![]() |
Axagon docking station kloniranje
Posudio od prijatelja ovaj uređaj za kloniranje. On nikad s njim nije radio pa nema iskustva kod kloniranja HDD-a, a nemam ni ja.
Da li je tko klonirao HDD s ovim uređajem, iskustva? |
Radio, uređaj je ok, klonira bez problema, jedino što traje malo duže nego bi očekivao.
|
Citiraj:
U uputama koje su "šture" kaže da ako je sistemski disk mora se odmah dignuti win i na sourse i na target disku, odnosno i na osnovnom i na klonu isto, pogotovo ako se vrača u isto računalo. |
Citiraj:
Koji točno uređaj imaš? Nisam imao nikakvih problema niti sa sistemskim diskovima. Moj uređaj ima fizičku tipku na sebi kojom pokrećeš kloniranje diska A na disk B, ne treba čak niti biti spojen sa računalom. |
Citiraj:
Ima i ovaj, nemogu nikako staviti sliku. |
Taj uređaj može klonirati diskove bez utjecaja kompa tj. offline. Tome i služi dugme Clone na njemu. Doduše, kod mojega treba sklopkom na zadnjoj strani kućišta podesiti hoće li služiti kao usb dock za vanjski disk ili kao uređaj za kloniranje i tek onda se može izvšiti kloniranje.
|
Znam ja što on može, odnosno što bi trebao raditi, al možete li objasniti ovo što se meni dogodilo. Das li je pitanje hardwera odnosno docking-a ili nešto softwerski.
|
Vjerojatno je situacija da je u računalu iz kojeg je hdd za kloniranje, postojao još neki hdd, pa su "glupi" winsi bacili tamo nesto od boot sectora.
Tako kad se i klonira, neće raditi jer nesto ostalo nedostupno. |
Citiraj:
|
Probaj taj novi klonirani disk ubaciti u komp i pokrenuti sa instalacijskog diska od windowsa repair ...
S time da solo staviš taj disk unutra, ostale isključi i nadaj se da će popraviti taj boot ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |