![]() |
ADSL Combo modem
Danas sam se zaletio do t-coma i podnio zahtjev za dsl i kao terminalnu opremu odabrao...pazi sad...adsl combo modem usb/ethernet! Rekla cura kaj tam radi da više ne nude posebne usb i ethernet uređaje i da je sad tak...
E sad, mene zanima da li na tom combo uređaju mogu istovremeno koristiti usb i ethernet priključak (2 kompa, jedan spojim na usb, a drugi na ethernet) i da li taj modem ima mogućnost uključivanja router mode-a pa da mogu sherati dsl po lan-u :confused: help :confused: |
Možeš samo neznam koji imaš oni dijele 2 modema jedan je zixel dok drugi neznam kak se zove oba 2 mogu ruter mod detaljnije pogledaj na hr.comp.adsl ima dosta postova o tome.
|
Ako dobiješ Elcona onda ti ide ovak:
*** Logiranje na modem: un: admin pass: 0000 *** Nakon logiranja u modem ->Advanced Setup->WAN Ukoliko tu postoji neka konekcija obrisite je. Nakon brisanja->Add 1. VPI:0 VCI:33 Service Category: UBR Withouth PCR ->Next 2. oznaciti "PPP over Ethernet (PPPoE)" Encapsulation mode: LLC/SNAP-BRIDGING ->Next 3. PPP username: (vase korisnicko ime) PPP password: (vasa lozinka) staviti kvacicu na "Keep alive" ->Next 4. staviti kvacicu na "Enable NAT" staviti kvacicu na "Enable WAN service" Service Name: pppoe_0_33_1 ->Next 5. ->Save 6. ->Finish Modem se reboota i to je to. *** postavljanje adresa klijenti 192.168.1.100, 101 gw: 192.168.1.1 maska: 255.255.255.0 DNS: 192.168.1.1 A za Zyxel ti nisam našo no ti potraži ja sam nabrzaka to radil |
Možeš istovremeno koristit i usb i lan. barem je meni tako serviser rekao...
|
ima i treci, zove se KASDA al on ima na sebi i 4 ethernet porta tak da je odmah router.
|
Hvala na odgovorima :beer:
Još me zanima dal ima netko ko zna kolko max može biti dugi tel. kabel koji ide od splitera do adsl modema...ima li tu nekog ograničenja? pitam jer mi je komp dosta udaljen od tel. utičnice... |
mopj je 15 metara i sve ok.
|
pozdrav! ja imam taj Elcon Combo modem i imam Linksys wireless. htio bi spojiti Linksys na Elcon da mi buraz moze imat internet na svom kompu(on je kat nize)
Zna li tko kako trebam podesenja napraviti da bi to radilo? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27. |