![]() |
Macrium problem kod kloniranja sa većeg HDD na SSD
Kupio SSD od 500 GB, jer na trenutnom HDD-u od 1 Tb se koristi možda 350 GB prostora.
Od viška slobodnog prostora na HDD-u napravio dvije nove particije koje neću kopirati na SSD (slova H - 58,59 GB i J-447,34 GB). Novi SSD ima 465,76 Gb prostora. Stari HDD ima 931,51 Gb. Nakon što oduzmem particije H i J koje ne kopiram na novi SSD, ispada da mi treba 425,58 GB prostora na SSD-u da se izvrši kopiranje. Macrium na SSD-u vidi 465,76 gb. Kada krenem na clone, javlja mi grešku da nema dovoljno kapaciteta??? https://imgtr.ee/images/2023/07/11/2...e30716.th.jpeg |
Ajd lijepo uzmi mini tool partition, s njime kopiraj particiju kao particiju, ne disk kao disk ...
Ili vrati disk kako je na 1TB, i stavi copy disk, i kad te pita dal da prilogodi veličinu diska, klikni na yes ... A ovo normalno da ti neće kopirati, kad si kliknuo na sve particije da ti kopira ... Logički da nemre 1TB staviti na 512GB ... |
Citiraj:
Nisam još toliko lud, otklikao sam te particije. Ponekad ipak treba RTFM, treba dropati te particije na donji disk, a ne samo klikati. Osjećam se ko budala :P Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
With a 500GB SSD, you will end up with about 465GB of usable space.
1. linak na guglu :D A nisi mogao samo copy napraviti? |
Citiraj:
Nije bio problem u kapacitetu, nego u mom ne čitanju uputa. :D Naime, ja bi poklikao na particije koje je trebalo clone i stisnuo next , a program lijepo kaže drop down to destination disk. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Odvlaci ih redom, kad dodjes na ovu od 300gb odi na properties i smanji size da stane sljedeca, i tak do kraja. Nebitno je koja ce bit velicina tih (vecih jelte) samo da su sve prebacene dole. A onda kasnije si slozis kak zelis.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |