PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   ADSL modem pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31485)

LorD ClockaN 12.01.2006. 17:50

ADSL modem pitanje

Ubrzo mi dolaze monteri za adsl i mene zanimaju neke stvari

Komp mi je 10m udaljen od tel utičnice. Trenutno mi je provučen najobičniji tel kabel okolo i kroz štokove do kompa.

Da li ADSL modem koristi taj kabel za spajanje do tel utičnice ili neki drugi?

Da li ja trebam imat UTP kabel za spojiti modem sa PCjem ili to majstori donesu? Običan ili crossover kabel?

Dawar 12.01.2006. 17:56

Da taj telefonski kabel ti je dobar s time se spaja ADSL modem netrebaš UTP jer ga dobiješ s modemom

LorD ClockaN 12.01.2006. 18:01

Odlično majstore, to sam htio čut

Ne treba mi ništa više, samo da se ht-ovci požure malo

FERRYS 12.01.2006. 22:37

ak si prije imao dovucenu tel liniju do kompa, nista ti drugo netreba, sve ti oni daju....

stuc 12.01.2006. 22:41

Koliko imaš telefona u kući ?

LorD ClockaN 13.01.2006. 08:33

Jedan kod telefonske utičnice, zašto?

Taj telefon ne koristi nitko osim moje stare...

Ja se nisam javio na njega odkad imam mobitel, znači prije '99

marac 13.01.2006. 08:42

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Jedan kod telefonske utičnice, zašto?
Zato sto kad postave splitter imas "prostora" samo za jedan telefon dok ne kupis dodatni razdjenik.

LorD ClockaN 13.01.2006. 08:50

Citiraj:

Originally posted by marac
Zato sto kad postave splitter imas "prostora" samo za jedan telefon dok ne kupis dodatni razdjenik.
Marac, pa t si živ!

Možda si i prije nešto postao, ali te stvarno dugo nisam vidio ovdje...

stuc 13.01.2006. 10:45

Citiraj:

Originally posted by marac
Ma ne treba mu razdjelnik, zubi, kombinirke , ogulit žicu i plavu na plavu - crvenu na crvenu:D
Uglavnom tamo gdje je na spliteru izlaz za tel. aparat tebaju biti spojena oba telefona. Možeš birat : ili ćeš iz svoje sobe vuć još jednu liniju sa splitera za tel kraj tel. utičnice ili ćeš spliter postavit kraj te tel utičnice pa vuć dodatnu liniju za svoju sobu. Jedna ti je dsl , druga fixni tel. Ako ne želiš fixni u svojoj sobi sve gore navedeno je nepotrebno.

marac 13.01.2006. 12:10

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Marac, pa t si živ!

Možda si i prije nešto postao, ali te stvarno dugo nisam vidio ovdje...

Jos uvijek sam ziv, do kad nezna se ;)

U zadnje vrijeme imam dosta obveza pa ne stignem polovit sve po forumu a i ne plovim vise tim vodama pa bolje da nista ne pisem nego da se usosim :)

Lepy 13.01.2006. 13:52

Da pitam tu nešt...šta su tekomovi monteri dužni napravit korisniku kad mu dođu montirat adsl? Dal su obavezni spojit komp na modem ili ne...npr. meni komp jedno 20m od tel. utičnice...hoće oni povući kabel do kompa ili ću to morati napraviti u vlastitom aranžmanu?

alimilano 13.01.2006. 14:20

Citiraj:

Originally posted by Lepy
Da pitam tu nešt...šta su tekomovi monteri dužni napravit korisniku kad mu dođu montirat adsl? Dal su obavezni spojit komp na modem ili ne...npr. meni komp jedno 20m od tel. utičnice...hoće oni povući kabel do kompa ili ću to morati napraviti u vlastitom aranžmanu?
Obavezni su ti napravit sve to što si spomenuo, ako nešto budu mutili samo reci da im nećeš potpisat pa ćeš vidit kad se razlete sa kabelima...

stuc 13.01.2006. 14:27

Citiraj:

Originally posted by alimilano
Obavezni su ti napravit sve to što si spomenuo, ako nešto budu mutili samo reci da im nećeš potpisat pa ćeš vidit kad se razlete sa kabelima...
Moš mislit !? Oni su dužni insalirat modem na računalo i ništa više ! Čak ni prvu vezu ne smiju oni ostvarit nego isključivo korisnik ! Tamo u precoblju gdje mu je tel će stavit spliter , spojit laptop i aktivirat mu liniju a da će "majstori" provlačit žicu po tvom stanu e bogami neće osim ako su neki radoholičari pa se budu dali podmitit sa par pivi:D

alimilano 13.01.2006. 14:37

Citiraj:

Originally posted by stublina
Moš mislit !? Oni su dužni insalirat modem na računalo i ništa više ! Čak ni prvu vezu ne smiju oni ostvarit nego isključivo korisnik ! Tamo u precoblju gdje mu je tel će stavit spliter , spojit laptop i aktivirat mu liniju a da će "majstori" provlačit žicu po tvom stanu e bogami neće osim ako su neki radoholičari pa se budu dali podmitit sa par pivi:D
Ovako kad su meni došli spojit adsl (11 mjesec 2004) prije nego su došli ja lijepo proučim ugovor gdje piše šta su oni dužni napraviti. dodju trojica stavili su splitter i provukli kabel do kompa (12-13metara).
Da sve radi OK su mi pokazali tako što su imali laptop sa sobom i preko njega su ostvarili vezu i demonstrirali tadašnju brzinu (384/64)

Dakle dobro prouči ugovor...

domy_os 13.01.2006. 14:40

Što se mene tiče, ne moraju uopće dolazit, samo pametuju okolo. Spojit ću si po želji kak treba, nije to naučna fantastika.

Newbie Pro 13.01.2006. 15:02

Imam pitanje, vezano uz temu:

Živim u stanu u prizemlju, a roditelji mi žive u istoj zgradi na drugom katu, tj. dijelimo jednu tel. liniju. Kad sam spojen na net i primim poziv doma, veza mi se zblesira i jedino se mogu (tj, moram) reconnectat, te IAKO razgovor traje još uvijek, onda mogu normalno surfat. Dakle, samo kad netko zove ili npr starci nekog zovu meni se zblesira net i niš neće otvorit. Imam adsl, Siemens ethernet modem, splitter itd.. Kako da se riješim toga?

thx

domy_os 13.01.2006. 15:18

Kojim redom si spajao splitter, modem, telefon? Sve mi smrdi da si nešt krivo spojio. Glavna linija treba ić direkt u splitter bez ikakvog prekida, iz splittera jedan kraj u DSL modem, a drugi možeš podijelit još jednim običnim splitterom i spojit dva telefona.

stuc 13.01.2006. 16:18

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Što se mene tiče, ne moraju uopće dolazit, samo pametuju okolo. Spojit ću si po želji kak treba, nije to naučna fantastika.
E bogami to je pravi odgovor:D
Mene su pitali dali imam SP2 ili SP1 , 2 reče ja a "majstori" se pogledaše te konstatiraju : gospodine mi ćemo probat ali modem nije kompaktibilan sa SP2"
jaaaaaooooooooo:burn:
Ok dečki popite kavicu i pivu , budem ja probao. 10min - sve bilo gotovo i onda su se zakačili na laptop i aktivirali me:smoke:

Newbie Pro 13.01.2006. 16:24

Thx domy, budem shemu jos jednom provjerio, mislim da glavna kod mene ne ide odmah u splitter već je podijeljena prije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38.