![]() |
Problem s Win XP
Ovako,imam u firmi komp koji niej bootao u windoze,krenuo sam u instalaciju drugog OS-a ali u drugi folder kojeg sam nazvao Windows1,medjutim instalaciju nije bilo moguce izvrsit iz xxx razloga ali nije u tome problem.Postojeca instalacija,ona zbog koje se islo u instalaciju nove u drugom folderu sada radi i boota normalno nakon malo cackanja po disku,stavio sam ga kao slave i malo ocistio,sada boota,ali sada mi vise nije primarni OS taj koji boota nego onaj koji je "zapeo" prilikom instalacije,i kad upalim komp imam 2 sekunde vremena za odabirom koji OS cu bootat,u suprotnom boota neuspjesnu instalaciju i javlja error,restart jedino rjesenje,i onda odabrat OS kojeg ne boota automatski nego ga moras rucno u 2 sec izabrat,posto kompjuter sluzi za posao,dakle za kolege,ja bi to volio maknut s boot ekrana posto je neispravan i posto je nemoguce bilo sta s njim napravit,nastavit instalaciju ne mogu ni nish,u windowsima sam rucno izbrisao folder "Windows1" ali i dalje automatski ako ne reagiram odabere tu neispravnu boot opciju windowsa
Ideje? |
Start -> Run -> boot.ini -> OK i tu nam postaj šta piše u datoteci.
|
Ovdje to rijesi, postavi gore koji Win da se dize prvi i iskljucis "time to display os..."
http://img57.imageshack.us/img57/7494/image18ox.th.jpg |
Ljudovi hvala !!! Od 5 radim drugu smjenu nadam se da cu to tako rijesit!!Thnx :beer:
|
Imam problem koji nisam sam uspio riješititi i nadam se da će te mi vi pomoći.
Imam dvije partivije na disku i na onoj drugoj (d) imamo sam jedan folder na koji sam stavio "Encrypt contents to secure data" i nakon što su mi se Win srušili, ja sam normalno formatirao samo c i tamo digao nove (win) tako da mi neki podaci ostanu na disku u drugoj particiju sačuvani. E sad je problem u tome što nemogu pokrenuti te podatke, izbrisati ih, ni skinuti enkripciju. Šta da radim? |
Sto bi ti htio ?
Ako ti netrebaju formatiraj tu d particiju.... |
A ako ti trebaju podatci digni negu live linux distribuciju (tipa Ubuntu) koja ima podrsku za citanje NTFS file systema i backupiraj bitne podatke pa tek onda formatiraj..
|
Dali je moguće kako bez linuxa, ako ne gdje da ih nabavim.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
FAO Travis: kada slijedeći puta budeš imao problem, otvori poseban thread. hijacking tuđih threadova nije kulturan i korektan. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08. |