![]() |
Athlon64 FX-60
Dotični procesor je napkon stigel u ruke nekih svjetskih recenzenata. Procesor je izrađen u 90nm proizvodnom procesu, ima dvije jezgre, radi na 1.30 -1.35 V, radna frekvencija iznosi 2.6 GHz (po jezgri), ima 1MB L2 cachea (po jezgri), 233.2 milijuna tranzisitora, te troši 110W.
Evo linkovi: Hexus BitTech Nordic Hardware Pentium 955XE vs. Athlon64 FX-60 |
Lipo, lipo a koliko ta bestija trosi u kunama ? :confused: Sigurno ne malo !
|
AMD je stavil cijenu od cca. 1.000$, ali kad stigne kod nas, garant da bu ''malo'' skuplji...
|
cca 1500 americkih krpica ? :rambo:
|
Ne znam baš dal bu tak skup, ali kojih 1.100 - 1.200$ bi mogla biti cijena za naše prostore.
|
Sumnjam, kad nase lopine navale porez ovaj, porez onaj, PDV, trosarina..........nazalost ispast ce na ono sto sam ja prognozirao :grrr:
|
Istina, i to kaj veliš...
|
Da na zalost. nikad mi na zelenu granu !:mad:
|
Citiraj:
|
nasi trgovci previse maste brkove, u tome je stvar, a ne u kupio, ne kupio !
|
Sudeci po ovome a i po prijasnjim rezultatima, ako Intel zadrzi dobru staru praksu cijene svojih Extreme edition procesora na 1000$, imamo apsolutnog pobjednika uniprocesorskih PC servera, buduci da ekvivalentni Xeon 7041 Paxville MP s pola GHz manje kosta nesto vise od tri kilodolara, a da ne pricam o opcenito manjem pocetnom trosku.
|
Ma to su oni otključani opteroni 165 koji su povukli iz prodaje. :D :clap:
|
Bas sam to htel rec, za 300-tinjak eura/dolara dobis Opterona 165 koji radi na 2.6GHz i ima isto tak 1MB cachea po jezgri :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:45. |