su sad prazni. |
Citiraj:
Hvala na ponudi(za probu):beer: @Mrkonja Ups :D ,nitko nije savršen,ne moraš odmah osudjivati... Čak sam kontao nešto o modanju priznajem,previše su slično to nazvali NF4-d ,ultra-d a dosada nisam ni najmanje pažnje posvećivao diskovima... |
Citiraj:
Ima ploču pola godine a nezna koj čipset ima:D Bude naučio:) |
Kupis Raptor za sistemski disk. Ili dva. Ili ovaj novi 150GB.
|
Citiraj:
NIKAD!!!Raid rules!:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |