PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nepoznati Facebook i Instagram računi na mobitelu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=317478)

bjede 20.08.2023. 01:22

Nepoznati Facebook i Instagram računi na mobitelu

Pozdrav

imam jedno pitanje koje će možda zvučati malo čudno, ali s obzirom da nikad nisam čuo tako nešto, nedam se da će mi netko moći pomoći.
Radi se o mobilnom uređaju prijateljice, Huawei P40 Lite.
Dugo vremena koristi aplikacije Facebook (i Messenger) i Instagram na mobitelu i bila je automatski prijavljena u oba računa.
No, jučer kad je otvorila Facebook u aplikaciji nije bio prijavljen njen račun već drugi njoj nepoznat! Također pod njenim imenom, kreiran 2015. godine. Ista je stvar bila i s Instagramom - bio je prijavljen nepoznati račun, očito povezan s ovim na Facebooku.
Kako je ovo moguće? Jel moguće da je netko na daljinu "upao" u njem mobitel i kako?
Ona se sam nije odjavljivala iz računa koji koristi godinama niti je radila ikakve promjene u samim aplikacijama, a nitko nije imao pristup mobitelu u međuvremenu.
Doslovno je preko noći skužila da je njen račun odlogiran i ulogiran je taj nepoznati.
S obzirom da je u međuvremeu mijenjala broj mobitela i da nema više pristup email adresi koja je bila povezana s Facebook računom (znam, sama je kriva što nije ažurirala podatke), sam ne može niti pristupiti svom Facebook računu i ponovno se ulogirati.
Svaka pomoć (savjet) je dobrodošla).
Hvala.

tomek@vz 20.08.2023. 06:46

Hakiran account - nek odma mijenja lozinke i forsira odjavu sa svih uredaja nakon toga.

bjede 20.08.2023. 09:32

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3692421)
Hakiran account - nek odma mijenja lozinke i forsira odjavu sa svih uredaja nakon toga.

Jel mi možeš laički objasniti kako je moguće da se netko izlogira na njezinom mobitelu i ulogira u drugi račun ako mu nitko nije imao pristup osim nje?

Što se tiče promjene lozinke, naravno, to bi odmah i napravila da može. Ali, zaboravila je staru, a u međuvremenu više ne koristi niti email niti broj mobitela koji su povezani s računom. Ima li načina da se uopće ponovno logira da bi promijenila lozinku?

Hvala.

FRipper 20.08.2023. 13:07

Kako je moguce da uz zaboravljanje lozinke jos i ne koristi taj broj a niti email?

Ok zaboravit lozinku, promjeniti broj ali kako nema pristup mailu?

Sve u svemu, ako je to sve nekako uspjela, onda joj realno niti ne trabaju ti profili pa nek otvori nanovo. Pa ni je to nešto bitno za život pa da sada ne može bez toga.

bjede 20.08.2023. 13:46

Citiraj:

Autor FRipper (Post 3692460)
Kako je moguce da uz zaboravljanje lozinke jos i ne koristi taj broj a niti email?

Ok zaboravit lozinku, promjeniti broj ali kako nema pristup mailu?

Sve u svemu, ako je to sve nekako uspjela, onda joj realno niti ne trabaju ti profili pa nek otvori nanovo. Pa ni je to nešto bitno za život pa da sada ne može bez toga.

Profil je otvoren odavno, broj je promijenjan u međuvremenu, a s mailom je valjda bio pokušaj neovlaštenog pristupa pa je blokiran. Ne znam ni ja točno.
Ako ne uspije pronaći lozinku, onda nema druge nego otvoriti novi profil, da.

dadoremix 21.08.2023. 16:40

a šta sam se ja nagledao i naslušao takvih priča
fcb konto zaključan
nema gsm nema email taj . .i šta sad
jebiga, otvaraj novi i amen .. ako baš moraš

a kako je popušila, fišing taktika .. svako malo mi na fcbu iskaču tagirani prijatelji i pogledaj ovu smrt i slično .. samo klikaj i daj dopuštenja

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20.