![]() |
Prenosivi internet za more
Pozdrav, zanima me postoji li neka dobra opcija za internet na moru tipa homebox ili nešto slično da imam samo kroz mjesec dva ugovornu obavezu ili da nekako platim najam samo za mjesec dana? Treba mi od 26.5-8.6 samo? Tamo u apartmanu gdje idemo nema interneta.
|
|
Internet posvuda od HT.a. 60gb za 50kn mjesečno, bez ugovorne obveze. Treba ti samo 4g router, a moze i u mobitel s upaljenim hotspotom.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Oba operatera jednako dizu cijenu/promet u istom periodu. Mislim da su korisnici dobili najavu za to kroz moj T app.
|
Citiraj:
Telemach isto ima tu foru, NET2GO se zove kartica, 10 dana unlimited - prošle godine koristio na moru pošto je HT bio zagušen do bola. |
Citiraj:
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Pa cek to visiting Croatia je bolje nego 5g interenti, ispadne 180 kn a ja placam 230kn vipu 5g, i to limit na terabajt i 200mbps o.O
|
Citiraj:
Do ove godine cijena je bila 60kn/tjedno, pa je bila i najskuplja, ali meni na mom podrucju daleko najupotrebljivija... |
|
Citiraj:
jedino što je bilo unlimited je moje psovanje tele2 jer im je po ljeto mreža bila zagušena ispod 3G ...ni net radio nisam mogao koristit. kamoli neki SD video streamat. tako da ne vjerujem da će kod bilo kojem operatera bit bolje na wireles tijekom rekordnih turističkih mjeseci pa i da je 10G. :D |
Situacija s brzinama i zagusenjem ovisi doslovno od kvarta do kvarta i nije pravilo da ce biti grozno. Been there... :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije da ih branim, ali imam osjećaj da su podosta uložili u mrežu ovi iz Telemacha, i još ako stvarno korisnike prebace na SA mrežu tokom ovog ljeta, kako su najavljivali, samo je nebo granica ;) @Prezime - "Internet po svuda" je pretplata, tako da ti račun dolazi dok ne otkažeš pretplatu. Nema UO. |
Ja sam prošle godine poludio u Mandrama na Pagu, uzeo HT mobilni internet, katastrofa, u apartmanu router i stick jedva hvataju jednu crticu 4G na 800MHz (-110dBm, praktički nema signala) od tih 400GB nisam u dva tjedna iskoristio niti 20GB. Na plaži, mobitel isto na HT, ne da baca na 2G ili 3G nego prekriženi X da nema signala… blagorečeno je da sam bio lud, tekst poruka ne može proći
Ovi godine gledam jer idem opet na par tjedana, A1 i Telemach na odašiljaču tamo imaju i 4G na 700MHz, možda će to hvatati bolje ili su im ćelije bolje okrenute. A nakon toga već gledam Mikrotik vanjski router s velikom antenom jer inače ne znam šta ću, 4 megabita najmanje očekujem. U 5G baš i ne polažem nadu, ako se ne rasprostire 4G na 800MHz onda teško da će i 5G na 3600MHz… |
Citiraj:
Pitam zato da vidim jel mogu unaprijed kupit/ugovorit tu karticu, ili tek dan-dva prije nek ju namjeravam koristit? |
Kreće čim primiš karticu na adresu, do kraja mjeseca onda preračunaju dane i novi obračun kreće od 1. u mjesecu.
|
Ima netko D-link DWR-932?
|
Za te potrebe koristim t-com bonove i po potrebi iz aplikacije aktiviram ovu Internet Tjedan opciju.
https://www.hrvatskitelekom.hr/simpa-opcije/internet Nikad problema ili ograničenja :) |
Citiraj:
Btw, jel se uoce moze ta Sim kartica kupit u HT poslovnicama? |
obično aktivacija kreće kad se Sim kartica prijavi na mrežu, ne prije.
|
To je i meni logicno, ali kad kupujes preko interneta onda aktivacija krece od trenutka preuzimanja; zato mi ti detalji nisu jasni, jer "obicno" (kad se prijavi na mrezu) mi nije i potvrda.
|
Meni su krenuli naplaćivati kad sam dobio karticu, a prvi puta je router vidjela tek sljedeći mjesec, nekih tjedan dana kasnije. Naručio preko neta, sljedeći dan zvali telefonom za potvrdu i treći dan stigla.
|
Prenosivi internet za more
Citiraj:
Jel se iduci mjesec taj net2go mora nova SIM kartica uzeti ili se moze postojeca nadoplatit? I sta nakon 50 gigi potrosenih? Jel se spusta brzina na neki minimum? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:14. |