PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Axagon docking station kloniranje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=313595)

tonini 02.08.2022. 10:08

Axagon docking station kloniranje

Posudio od prijatelja ovaj uređaj za kloniranje. On nikad s njim nije radio pa nema iskustva kod kloniranja HDD-a, a nemam ni ja.
Da li je tko klonirao HDD s ovim uređajem, iskustva?

Booger 02.08.2022. 13:17

Radio, uređaj je ok, klonira bez problema, jedino što traje malo duže nego bi očekivao.

tonini 02.08.2022. 14:24

Citiraj:

Autor Booger (Post 3614908)
Radio, uređaj je ok, klonira bez problema, jedino što traje malo duže nego bi očekivao.

Ja sam probao sa nevažnim diskovima sa starijeg računala i desilo se da se windowsi ne dižu normalno već se računalo mora resetirati dva tri puta da proradi i to ako?
U uputama koje su "šture" kaže da ako je sistemski disk mora se odmah dignuti win i na sourse i na target disku, odnosno i na osnovnom i na klonu isto, pogotovo ako se vrača u isto računalo.

Booger 02.08.2022. 14:55

Citiraj:

Autor tonini (Post 3614928)
Ja sam probao sa nevažnim diskovima sa starijeg računala i desilo se da se windowsi ne dižu normalno već se računalo mora resetirati dva tri puta da proradi i to ako?
U uputama koje su "šture" kaže da ako je sistemski disk mora se odmah dignuti win i na sourse i na target disku, odnosno i na osnovnom i na klonu isto, pogotovo ako se vrača u isto računalo.

Koji točno uređaj imaš? Nisam imao nikakvih problema niti sa sistemskim diskovima.

Moj uređaj ima fizičku tipku na sebi kojom pokrećeš kloniranje diska A na disk B, ne treba čak niti biti spojen sa računalom.

tonini 02.08.2022. 16:22

Citiraj:

Autor Booger (Post 3614934)
Koji točno uređaj imaš? Nisam imao nikakvih problema niti sa sistemskim diskovima.

Moj uređaj ima fizičku tipku na sebi kojom pokrećeš kloniranje diska A na disk B, ne treba čak niti biti spojen sa računalom.

AXAGON ADSA-ST SUPERSPEED USB DUAL HDD DOCK

Ima i ovaj, nemogu nikako staviti sliku.

coconut 02.08.2022. 20:36

Taj uređaj može klonirati diskove bez utjecaja kompa tj. offline. Tome i služi dugme Clone na njemu. Doduše, kod mojega treba sklopkom na zadnjoj strani kućišta podesiti hoće li služiti kao usb dock za vanjski disk ili kao uređaj za kloniranje i tek onda se može izvšiti kloniranje.

tonini 02.08.2022. 22:25

Znam ja što on može, odnosno što bi trebao raditi, al možete li objasniti ovo što se meni dogodilo. Das li je pitanje hardwera odnosno docking-a ili nešto softwerski.

nino 03.08.2022. 15:50

Vjerojatno je situacija da je u računalu iz kojeg je hdd za kloniranje, postojao još neki hdd, pa su "glupi" winsi bacili tamo nesto od boot sectora.

Tako kad se i klonira, neće raditi jer nesto ostalo nedostupno.

tonini 03.08.2022. 17:37

Citiraj:

Autor nino (Post 3615123)
Vjerojatno je situacija da je u računalu iz kojeg je hdd za kloniranje, postojao još neki hdd, pa su "glupi" winsi bacili tamo nesto od boot sectora.

Tako kad se i klonira, neće raditi jer nesto ostalo nedostupno.

Može biti jer je u tom starijem računalu SSD od 256 GB na kom je OS i HDD od 250 Gb sa raznim podatcima, slikama, itd. Klonirao sam ovog prvog.

Nbdy32 04.08.2022. 12:11

Probaj taj novi klonirani disk ubaciti u komp i pokrenuti sa instalacijskog diska od windowsa repair ...

S time da solo staviš taj disk unutra, ostale isključi i nadaj se da će popraviti taj boot ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20.