PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   opet napajanja :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31512)

cofi 12.01.2006. 23:29

opet napajanja :)

trebam nesto oko 350-400W...
dakle...
zasad razmatram:
Enlight 350W (ATX1.3)
Enlight 350W (ATX2.0)
i to verzije s 120mm ventovima u Lab2k (jel dosta tishe to od verzija s 80mm?)
i eventualno neki od Fortrona iz Ve-Mila, mozda Chieftec onaj sta dodje neshto preko 300 chuna...
ali uglavnom, tu negdje oko 300chuna bi htio, ne trebam ne znam sta... samo da je tiho i pouzdano...
volio bih da se javi netko tko ima enlighta... ovo ATX1.3 je navodno Delta..., ne znam za ATX2.0

-POP- 12.01.2006. 23:55

Chieftec 410W.

SlavoS 12.01.2006. 23:56

imam ih nekoliko razlicitih : goood :

^SuperUnknown^ 13.01.2006. 12:24

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Chieftec 410W.
Strasno bucan pri opterecenju, vent ima TC.

domy_os 13.01.2006. 12:57

Citiraj:

Originally posted by ^SuperUnknown^
Jel se meni ovo čini ili je Chieftec napravio više serija navedenog napajanja? Smontiro sam ih nekolko i svi su bili jako tihi da je ne znam kakvo opterećenje. Nešt ne štima... Čekaj, reko si da vent ima TC, znači da se brže vrti jer se nešto zagrije, a to drugo nema šta bit nego procesor ili grafa jer napajanje vuče zrak upravo iznad toga.

Srky 13.01.2006. 14:38

Citiraj:

Originally posted by ^SuperUnknown^
Nemoguce, imam ga i stvarno je jako tiho napajanje, mozda stvarno sto domy kaze imaju razlicite verzije... :rolleyes:

^SuperUnknown^ 13.01.2006. 14:48

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Jel se meni ovo čini ili je Chieftec napravio više serija navedenog napajanja? Smontiro sam ih nekolko i svi su bili jako tihi da je ne znam kakvo opterećenje. Nešt ne štima... Čekaj, reko si da vent ima TC, znači da se brže vrti jer se nešto zagrije, a to drugo nema šta bit nego procesor ili grafa jer napajanje vuče zrak upravo iznad toga.
Vrlo vjerojatno je rijec o raznim serijama, ali i mene buni to sto sam prije jedno godinu dana uzeo istog tog Chief-a i nisam primjetio da vent divlja :confused: Pa sam prije jedno mjesec dana uzeo opet istog tog i desavalo se to da vent divlja. Samo da napomenem, naljepnice na napajanjima su bile identicne. Konfe u kojima je radio su bile isto gotovo identicne sto se tice zagrijavanja (prva i druga konfa iz siga), stovise u prvoj konfi (gdje nije divljao) ga je Freezer direkt hranio toplim zrakom, dok je u drugoj Zalman koji nije tako koncipiran. Cini mi se da je ipak rijec o regulaciji venta ovisno o opterecenju jer bi se vent pojacavao cim bi upalio Prime, a da se proc ni nije jos zagrijao na neku temp iznad 40°. Ko ce ga znat, uglavnom ja sam ga povratio u Links sutradan i nadoplatio za Seasonica : goood :

P.S. Greskom sam napisao TC, actually radi se o "AFC (Automatic Fanspeed Control)", barem tako tvrdi Chuftek site. Sad, da li to predstavlja TC, nebi znal :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58.