^SuperUnknown^ |
13.01.2006. 14:48 |
Citiraj:
Originally posted by domy_os
Jel se meni ovo čini ili je Chieftec napravio više serija navedenog napajanja? Smontiro sam ih nekolko i svi su bili jako tihi da je ne znam kakvo opterećenje. Nešt ne štima... Čekaj, reko si da vent ima TC, znači da se brže vrti jer se nešto zagrije, a to drugo nema šta bit nego procesor ili grafa jer napajanje vuče zrak upravo iznad toga.
|
Vrlo vjerojatno je rijec o raznim serijama, ali i mene buni to sto sam prije jedno godinu dana uzeo istog tog Chief-a i nisam primjetio da vent divlja :confused: Pa sam prije jedno mjesec dana uzeo opet istog tog i desavalo se to da vent divlja. Samo da napomenem, naljepnice na napajanjima su bile identicne. Konfe u kojima je radio su bile isto gotovo identicne sto se tice zagrijavanja (prva i druga konfa iz siga), stovise u prvoj konfi (gdje nije divljao) ga je Freezer direkt hranio toplim zrakom, dok je u drugoj Zalman koji nije tako koncipiran. Cini mi se da je ipak rijec o regulaciji venta ovisno o opterecenju jer bi se vent pojacavao cim bi upalio Prime, a da se proc ni nije jos zagrijao na neku temp iznad 40°. Ko ce ga znat, uglavnom ja sam ga povratio u Links sutradan i nadoplatio za Seasonica : goood :
P.S. Greskom sam napisao TC, actually radi se o "AFC (Automatic Fanspeed Control)", barem tako tvrdi Chuftek site. Sad, da li to predstavlja TC, nebi znal :D
|